A zárt koncertterem

2017. június 15. 13:59

Puzsér Róbert
Magyar Nemzet
Gulyás Márton olyan kulturális precedenst hozott tető alá, ami után már nem lehet ugyanannyira gyűlölni Magyarország másik felét.

„Egyetlen ügy erejéig sok ember összefogott. Voltak köztük közismert balliberálisok, mint Hajós András, Stohl András vagy Gálvölgyi János, és közismert nemzeti radikálisok, mint Pörzse Sándor vagy Zagyva György Gyula. Jelezték, hogy egyetlen ügyben egyetértenek: úgy gondolják, élhetőbb országot és minőségibb közéletet eredményezne, ha a Fideszre szabott választási rendszert arányosra cserélnénk. Olyan rendszerre, ahol a mindenkori kormányzatnak állandó koalíciós és kompromisszumkényszerben kell működnie. Talán nincs igazuk, talán igazuk van. Én úgy gondolom, hogy jobb világ lenne, ha arányos volna a választási rendszer.

De nem ez a fontos, mert amint ezek az emberek összeálltak, és kifejezték, hogy egyetlen kérdésben félre tudják tenni a világnézeti különbségeiket, az egymással szemben táplált fenntartásaikat, mindenféle történelmi sérelmüket – meghasadt a föld, az anyák teje elapadt, véreső hullott, sugárfertőzött sáskák perzselték fel a termést. A tájfun, a vízözön, az aszály és a hasadékokból előtörő lávafolyam egyszerre árasztotta el a Kárpát-medencét. A pestis nem számított többé. »Te is, fiam, Zagyva György Gyula!« – dörögte kétségbeesetten Csurka István csillagösvényen, miközben a Moszad műveleti központjában kiadták a kilövési parancsot azokra a dezertőrökre, akik letértek a New York–Tel-Aviv-tengelyről. Leírhatatlan gyalázat, példa nélkül álló árulás történt.

Természetesen szellemi fogyatékosnak vagy megélhetési félreértőnek kell lenni ahhoz, hogy ne legyen világos: Hajós András nem lett skinhead-Obersturmbannführer Zagyva György Gyula Betyárseregében, ahogy Pörzse Sándor darabját sem fogja megrendezni Alföldi Róbert, hogy majd Stohl András játssza el benne a meleg Mátyás királyt. Világos, hogy ezek az emberek ellenségek: se közös értékrendjük, se közös világnézetük nincs. Csak annyi történt, hogy egyetértenek abban, hogy legyen arányos a választási rendszer. Vélhetően abban is egyetértenek, hogy menjen több pénz az egészségügyre meg az oktatásra, és kevesebb a korrupcióra. Egy pillanatra kiderült, hogy bármennyire utáljuk is egymást, nem muszáj hadszínteret csinálni az országból. Egy pillanatra félre lehet tenni a másik múltját, a magunk vélt vagy valós sérelmeit, és arra koncentrálni, ami ezeknél fontosabb. Egy élhető országra.

Gulyás Márton olyan kulturális precedenst hozott tető alá, ami után már nem lehet ugyanannyira gyűlölni Magyarország másik felét. Az ilyen gesztusok, ez a szellem a talpkövei egy sikeres és modern Magyarországnak. Ezek voltak a talpkövei az István, a királynak a népi Szörényi és az urbánus Bródy személye által, ez volt a talpköve annak a színpadnak, amin egykor együtt állt a népi Pataky meg az urbánus Slamovits – szétválásuk után pedig már semmi sem volt többé ugyanaz. Ennek a talpköve volt száz éve a Nyugat szerkesztőségében a népi Móricz és az urbánus Kosztolányi – továbbá az az Ady, aki a két kurzus identitását önmagában feloldotta –, s ez a néhány dezertőr a félperifériás magyar írásbeliséget néhány évtized alatt a centrum nívójára katapultálta fel. A legjobb dolgok mindig akkor történtek meg velünk, amikor a törzsi gyűlölködés szekértábor-logikája felmondta a szolgálatot, amikor nem a különbséget kerestük, hanem azt, ami összeköt, és azt, ami fontosabb most.

A Habony Árpád által működtetett propagandagépezet maximális mocskolási fokozatra kapcsolt, még az Irigy Hónaljmirigy egykori szövegíróját, az engem nemrég veréssel fenyegető hírhedt kultúrbűnözőt és nemzeti radikális táltost, Varga Bíró Tamást is bevetették, aki addig hergelte kitartó liberális köcsögözéssel a szerencsétlen, primitív Zagyvát, míg annak oly mértékű komplexusa nem lett, hogy hirtelen felindulásból jelezni kívánja: ő nem punci. Ez a nemzeti radikális szubkultúrában egy jó egészséges zsidózást meg bizonyos családtagok lemészárlásának kilátásba helyezését jelenti. Orbánt és rendszerét eddig nem nagyon zavarta a nemzeti radikális oldal ember alatti politikai nexusa, szabadon működhet a Kuruc.info – most azonban átszakadt egy gát. Maga a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy ezt az ügyet példásan vizsgálják ki – íme egy politikai ügy. Amíg Varga engem fenyegetett, az nem ütötte meg a miniszterelnök ingerküszöbét. Amikor kedvenc publicistája használta a goebbelsi nyelvet, és állatoknak, csúszómászóknak nevezte politikai ellenfeleit, vagy épp a véres taknyukon akart kirángatni civileket a Parlamentből, akkor a hatóságoknak nem kellett hirtelen vizsgálódniuk. Pedig ezek nagy nyilvánosság előtt hangoztak el, nem egy állítólagos telefonbeszélgetés során. Most viszont helyzet van.

Habony kürtjei mozgósították a radikális baloldal szellemi vezérét, Tamás Gáspár Miklóst, hogy nyilvánosan jelentkezzen be a baloldal lelkéért. Kezdetét vette Gálvölgyi, Stohl és Hajós rituális megszégyenítése. A vád: nem gyűlölnek elég rendíthetetlenül. Ő gyűlöl jól: TGM – ez a Hajós és Gálvölgyi által előadott gyűlölet neki túl kulturált. Túl pragmatikus. Ennyire nem szabad kijózanodni a polgárháborúból. Nincs az az Orbán Viktor. Mi lesz, ha ez így megy tovább? Arányos választási rendszer?! Zagyva szereplése TGM-nek, Gálvölgyi szereplése a Kuruc.infónak a tökéletes alkalom azt demonstrálni, hogy ezekkel még tüzet sem oltunk, inkább égjen le a Bethesda Gyermekkórház. Nincs az a gyermek, akinek a kedvéért ilyenekkel mi, valódi magyarok/demokraták együttműködjünk. Ti, árulók: ezt tettétek. Miközben TGM veri az üstdobot a baloldalon, a Kuruc.info kórusa a jobb szélről beszáll, hogy egy kis közös jammelés keretében hordja el mindenféle zsidó kutyának Pörzsét, Zagyvát és Vonát. Ők is a nemzeti radikalizmus lelkét akarják, amit Vona el akar tőlük ragadni, hogy polgárosodjon és kulturálódjon. Most ők is előrántják TGM érveit, és megmutatják, hogy jobban gyűlölnek, mint bárki más. Ők gyűlölnek jól, nem úgy, ahogy Zagyva és Pörzse gyűlöl, mert ők még egyezreléknyi átjárást, egyezreléknyi együttműködést sem tűrnek el a hazaárulókkal.

A szekértáborok népe elérte a kurzusok végső határait: itt terül el az óceán. A balliberalizmus és a nemzeti radikalizmus felbomlása szemünk láttára megkezdődött. A polgárháború kutyái, akik az ellenség fokozhatatlan gyűlölete nélkül nem is tudják, hogy kik, ettől annyira megrémültek, hogy ránk zárták a koncerttermet. TGM a dobok mögött – a Kuruc.info kommentelőinek kórusa megadja az alaphangot. A karnagy Habony Árpád, a színpadon Orbán Viktor énekli és játssza a főszerepet, G. Fodor kíséri a billentyűk mögött, Bayer Zsolt pedig a kellő pillanatban leharapja egy denevér fejét, és felolvassa visszafelé »Férgek? Nahát…« című írását. A közönségük velük énekel, imádja ezt a lerohadt, ócska, ezerszer hallott szemetet. A közönségük jól érzi magát. Inkább dőljön rájuk a ház, de nem engednek minket szabadon élni, szabadon dönteni, szabadon egyetérteni, szabadon vitatkozni. A foglyaik vagyunk. Kivezetnek minket Európából.”

Összesen 149 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát Robi, ezt túltoltad. Egy semmirekellő megélhetési aktivista összecsődített pár unalomig ismert libsit, meg pár agyhalott kirakat "jobbert", ennyi történt, nem több.

A jóérzésű polgárember külön-külön is köp tőlük, így együtt látva meg okád. Nem a gyűlölettől, nem az esetleges köztörvényes múlttól, hanem az emberi teljesítményük (hiánya) miatt: hogy bármit megtennének a tényleges cselekvésen kívül.

T.i. a választási rendszer nem a fideszre van szabva, hanem a győztesre, és ezek a véglények (mínusz talán Hajós) bizony tapsikolnának, ha az istenadta nép végre bölcs lenne, és olyan arányban szavazna a fajtájukra, ahogy manapság a fideszre.

Persze nem fog, épp az ilyen akciók miatt.

Abban a történelemkönyvben volt Koppány a pogány, amiből, még a szüleink tanultak. Mi már tudjuk, hogy Koppány is keresztény volt.
Szörényi, Bródy még nem tudta, vagy csak nem akarták tudni, mert nem olvastak utána.

Válaszok:
ÁrPi | 2017. június 15. 18:33

Puzsér, láttalak tegnap a Szabadfogásban. Kezet foghatsz Pörzsével, mert mindketten hazudtok, mint a vízfolyás.

Válaszok:
Google | 2017. június 15. 15:31

Zagyva video.
Gondolom, az összes részvevő helyesli Zagyva minden megnyilvánulását.

Bródy tudod, hogy miért, Szörényi, pedig hülyeségnek tartja az Isten, haza, család jelszót.

Ez a " kulturális precedens" valójában kultúrsokk.

Jo, hat az orszag erdekeben hazudnak/fogtak ossze. Vagy ironiabol, ahogyan Zagyva fogott ossze Stohl Bucival. Vagy valamibol. Kedvcsinalonak . Gondoltak, egy probat meger ez a hegyek szulte eger.
Porzse osszefogott-e mar Uj Peterrel? Arra varok. Az a resz mikor lesz?

Az árkok olyan mélyek, h. ez kilátástalan. Az un. konszenzusos kormányzás egyébként is magában hordja lényegét, nem lehet egyezségre jutni sem kicsi, sem nagy kérdésekben.

Az MSZP-SZDSZ kormányok alatt mennyiben volt tekintetbe véve az ellenzéki vélemény? Szerintem természetesen semennyiben. 4 évenként minden újra kezdődik, úgy kell kormányozni, h. a totális eredménytelenség ne legyen az újraválasztás kizáró oka.

Inkább az általános választójog, ami kétségeket vethet föl, van abban valami abszurd, h. az egyetemi tanár és a fél-analfabéta szavazata ugyanannyit ér.

Rövidnek tűnik a 4 éves ciklus is, talán 5-6 év jobb lenne.

A változtatások természetesen reménytelenek, az egész művelt világ ezen elvek alapján választ.

Maga a mostani választási rendszer szerintem körbenézve a művelt Nyugaton, teljesen rendben van, tetszettek volna legalább egy kicsit kevésbé gyengén kormányozni.

Buknak ki a metrós, EU pénzes jelentések, mint csontvázak a képzelt MSZP-SZDSZ trezorból. Sok a zokogás a 3-mas metrókocsik miatt, tetszenek még emlékezni a Combinókra? Nem volt semmi az Alstomok üzembe helyezése sem.

Hat pedig Gulyas Marcikara nem lehet semmit sem razarni, o betorni szokott ide-oda. Az igazaval szokta uldozni az embereket.

A cikket szerezte: Zagyva Róbert 2.0

Húha, a kevésbé lüke az azért még lüke?

Puzsérból dől a szó , pedig a dolog egyszerű : ha a többség úgy gondolja , hogy Orbán "kivezetett minket" Európából , akkor nem szavaz majd rá . De ha másként gondolja , rá szavaz .

Hát, ha Adyt a "nem nagyon, csak kicsit Iüke" kategóriának tekinted, akkor ez nekem is megfeIeI.

Az, hogy az itt mást véieményt képviseIőt csípőbőI minősítitek az egy doIog- de az, hogy Adyt csak úgy Iazán, csípőbőI a Iüke Puzsér Iükeségéhez képest a Iükeség kisebb fokozatába soroIjátok hát erre már nincs is mit mondani.
TaIán egy kérdés: tudjátok, hogy ki voIt Ady?

" de Gulyást nem tartom olyan figurának aki mögé fölsorakoznak az emberek"

Gulyást én egy túlmozgásos faszkalapnak tartom, Gyurcsány 2-nek. Sosem sorakoznék fel mögé. Se Zagyva mögé.

Ettől még a választási rendszer arányosabbá tételével én is egyetértek. Pontosan erről szól az írás. Hogy nem valaki mögé állunk, hanem egy téma mögé.

+1 a Szent István -os megjegyzésedre .

Bródy-nak vagy már előtte a drámaírónak VOLT
valami információmorzsája Koppány keresztény mivoltáról, de

lássuk be pogányságáról dúdolgatnak az opera szellemitápláltjai az alábbi dalszakasz ellenére , sőt MELLETT
is:

"Pogánynak tartanak, pedig Bizánc jelét magamra vettem, csak az volt a cél, hogy szabadságunk megőrizzem"


_EZÉRT emellett ajánlanám

minden A Szörényi-Bródy-rockoperával átmosott szellemű
(vulgárisan: "agymosott" ) Puzsérkövető szellemitáplálék-keresőnek

Pap Gábor egy-két réges-régi előadását Szent István
témájában,
vagy legalább egy rövid tömör kétszer 26perces frissebb tévéműsort
legyenek szívesek figyelmesen "végigszenvedni" :

"2017 03 30 - Szemléletváltás - Szent István Király 1. rész - Pap Gábor"
"2017 04 06 - Szemléletváltás - Szent István Király 2. rész - Pap Gábor"

https://youtu.be/zs5G9SWNrzk?t..

https://youtu.be/-iW0aqmRbW0?t..

Csak emlékeztetlek, Hornék 1994-ben a szavazatok 31%-ával nyertek 54%-nyi mandátumot. Nagyon konkrétan 1 millió 700 ezer szavazat sem érkezett az emeszpére.

A tények és a hülyeségeitek kedvéért!

Válaszok:
gwrf | 2017. június 15. 22:31

Ugyanmár! Mióta érdekli az internacionalistákat a nemzet?

Ne vedd te a szádra a nemzetet, semmi közöd neked ahhoz!

A másik meg, a médiafölény! 1994-ben nem is volt sajtója a jobboldalnak, agyatlan. Most meg a kutya sem olvassa a sajtót. ( PS mandinertől elszakadt blogolói kivételével olvashatatlan az egész) Értem én, hogy szükségetek van valami vigaszra, úgy mint a sajtó, meg a választási rendszer, mert azt mégsem mondhatjátok, hogy szarok vagytok és semmilyen mondanivalótok nincs a választóknak.

És neked mi közöd van Magyarországhoz?

Menj szavazz Svájcban Macronra, örülj a demokratikus, toleráns seggfej nyugati PC világnak és hagyd békén azokat, akik itt akarnak élni és át szeretnék adni a hazájukat az utódaiknak!

Neked is, nekünk is jobb így!
Migránskvóta ügyben elszámoltál már az igazsággal? Emlékszel: nincs is semmilyen kvóta- mondtátok teli szájjal!

Hű, akkor neked most nagyon szar lehet. Macron, tudod, akire szavaztál, annak a pártjánál mennyit ér egy baloldali szavazat? Csak úgy az arányosság kedvéért!

igen. És azt a rendszert tette még aránytalanabbá a pártod.
És te ennek tapsolsz, jó bolsi módjára.

Válaszok:
Teknős | 2017. június 16. 17:27

Mitől lenne az még aránytalanabb, te nagyon hülye! Dobjál már rá egy Gaus-görbét, ostoba fajankó!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés