Ballisztikus rakétát lőtt ki Észak-Korea

2017. július 4. 16:16
Észak-Korea ismét megsértette az ENSZ-határozatot, ezúttal a Japán-tengerbe lőtt ballisztikus rakétát. Japán sürgős intézkedések meghozatalára kéri a nemzetközi közösséget.

Dél-Koreai információk szerint 40 percig szállt, majd a Japán-tengerbe csapódott az a ballisztikus rakéta, amit Észak-Korea nyugati régióiból lőttek ki – írta az Euronews. Nem ez az első alkalom, hogy Kim Jong Un rezsime megszegte a nemzetközi egyezményeket.

A rakéta a Japán-tenger exkluzív gazdasági zóna nevű övezetébe csapódott, ezzel megsértette az ENSZ Tengeri Törvény Konvencióját – hangsúlyozta Japán miniszterelnöke, Shinzo Abe. „A G20 találkozón arra kérem a nemzetközi közösség tagjait, legyen egység látásmódjuk Észak-Korea problémájával kapcsolatban. Emellett sürgősen megkérem Vladimir Putyin orosz és Xi Jinping kínai miniszterelnököket, hogy még konstruktívabb intézkedéseket hozzanak ez ügyben” – mondta a japán miniszterelnök.

Ésak-Korea júniusi tevékenysége után valószínű, hogy a berlini G20 találkozón az Egyesült Államok, Kína, Japán és Dél-Korea vezetői közösen tárgyalnak majd az ügyről.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez ám a süket moralizálás!

Ha jól sejtem, a nagyhatalmak azért használnak rakétákat, hogy nehogy mások seggbe durrantsák őket rakétákkal. Erre most jöttek az észak-koreaiak...

A fegyverkezés már csak ilyen. Ha volna egy pisztolyod egy kocsmában, nem ragaszkodnál ahhoz, hogy más is előrántsa.

A zusa nem morális szónoklattal akarja megsemmisíteni Észak-Koreát!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés