Egymillióan az Anya, Apa, gyerekek elnevezésű európai polgári kezdeményezés mellett

2017. június 14. 10:54
Az Anya, apa, gyerekek elnevezésű, házasság- és családvédő kezdeményezés szervezői a napokban adták le az összegyűjtött aláírásokat az illetékes nemzeti hatóságoknak, amelyből kiderült: egymillió támogatójuk van Európában.

Frivaldszky Edit, az Anya, apa, gyerekek elnevezésű, házasság- és családvédő kezdeményezés magyar szervezője szerdán az MTI-nek elmondta, Európában egymillió támogatója van a kezdeményezésnek, amelyhez Magyarországon ötvenötezren csatlakoztak. A szervező kiemelte: az egymillió aláírás azt bizonyítja, hogy Európában hatalmas támogatottsága van az egy férfi és egy nő közötti házasság, valamint a házasságon vagy leszármazáson alapuló család definíciók elfogadásának.

Az európai polgári kezdeményezések szervezőinek tizenkét hónap alatt kell egymillió aláírást összegyűjteniük ahhoz, hogy az Európai Bizottság foglalkozzon jogalkotási javaslatukkal. További előírás, hogy a huszonnyolc uniós tagországból legalább hétben össze kell gyűjteni a minimálisan szükséges számú aláírást. Az Anya, apa, gyerekek aláírásgyűjtés kezdeményezői azt javasolják, hogy az EU a közös döntésekben „a tagállamok közös nevezőjére épülő házasság- és családfogalmakat használja”, vagyis a házasság egy férfi és egy nő között kötetik, és a család házasságra és/vagy szülő-gyermek kapcsolatra épül. Frivaldszky Edit elmondta: az Anya, apa, gyerekek elnevezésű polgári kezdeményezéshez a szükséges hét helyett tizenhárom országban – köztük Magyarországon – biztosan összegyűlt a szükséges számú aláírás. Magyarországon tizenötezer-hétszázötven érvényes aláírás volt a minimum, a szervezők viszont ötvenötezer aláírást adtak le a Nemzeti Választási Irodánál.

A kezdeményezés magyar szervezője elmondta azt is, hogy a szervezők az európai ombudsmanhoz fordultak, amiért az Európai Bizottság a korábbi gyakorlattól eltérően nem adott felkészülési időt az aláírásgyűjtésre. Korábban ugyanis a kezdeményezés regisztrációját követően csak akkor „indult” a gyűjtésre rendelkezésre álló tizenkét hónap, ahogy lefordították a kezdeményezéseket és elkészült az online rendszer, ehhez azonban most nem járult hozzá a bizottság. 

(MTI)

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Álmosítóan hülye dolgokra ráérnek egyesek. Menj haza, csinálj gyereket, élj teljes életet! De ha valakinek a szexuális életét az dobja fel, ha a homoszexuálisokkal kibaszik, akkor ott komoly gondok vannak.

Az a szomorú, hogy ezeket a dolgokat definiálni kell, és meg kell küzdeni a definiálás lehetőségéért.

Elmeséled, hogy a te heteroszexuális kapcsolatodon mit ront, ha kéb homó is egy házzasság nevű intézményben tud együtt élni? Melyik homó baszott ki veled?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés