Terror és iszlamizmus: nézzünk végre szembe a valósággal!

2017. május 23. 18:18

Agent Ungur
Mandiner
2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz. Ne hozza ide senki nekünk ezt az őrületet!

Két évvel ezelőtt azt hallhattuk a liberális médiumokban, hogy az iszlám, a migráció és a terrorizmus nem függ össze. Nincs baj muzulmán tömegek Európába telepedésével, semmi baj kérem. Miért hajtanának végre menekültek merényleteket, miközben maguk is a terror elől menekülnek? Hagymázas jobboldali elhajlás ez! Meg hogy az iszlám a béke vallása, csak néhányan torzítják el. Nem lesz milliók befogadásával semmi gond, sőt, még a befogadók járnak jól! Később olyan elemzéseket is olvashattunk a megszaporodni látszó merényletek fényében, hogy a terrorizmust, mint eszközt nacionalisták (baszkok, írek, stb), szélsőjobboldaliak, esetleg szélsőbaloldaliak (ezt valamiért kevésbé hangsúlyozták) gyakrabban használták az európai történelemben, mint az iszlamisták, ezért nincs itt kérem semmi látnivaló. 

A számok nagyon mást mondanak, mint liberális barátaink.

2014 óta 68 különböző motivációjú terrormerénylet történt az Európai Unió területén. Ezek közül 45 esetben mutatható ki egyértelműen, hogy a támadásnak valamilyen formában köze volt az iszlamizmushoz: az elkövető vagy szimpatizált dzsihadista szervezetekkel, kapcsolatban állt velük, esetleg tagja is volt valamelyiknek (többnyire az Iszlám Államnak), vagy éppen azok propagandaanyagai voltak rá hatással. További három támadás esetében az iszlamista motiváció nem egyértelmű, azonban valószínűsíthető. 

Az iszlamizmussal egyértelműen kapcsolatba hozható elkövetők közül a legtöbben, 16-an „franciák”, azonban közülük mindössze egy nem rendelkezik bevándorló háttérrel, a további 15 merénylő közül 8 algériai, 2 mali, 2 marokkói, 1 burundi, 1 réunioni, 1 pedig tunéziai származású. A francia állampolgárságú elkövetőket a „németek” követik, ez 9 támadót jelent, akik közül szintén mindössze egy személynél lehet feltételezni, hogy nincs bevándorló háttere. A „brit” elkövetők (tegnapig) 5-en voltak, tudjuk róluk, hogy mindannyian Nagy-Britanniában születtek, ugyanakkor mindegyikük bevándorló hátterű. A britek után a „belgák” következnek a sorban. 4 elkövetőről van szó, akik közül mindenki bevándorló háttérrel rendelkezik, 3-an marokkói származásúak, 1 további elkövető esetében pedig csupán az arab származást hozták nyilvánosságra. Egy „dán” merénylőt is feljegyezhettünk, aki jordániai és palesztin háttérrel rendelkezik.

A friss bevándorlók és menekültek közül a legtöbben, négyen tunéziaiak, akik főként Franciaországban voltak aktívak. Merényletet követett el még 2-2 algériai, marokkói, szír, illetve szomáliai állampolgár. A két albán elkövetőt is, akik Olaszországban terveztek iszlamista merényletet, a bevándorlók közé sorolhatjuk. Továbbá 1-1 afgán, egyiptomi, iraki, orosz, török, valamint üzbég bevándorló és menekült hajtott végre terrormerényleteket az Európai Unió területén 2014 óta.

A legdurvább ami Wilkommenslandban történt: egy afgán és egy szíriai menekült gyilkolt vagy próbált gyilkolni az iszlám nevében, a berlini merényletért pedig egy elutasított tunéziai menekült a felelős. Őket már Európában radikalizálták a helyben lévő, szintén bevándorló gyökerű dzsihadisták. Ezeket ez embereket pedig gyakran közel-keleti nem kormányzati szervezetek (igen, NGO-k) pénzelik, ugyanúgy egyébként, ahogy a balkáni muszlimok elvadítását is. Egy főre jutó dzsihadistában a koszovói albánság az első a világon, pedig ott aztán tényleg mérsékelt volt az iszlám és elvilágiasodott a társadalom. Amíg nem jöttek a Közel-Keletről a papíron humanitárius segélyt hozó iszlamista NGO-k, akik nagy pénzt fizetnek azért például, hogy albán férfiak szakállt növesszenek és feleségeiket burkában járassák. De hozták a szalafista, dzshihadista propagandát is.

Nézzünk végre szembe a valósággal!

Az önmagában igaz, hogy a terrorizmus, mint eszköz nem iszlám-specifikus. A merényletek puszta számát illetően a nemzeti felszabadító mozgalmak (IRA, ETA) sokáig behozhatatlanok lesznek kontinensünkön. De nem a halálosságát illetően. 

Sajnos Manchester példája a legjobb. 1996. június 15-én az IRA 1500 kilónyi, igen, másfél tonnányi robbanóanyaggal tarolta le a brit város központját. Ez a robbanóanyag mennyiség önmagában több, mint amit iszlamista merénylők valaha felhasználtak Európában. Ez volt a Nagy-Britanniát ért legnagyobb bombatámadás a II. világháború óta. Hány halálos áldozattal járt? Egyetlen eggyel sem. Nullával. 700 millió fontnyi kár, igen. 212 sebesült: igen. Megsemmisített fél városrész? Igen. Halott egy sem.

Az iszlamista merénylőn Manchesterben legfeljebb pár kilónyi robbanóanyag lehetett, semmi a másfél tonnához képest. Mégis 22 embert megölt. Azért ez a különbség, mert az IRA 90 perccel a merénylet előtt szólt, hogy robbanás lesz, a dzsihadista pedig szórakozó brit gyerekeket akart gyilkolni. Az IRA egy nemzeti célt követett, aminek elérése után a legtöbb nacionalista letette a fegyvert, a dzsihadisták pedig az egész világot iszlamizálni akarják. Amíg az utolsó hitetlen Allah útjára nem tér, vagy maguk a muzulmán országok irgalmatlanul ki nem irtják ezt az ideológiát, ennek nem lesz vége.

De ne hozza nekünk ide senki ezt az őrületet! 

A tény az, hogy Európában a merényletek minimum kétharmadát dzsihadisták hajtották végre a menekültválság kezdete óta. Az még keményebb tény, hogy a halálos áldozatok majdnem 100%-át ők okozták: csak egy északír esetet találtam, ahol nem iszlamista ölt 2014 óta. Az pedig a legkeményebb tény, hogy frissen menekültként beérkezett emberek is gyilkoltak, méghozzá épp a legnagylelkűbb Németországban. 

Aki muzulmán vallású menekülteket és bevándorlókat akar befogadni, nézzen szembe a fenti tényekkel!

Összesen 237 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez az írás legyen kötelező olvasmány a ballibeknek.

Továbbra sem értem, hogy mégis milyen megfontolásból kezel Európa egy marokkói bevándorlót háborús menekültként. Minek vizsgálódni, miért nem fordítja vissza a határon az ilyeneket?

Vagy algírt, vagy tunéziait, meg nigériait, eritreiait, bangladesit. Az sem mentség, hogy nemzetközi vizen készül megfulladni.

Önszántából ment oda, és dél felé továbbra is nyitott a Földközi tenger.

Egyszerűen nem értem, hogy Európa miért akarja a világ bajait a nyakába venni. Nem értem. Fel nem foghatom ennek az értelmét, hogy aggyal rendelkező emberek miért csinálják ezt, azon kívül persze, hogy jól kibasszanak a politikai ellenfeleikkel. De közben saját magukkal ki kicsesznek, az istenit már a hülye fejüknek!

Tényleg megéri ez a fajta politikai nyereség ezt az áldozatot?

Már 2012-ben fel kellett volna készülni 2015-re. Voltak erőteljes előjelek, csak brüsszel szándékosan nem foglalkozott vele.

És miért nyög a PC terrorja alatt? Mi a búbánatos fasznak lett kitalálva a Schengeni övezet, ha nem azért, hogy annak érdekében hogy a belső határok nyitottak maradhassanak, a külső határokat szigorúan ellenőrizzük? Kinek érdeke az, hogy a külső határokat ne ellenőrizzük, főleg akkor ne, ha barna emberek kelnek át rajta papírok nélkül?

Kinek jó ez, és hogyan lehetséges az, hogy még politikai képviseletet kap ez az elv? Számomra felfoghatatlan ez a debilitás. Ez kábé olyan szintű világszemlélet, amit szépségkirálynő-jelöltek szoktak produkálni az őket pontozó zsűrinek. "Világbéke".

Hogy a dolgok mennyire ismétlik magukat!
http://www.rp-online.de/nrw/st..
http://bit.ly/2qRXi4S
Szombaton , Düsseldorfban egy autú elsodort egy kislányt. Pár karcolás, semmi különösebb. A családja megtámadta és a segíségére siető hölgyet is:
http://bit.ly/2qgpMRI

Az embernek az olaszliszkai lincselők jutnak eszébe és Szögi Lajos mártir tanár úr.
Na megkapták amit olyan boldogan vártak Münchenben az állomáson: Willkommen!

Fél Európa tele van kétlábon járó bombákkal. Senki nem tudja mikor és hol robban. Köszönjük Sorosnak is.

" És akinek kellenek, küldjön repülőt, vonatot, a Görögökhöz a határra és ne végig hajtsák őket mint a marhacsordát fél európán."

Adjon nekik német munkavállalási vízumot, meg költőpénzt az utazáshoz. Ha akarnánk, sem állíthatnánk meg őket a külső határon.

Igen, jellegzetes. Diszgráfiás, és saját magával beszélget.

Így van és az a szomorú, hogy brüsszel szándékosan tette. Most sem akarja megfékezni a migrációt.

Calaisnál is ott vannak még. A tábort felszámolták ugyan, de a migrik még mindig arrafele kószálnak. Nem veszik őket idegenrendészeti őrizet alá, pedig egyértelmű, hogy illegálisan tartózkodnak az EU területén, és veszélyeztetik az áruszállítást is.

Ez a mai európai mainstream politika. Az impotenciát toleranciaként próbálják eladni.

Te biztosan a cseh2-őt nézed. Alacsony a migráció???
Semmi nem működik kitoloncoltak pár ezer európait, ez igaz. A migránsok eltűnnek a bírósági ítélet után, vagy ha megvannak, akkor a "civilek" adnak tanácsot, hogyan úszhatják meg a kitoloncolást. Nem állt meg a bevándorlási hullám, csak a kerítésünk miatt áttevődött a Balkánról az olaszokhoz.
Most kezdenek tárgyalni.....ez évekig fog tartani.
A kvóta meg olyan, hogy soha nem fog működni.

sok igazság van benne, de a tényeinek a hitelességét kicsit kikezdi az egyik utolsó mondata:
"Az még keményebb tény, hogy a halálos áldozatok majdnem 100%-át ők okozták: csak egy északír esetet találtam, ahol nem iszlamista ölt 2014 óta."

pedig tavaly nyáron 9 embert is megölt egy német-iráni szélsőjobbos kamasz, akit breivik motivált.
http://index.hu/kulfold/2016/0..

amúgy szerintem a legtöbb liberális nem gondolja azt, hogy nincs köze az iszlámnak a terrorhoz. az a különbség, hogy szerintük nem lehet ártatlan embereket visszadobni a biztos halálba.
azt meg majdnem mindenki belátta már, hogy sokszázezer menekülttel egyszerre nem bírunk el.

azt viszont nektek kell belátni, hogy az iszlám itt van európában, a radikális iszlámot pedig a kiközösítettség gerjeszti. ha le akarjuk győzni a radikalizmust, akkor be kell fogadnunk őket, be kell vonnunk őket a kultúránkba.

http://www.tarki.hu/hu/researc..

Ebből látszik, hogy foglalkoztunk a kérdéssel. Érdekes elemzés.

"vaskos része volt benne Orbánnak a kerítés felhúzásával."

Úgy gondolod, hogy a kerítés csábítólag hatott?

Fizikai határzár, tűzparancs kiadása, hagyni őket a tengerbe fulladni stb.
Amint szembesülnek vele, amint híre megy a harmadik világban, hogy Európa kapui zárva vannak, a nagy részük visszafordul, vagy eleve el sem indul, persze lesznek néhányan, akik így is megpróbálják, azokra sajnos erőszakos halál vár.
Igen, radikális, embertelen, de nincs más, vagy befogadás van, vagy elzárkózás, kettő között egyensúlyozás nincs.

A humanista maszlagra meg semmi szükség, hiszen neked, vagy nekem ugyanúgy oly mindegy lenne, hogy a katonáink most éppen kiket lőnek halomra valami mediterrán ország határánál, ahogy anno az is mindegy volt, hogy kiket lőttek halomra egy teljesen idegen országban csupán az olajért, meg a vélt civilizációs felsőbbrendűségünkért.

De nyilván ez nem fog bekövetkezni, így megóvjuk magunkat a cselekvés terhétől, amivel ugyanakkor az utánunk jövő generációk dolgát nehezítjük meg, de valószínű nekik fogalmuk sem lesz saját elcseszett helyzetükről, hiszen az alkalmazkodás folyamatos, nekik már az lesz normális, ami nekünk most elképzelhetetlen.

Jó ez így, Mark, mi most csak azzal törődjünk, hogy minden egyes pillanatban bizonyítsuk húsvér, és virtuális barátaink előtt, hogy mi jobbak vagyunk, mi többek vagyunk...ez rólunk szól.
#PrayForLondon

De hát ez agyrém, hogy ezt a problémát nem tudják megoldani sehogy sem. Évek óta tart ez az állapot. Mi ez a láthatatlan erő, amelyik megakadályozza Európát abban, hogy megoldja a problémáit?

Aki illegálisan tartózkodik az EU területén, az ne kószálhasson már fel-alá, azzal az indokkal, hogy valahol valakik háborúznak a közel-keleten!

Tudod, hogy mi van Olaszországban? Előfordul, hogy egy hétvégén 4400 ember száll partra . Vizsgálják a ngo-k működését, mert úgy tűnik, hogy a "civilek" összejátszanak ( pénzért ) az embercsempészekkel. Az ügyészt vegzálják, aki először kimondta az összejátszást.

Nagy szerencsénk van, igazad van.

A szavazókkal együtt, amennyit nyernek a beengedéssel, annyit veszítenek minden ilyen tömeggyilkosságos alkalommal.

Egyszerűen nincs rá racionális magyarázat. Ragályos elmebetegség.

Egy "foximaxistának" úgy látszik nem.

Jó, hogy nem azzal hozakodik elő, hogy Matuska Szilveszter sem az ISIS embere volt. Meg aztán most többről van szó, mint egyszerű rémületkeltésről; ezek a terroristák a hódítók előőrsei, szálláscsinálói.

érdekes, az a cikk, amit én olvastam egy szóval sem próbálta emberségesnek beállítani az európai terroristákat. annyit írt, hogy politikai céljaik voltak, amelyek elérése után letették a fegyvert. ezek meg nem fogják, amíg csak egy (szerintük) hitetlen is él a földön.

másrészt, ha már egyszer európának sikerült meghaladni a terrorizmus korát, talán nem kéne visszamenni az időben, mert ez veszélyes. tudod, voltak idők, amikor boszorkányokat is égettek európában. gondolom te majd erre hivatkozva fogod helyeselni, amikor muszlimék ugyanezt csinálják. akik szólni mernek ellene, azok meg tendenciózus csúsztatók leszünk jó adag kettős mércével.

Olvastam volna, de nem láttam ott semmit. Na, akkor mit is akartál írni, mondani?

Amit szerintem tenni kellene
azonnal: disznózsírral leönteni a tettes maradványait, és ezt kihirdetni előre. Ha abban hisznek, hogy ezután elkárhoznak, és ez megakadályozza őket a tettük elkövetésében, akkor hajrá.
középtávon: kidolgozni az iszlám európai változatát, és csak azt szabad gyakorolni. Az uszító imámokat kitoloncolni, vagy ami még jobb, börtönbe zárni, úgy, hogy ne lehessen látogatni.
Tisztában vagyok azzal, hogy rengeteg, önmagát liberálisnak valló ember tiltakozna ez ellen, de ezzel nyíltan a gyilkosok pártjára állnának - normális mohamedánt egyik sem sújtaná.

Neked az 5-10% már jelentős?

Törökországgal úgy sikerült megállapodni, hogy ők önhatalmúlag nem veszik át az EU-ból kitoloncolt embereket (amit nyilvánvalóan nem tehetnének meg), viszont több milliárd euró fejében átvesznek kitoloncolt embereket, ha cserébe adnak helyette egy másikat. Ez szimpla zsarolás, és az egyezmények pofátlan be nem tartása.
Innen látszik, hogy az Eu gyenge, nincs kényszerítő ereje a törökökkel szemben (sem)

"Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el."
Mt 26,52

Te feláldoznád a fiadat és elküldenéd egy keresztesháborúba?
Vagy csak annyi, hogy fogjuk meg és vigyétek?

Nemcsak ez a két választás van. Különben is a kereszténység nem tiltja az önvédelmet. Nem kell beengedni őket. Több millióan várják, hogy beengedjük őket. Mit kezdesz ennyi vademberrel?
Nincs szükség háborúra, mert, minden háborúnak a nők és a gyerekek az áldozatai. Pont azok, akiket védeni akarsz.
Ma különben is nem karddal vívjuk.

http://tinyurl.hu/Zix0/

olvasd el, hidd el érdemes! egyáltalán nem igaz, hogy minden egyes muszlim ember vérgőzös vadállat, sőt! ugyanakkor letagadhatatlan tény, hogy az iszlám tanításában nem tekint egyenrangúnak senkit, aki más vallású. és náluk nem létezik az egyház-állam szétválasztása.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés