Az oroszok kétharmada Putyint akarja elnöknek

2017. július 5. 10:53

Továbbra is magasan Putyin a legnépszerűbb politikus Oroszországban, ám egy új közvélemény-kutatás figyelmeztet: bárki is legyen az új elnök, keményebb belpolitikát kell folytatnia.

Az oroszok kétharmada 2018 után is szívesen látná Vlagyimir Putyint az elnöki székben – derül ki a Levada Center a Vedomosztyi üzleti lap számára készített közvélemény-kutatásából.

A választók 66 százaléka a következő elnökválasztás után is Putyint akarja a kormány élén látni, míg csak 18 százaléka akarja leváltani a regnáló elnököt. A kutatásban leszögezik: a leendő elnöknek, bárki is legyen az, keményebb belpolitikát kell folytatnia. A Levada Center elmondja, a választók 42 százaléka elégedett jelenlegi helyzettel, további 34 százalék szerint keményebb belpolitikát kellene folytatni, míg csak 12 százalékuk gondolja úgy, hogy liberalizációra lenne szükség.

Elsöprő a jelenlegi orosz külpolitika támogatottsága: az emberek 56 százaléka elégedett az Oroszország által képviselt külpolitikai iráyvonallal, 19 százalékuk szerint a Nyugattal szemben még keményebb külpolitikára van szükség, míg csak a megkérdezettek 13 százaléka szerint kéne csökkenteni a konfrontációt.

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/114259

Ajánljuk még a témában