Kreml-közeli orosz ügyvédnővel találkozott ifjabb Donald Trump

2017. július 11. 8:44
Hillary Clintonra nézve terhelő dokumentumokat akart megszerezni, ezért találkozott még az elnökválasztási kampány folyamán ifjabb Donald Trump egy orosz ügyvédnővel Natalija Veszelnyickajával. A hírszerzési bizottság vizsgálja az ügyet.

Az amerikai szenátus hírszerzési bizottsága meghallgatná Donald Trump elnök idősebb fiát, mert tavaly a választási kampány idején egy magát a Kremlhez közelállónak mondó orosz ügyvédnővel tárgyalt.  Az elnök legidősebb fia, ifjabb Donald Trump ügyvédje útján jelezte: készséggel áll a tavalyi választási kampányba történt esetleges orosz beavatkozásokat vizsgáló kongresszusi bizottságok rendelkezésére. 

A szenátus hírszerzési bizottsága hétfőn jelezte, meghallgatná az ifjabb Trumpot, miután a The New York Times arról cikkez, hogy tavaly júniusban a New York-i Trump-toronyban az ifjabb Donald Trump találkozott Natalija Veszelnyickaja orosz ügyvédnővel. A találkozót – amelyen jelen volt Paul Manafort, a Trump-kampány akkori menedzsere és Jared Kushner, Donald Trump veje is – az orosz ügyvéd kezdeményezte, jelezve, hogy terhelő dokumentumok vannak birtokában Hillary Clintonról, a demokraták elnökjelöltjéről. 

Ifjabb Donald Trump a találkozó tényét a The New York Timesnak küldött közleményében elismerte, leszögezve, hogy Veszelnyickajának nem voltak ilyen dokumentumai, de még információi sem. Susan Collins, a szenátus hírszerzési bizottságának republikánus tagja és Mark Warner a bizottság demokrata párti tagja szerint is szükséges ifjabb Donald Trump meghallgatása. Richard Burr, a bizottság vezetője közölte: még a héten dönt arról, hogy meghallgatják-e az elnök fiát. 

Hétfőn Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője Moszkvában riportereknek azt mondta: a Kreml nem ismeri Natalija Veszelnyickaját.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés