Elapátlanodott futballnemzet

2017. június 11. 16:57
Jávor Bence
Index
Herr Storck idejött megreformálni a rendszert, de úgy tűnik, hogy végül a rendszer reformálta meg őt.

„Jövőt építeni akkor lehet, ha van struktúra, tapasztalatot szerezni akkor lehet, ha a bizalmat kapó fiatal azon a helyen játszik, ahol majd 2 év múlva is játszani fog. De ez? Betenni a 19 éves, enbékettes középhátvédet balhátvédnek, csak mert felcsúti, betenni az enbéegy gólkirályát a kezdőbe, csak hogy gazsuáljunk az élvonal állítólagos fejlődésének? Tolni a fehérvári brazilt, hogy eggyel több légiós lehessen jövőre a Vidinél?

Herr Storck idejött megreformálni a rendszert, de úgy tűnik, hogy végül a rendszer reformálta meg őt. Az a rendszer, ami épp olyan elavult és kontraproduktív, mint amilyen volt. Fejlődés legfeljebb annyi, hogy most már nem Telesport-zakós kisstílű gazemberek mossák a klubokban a ki tudja honnan lopott pénzeiket, hanem jól szabott pártemberek játszadoznak sokkal, de sokkal több közpénzből, európaira pimpelt díszletek közt.

A dilettantizmus maradt, csak még annyi következménye sincs a kontárkodásnak, mint korábban. Sőt. Minden egyes ballépést újabb hozzávágott milliárdokkal próbálnának orvosolni, mert a legfelsőbb logika szerint, ha ők akarnak valamit, akkor értenek is hozzá. És közben még annyi sincs bennük, mint a fiúkban. Ők legalább nem csak akkor ünnepeltették magukat, amikor éppen adott a gép, hanem péntek este is kimentek bocsánatot kérni a dühös szurkolókhoz. Ennyiben mutattak valami olyan példát az országnak, amit a politikusoktól sosem kaptak meg.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Basszus, ha hétéves áll ki a magyar mezben, attól is elvárás, hogy tegye oda magát a pályán és küzdjön, mint Dobóék Egerben a törökök ellen!

Ne kérjen bocsánatot, küzdjön, mintha az élete múlna rajta!

Az állami pénzt ezek után kötelező volna kivenni a fociból. Történjen, aminek történnie kell, Andorrával azért akkor is egy mezőnyben leszünk, ha az állam semmit nem költ rá. Meg így is, hogy költ. De akkor?

Hehe. Figyelembe véve, hogy ez EB előtt 3 előkészületi mérkőzést játszottunk, 5 előkészületi meccs egy Andorra ellen túlzásnak tűnik. De valóban, a mindenkori szövetségi kapitányok állandó problémája, hogy a válogatottak keveset játszanak, ergo kísérletezésre sincs lehetőség.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés