Proxy háború az identitás ellen

2017. június 20. 20:24

Fricz Tamás
Magyar Idők
Ha iszlám vallású emberek százezrei és milliói érkeznek meg Európába, akkor egyértelmű, hogy előbb vagy utóbb felbomlasztják a hagyományos, kereszténységre és egyéni szabadságra épülő nemzeti közösségeket.

„Márpedig, ha iszlám vallású emberek százezrei és milliói érkeznek meg Európába, akkor egyértelmű, hogy előbb vagy utóbb felbomlasztják a hagyományos, kereszténységre és egyéni szabadságra épülő nemzeti közösségeket, s egy kevert, szinkretikus vallás jön létre, a határok elmosódnak, az európai identitás elhalványul. S akkor egyre kevesebb akadály lesz az előtt, hogy a globális háttérhatalom emberei újabb, hét mérföldes lépést tegyenek az új világrend és kozmopolita világtársadalom felé.

De! Mindez azt a látszatot kelti felénk, mintha az iszlám és az európai kereszténység közötti vallásháború dúlna, s ez által a legnagyobb ellenfeleink a közel-keleti muszlim államok és népeik lennének vallásukkal együtt. Ezzel szemben nagyon fontos látnunk, hogy itt valójában proxy háború zajlik: az iszlámot beküldték erre a »frontra«, és ők azt teszik, amit a helyzet diktál számukra. Azonban a valódi ellenfél, aki a szálakat mozgatja, a valódi fenyegetés Európára és Magyarországra nézve a globális, részben még háttérben maradó elit.

Persze a proxytól, vagyis a muszlim migránsinváziótól is meg kell védeni magunkat. De közben ne tévesszük szem elől, hogy valójában ki mozgatja a szálakat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nagy szomorú valóság . Mégis , amit tudunk mgtesszük .

...és teleszülni is ők fogják a világot! és nem a magyarok, németek stb.

A migráció okait kezelni kell, azzal világ szinten, globálisan kell foglalkozni, ehhez pedig globálisabb felelősségtudat, szolidaritás, önzetlenség és áldozat, adni akarás és összefogás szükséges a földkerekségen, hogy a világ más részei is élhetők maradjanak vagy élhetőbbek legyenek.

Európa része ezen világnak, közvetlenül is érni fogják a jövőben is a világban történő változások, következmények. Mivel így helyben is érintett lesz, azzal itt helyben is foglalkozni kell. Képviselni kell az itt élők érdekeit.

Migráció irányában azt szabályozottá, ellenőrzötté kell tenni, Európában összefogva, egységben kezelve a problémakört, már Európa határainál fellépve. Európa lehetőségei sem végtelenek, ha évente folyamatosan milliók, títmilliók érkeznének, azok szimpla befogadása integrációs és egyéb problémákat vetnének fel, hiszen ekkora tömegek beilleszkedését hirtelen támogatni nehezen vagy nem lehetne, a földrész ezt hosszan, folyámatában nem is tudná sokáig folytatni hiszen kimerülnének, elfogynának a lehetőségei.

Ha rászorulók, menekültek érkeznek a határokhoz, akik az életüket mentik, akiknek megszűnt élhetővé lenni környezetük, akik számára nincs igazán más működő opció adott pillanatban (akár élhető menekülttábor környezetükben), akik számára a befogadás képezheti adott helyzetben a valódi, emberi átmeneti/végleges segítséget, akkor a lehetőségek függvényében, amíg azok rendelkezésre állnak, rögzített feltételek teljesülése esetén a befogadást is a megsegítési palettának részévé kell tennünk. Ha kereszténységetről beszélünk, akkor azért, mert a saját mintáinkat nem mások határozzák meg, nem azon állapot, hogy mások hogyan segítenek vagy nem segítenek, hanem az, hogy a saját mintánk Jézus Krisztus maga, aki nem másokat figyel, nem másokhoz igazodik, hanem maga a középpont, a követendő példa és minta.

Európa kereszténységére pediglen - ahogyan Böjte Csaba is megfogalmazta - nem az érkezők jelentik a legnagyobb veszélyt, hanem saját magunk.

Langyos kereszténységünk, felszínes, sokszor külsőségekben, formalitásokban megnyilvánuló kereszténységünk képezi az igazi veszélyt vagy a veszélyt éppen Jézus teljes félrepakolása képezi életünkben. Az, ha mind jobban a világnak élünk, a kényelemnek, jólétnek, ha adott élvezeteket hajszoljuk minden kontroll és határ nélkül és/vagy ha az ember saját elgondolásait, céljait, adott világi érdekeit helyezi életének centrumába, ha csak részleteiben követi Jézust, akkor amikor éppen az saját elgondolásaival, érdekeivel nem ellenkezik.

Ha Európa, Európa keresztény része nem tér meg, ha nem követi Jézust, annak szándékait, ha nem képezi Jézus az elsődleges szűrőt a keresztények megnyilvánulásaiban, ha nem jellemzi őket a Jézusi lelkület, akkor valójában mit várhatnak el, mit várunk Jézustól egy Jézust kizáró világban? Érzelmi, lelki falakat, szeretetlenséget, önzést, elvilágiasodást, Isteni kegyelmek hiányát, hanyatlást.

S ha Jézust beengednénk életünkbe, tíz és százmilliók, ha Jézus ott lenne bennünk, mint legnagyobb erő a világban, vajon mi veszélyeztetné Magyarországot, Európát? Akár a migráció, befogadás, százezrek vagy milliók érkezése?

A kereszténység védelme irányába az elsődleges feladat, nem kerülhető meg, nem mutogathatunk másra , más okokra ... Európa megkereszteltjeinek meg kell térniük mind nagyobb számosságban, törekedve már Jézus szándékainak keresésére és követésére. A továbbiakhoz az eszközöket és erőt, a vezetést pedig Jézus adja.

Hogyan kell elkezdeni? Mindenkinek elsődlegesen magán kezdve.

Válaszok:
hhonor | 2017. június 21. 7:35

Európa és magunk kereszténységének elsődleges megerősítése, Krisztus megnyilvánulásai, tanúságtételek:

Isten országának építése magunkban ...
"Úgy adj az Úrnak, ahogy ő ad neked, adakozó kedvvel, tehetséged szerint. Mert az Úr megfizet: hétannyit ad vissza." [Sir 35,9-10]
http://elizeus.kozosseg.com/fellowshiptemplate/download/1420/

Élet átadása Krisztusnak ...
http://elizeus.kozosseg.com/fellowshiptemplate/download/1376/

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés