Zsidózva fenyegette Zagyva Gyula az őt kritizáló Varga-Bíró Tamást

2017. június 11. 11:23

Varga-Bíró kvázi liberális köcsögnek nevezte Zagyva Gyulát, aki válaszul zsidózva megfenyegette a zenészt és családját. Az ügyben Orbán Viktor is megszólalt.

Varga-Bíró Tamás bírálta Pörzse Sándort és Zagyva Gyulát, amiért ők is szerepeltek Gulyás Mártonék arányos választási rendszert szorgalmazó videójában. Azt modta: „ha Gulyás Marci filmjében jártatod a pofádat, te is csak egy liberális köcsög vagy”. Zagyva erre annyira bepöccent, hogy többször is megfenyegette Varga-Bírót. Pechére egyszer olyankor is felhívta a zenét, amikor az épp a rendőrségen volt feljelentést tenni az ügyben, így rögtön ki is hangosította a telefonját, a rendőrség pedig hallhatta, miket is mondott a radikális jobboldali férfi – hangzott el a Tényekben. 

Zagyva nem csak Varga-Bírót, hanem annak feleségét és gyermekét is halálosan megfenyegette. Tette mindezt zsidózva: „Büdös zsidó! Hagyjuk ezt a zsidó tempót! Figyelj, VBT, ma este ne aludj otthon, neked véged van, f…szszopó köcsög, meg leszel b…szva, elintézünk örökre! Kinyírunk téged is, a feleségedet és a kislányodat is!” – írja a Magyar Idők.

Az ügyben megszólaltak a kormánypártok is. Hollik István elmondta: „nem maradhat következmények nélkül a Jobbik antiszemita botránya”. A KDNP-s képviselő szerint felháborító, ami történt, nem volt még példa a magyar politika történetében ilyen durva antiszemita megnyilvánulásra, ezért a kormánynak állást kell foglalnia az ügyben. Arra kérték a rendőrséget, hogy a leghatározottabban járjon el az ügyben és vizsgálja ki a történeteket. 

Nem sokkal később maga Orbán Viktor is megnyilvánult az ügyben. A kormányfő sajtófőnöke jelezte: a miniszterelnök utasította a belügyminisztert, hogy Zagyva György Gyula gyalázatos antiszemita fenyegetőzése kapcsán a törvény teljes szigorával lépjen fel.

Zagyva Gyula azt mondta: vállalja a következményeket.

(TV2 / Magyar Idők / MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/112869

Ajánljuk még a témában