Ezért nem megyek a Pride-ra

2017. június 26. 15:30

Gégény István
Szemlélek blog
Ha valaki mégis elmegy egy ilyen rendezvényre, ő tudja, miért teszi. Én tudom, miért nem teszem. De kérem, senki ne takarózzon önös politikai érdekből álságos módon Ferenc pápával!

„Hogy Fekete-Győr András is megértse, idézzük fel Ferenc pápa azon szavait, amelyeket egyesek szeretnek kiforgatni, félreértelmezni!

»Szerintem amikor találkozunk egy meleg emberrel, különbséget kell tennünk aközött, hogy egy személy meleg, illetve, hogy tagja egy lobbinak, mert a lobbik nem jók. Hanem rosszak. Ha egy meleg Istent keresi, ki vagyok én, hogy megítéljem őt? A Katolikus Egyház Katekizmusa gyönyörűen magyarázza ezt el, de azt mondja, várjunk egy pillanatot, hogy is mondja, azt mondja, hogy a meleg személyeket sosem szabad marginalizálni és integrálni kell őket a társadalomba.

A probléma nem az, ha valakinek ilyen beállítódása van; nem, testvéreknek kell lennünk, ez az elsődleges. De van egy másik probléma: ha az ilyen beállítódásúak lobbit szerveznek.«

Szóval Ferenc pápa sem menne el, és meggyőződésem, hogy sok homoszexuális személy sem megy oda. Mert valahol, odabent tudják, hogy ez az egész cirkusz nem jó nekik.

Ha valaki mégis elmegy egy ilyen rendezvényre, ő tudja, miért teszi. Én tudom, miért nem teszem. De kérem, senki ne takarózzon önös politikai érdekből álságos módon Ferenc pápával!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ferenc pápa szavai azok, amit annak tartunk. (Momentum)

Nekem úgy tűnik, hogy a látens homoszexuálisak azok, akik a legtöbbet rugóznak ezen a témán... :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés