Brüsszel üzent

Jóváhagyta az Európai Bizottság a Jobbik béruniós kezdeményezését

2017. május 17. 16:21
Rábólintott az Európai Bizottság a Jobbik polgári kezdeményezésére. Egy évük van egymillió aláírást összegyűjteni, hogy az EB napirendre vegye a párt béruniós tervét. A Jobbik a Nyugat- és Kelet-Európa közötti bérszakadékra szeretne reagálni.

Az Európai Bizottság (EB) jóváhagyta a Jobbik által az európai bérunióért indított polgári kezdeményezést, így elindulhat az aláírásgyűjtés – közölte Gyöngyösi Márton, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. A politikus felidézte, hogy szövetségeseikkel az egyenlő munkáért egyenlő bért elvének érvényesítését tűzték ki célként, vagyis szeretnék kiküszöbölni a keleti és nyugati bérek közötti különbséget. Az uniós csatlakozás óta erre várunk – tette hozzá.

Gyöngyösi Márton értékelése szerint míg a Fidesz a saját hatalma megtartása érdekében, álügyek mentén folytat szabadságharcot Brüsszellel, az MSZP pedig „gátlástalan kiszolgálója” a brüsszeli hatalomnak, addig a Jobbik szerint ellenzékből is érvényre lehet juttatni a nemzeti érdeket. Gyöngyösi Márton szerint bebizonyosodott, hogy van uniós eszköz a bérek felzárkóztatására.  Brüsszel azt üzente Orbán Viktornak, hogy támogatja a Jobbik kezdeményezését – értelmezte a jóváhagyó döntést, amellyel szerinte a bérunió a migrációval azonos szintre helyezkedett. A valódi szolidaritás nem a bevándorlással kapcsolatos, hanem a tagállamok egymás iránti érzékenységével – foglalt állást.

A párt polgári kezdeményezéséhez hét országból sikerült pártok, szakszervezetek és magánszemélyek támogatását megszerezni. Az indítványt Horvátországból, Bulgáriából, Szlovákiából, Lettországból, Észtországból, Romániából és Lengyelországból írták alá. Vona Gávor korábban történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy megszezezték a nemzetközi támogatást. „Árunió már létrejött, a bérunió még várat magára” – mondta a Jobbik elnöke. Hozzátette, hogy nem alamizsnát akarnak, hanem egy olyan kohéziós politikát, ami segítene a kelet-közép európai térség tagállamainak versenyképes gazdaságot  felépíteni. Az EB jóváhagyást követően egy éve van a Jobbiknak arra, hogy egymillió aláírást összegyűjtsön azért, hogy napirendre vegye a Bizottság a kérdést – írta meg a Magyar Nemzet.

(MTI / Magyar Nemzet)

Összesen 143 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a nyugati cégeknek itt is annyit kell fizetniük, mint otthon, akkor miért jönnének ide és miért maradnának itt?

Kérdezem úgy, hogy a privatizációval leamortizált magyar gazdaságban sajnos szükség van a külföldi munkaadókra. Mert a GDP 3%-át kitevő EU pénzekből nem lehet pótolni a megszüntetett iparágakat. Arra vigyáznak, hogy annyi pénzt ne adjanak.

Miközben Merkel most küldte el Macront a jófenébe , a közös német-francia költségvetés , meg az EU-pénzügyminiszter gondolatával együtt . Mire már Macron is elvetette a saját ötletét . Szóval , ennyit a "Jobbik" javaslatáról , meg az EU aláírásgyűjtés engedélyezésről...

Most mar meg akar ebbe is belemenne Brusszel, nekik sem erdekuk, hogy nagyok legyenek a berkulonbsegek, mert akkor soha nem fognak megszabadulni a migransaiktol.
Pedig nagyon szeretnenek.

Ez az Unio a Satannal is szovetkezne, hogy Orbant megbuktathassa.
Sot, mar szovetkezett is: Sorossal.

Ez igaz, de a ketto valamennyire osszefugg.

Ezek most tenyleg azt hiszik, hogy megfogtak a Joisten fel labat, de ha jobban megnezzuk, az ordoge lesz ez is.
Mar csak azt kell megkerdezni a Lenin, pardon Gardista-fiuktol, hogy ki allja a cechet!
Honnan lesz ra a penz, megrazzuk a penzfat es csak hull, csak hull read ezust es aranyeso..

"Az egymillió aláírás simán meglesz" - állítod.
Ez nem olyan biztos. Ugyanis meg van határozva, hogy a 27 tagállamból létszámarányosan mennyi támogatóra van szükség.

Azután ha meg is lesz, ez csak arra kötelezi az uniót, hogy tárgyalja a témát. A bevezetéshez pedig szükség van az EP kétharmados többségére és a Európa tanács egyetértésére.

„Árunió már létrejött, a bérunió még várat magára” - mondja Vona Gábor. Árunióról még nem hallottam. Ilyen nem létezhet, mert ez korlátozná a versenyt.

Márciusra ígérte a Jobbik, hogy közlik a Nemzeti Konzultációjuk eredményét. Duró Dóra ezért mondott le. Már hamarosan május vége lesz, de még semmit sem közöltek.
Hogyan akarnak ezek összeszedni az országonként meghatározott támogatást, amely összesítve 1.000.000 aláírás?

Dénia! Gondolkodjál.
A multik azért vannak a Kelet Európai tagállamokban mert alacsonyabb a bérköltség és az infrastruktúra költsége. Amennyiben ezt szintre hozzák, kivonulnak. A magyar kkv-k több, mint a fele becsukja a vállalkozását. Megint 1-1,5 millió munkanélküli lesz.
A költségvetés bevétele is csökkenni fog, amely adónöveléssel fog járni. Magyarország csődbe menne.

"egyenlő munkáért egyenlő bért"

Ezt Kádárra ledumáltad? Jóváhagyta? Akkor majd ő biztosan ki is fizeti. Vagy mégse? Szerinted a kádár-rezsiben egyenlő munkáért egyenlő bér volt? Szerintem nem.

Amikor én dolgozni kezdtem napi hat órában, míg az osztályvezetőm inni járt az orosz, vagy magyar honvédségi kantinba, addig én elvégeztem helyette a munkát. Ő csak kiadta és számonkérte. Ebből ált a vezetése. Neki éves szinten a jövedelme a tízszeresen volt az enyémnek.

:D
Keresni keresnének, csak nem találnának.

Nem írom alá, mert nem akarom magam kinevettetni.
A magyar gazdaságot kell fejleszteni, javítani a versenyképességet. Olyan termelő vállalatokat kell létrehozni, amelyek termékei versenyképesek. Ennek során lehet emelni a béreket, juttatásokat. A költségvetési többletbevételét pedig vissza kell forgatni a reálgazdaságba.

A GDP növekedést nem lehet papíron produkálni. Ezt csak a Gyurcsány kormány próbálta meg a konvergencia programnál sikertelenül,. Jó rá is fizettünk.
Nem tankönyv szerint vázolom fel, hanem a 10 éves tanácsadói tapasztalatom alapján. Dolgoztam külföldi (franci, osztrák, német, angol) és magyar cégeknek is. Így a gyakorlatban ismerem a témát.
Nemcsak a külföldi cégek kapnak támogatást, hanem a magyar cégek is. Adózniuk is kell.
Az egy másik probléma, hogy a magyar kkv-k nem eléggé tőkeerősek. Ez sem igaz mindegyikre. Dolgoztam sok olyan magyar cégnek, amelyik a saját tőkéje kétszerese, háromszorosa volt az idegen tőkének. A kereskedelmi bankok is hitelezik a prosperáló cégeket. Több olyan magyar cégnek dolgoztam, akinek a beruházását, forgóeszköz szükségletének a nagyobb hányadát megfinanszírozták éven belüli, vagy hosszabb távú hitellel. A hiteltárgyalásnál az ügyfeleimet képviseltem és bár ők is jelen voltak, de az "alkut" én vezettem. Bármennyire hihetetlen létezett az alku.Ez az összegre, a futamidőre és a kamatokra is igaz.
Így nekem ne gyere tankönyvvel, meg különböző kitalációkkal, mert ismerem a gyakorlatot és ahogy írtam, 10 évig műveltem ezt a témát és bár ma már nem dolgozom, de a volt ügyfeleim még mindig tartják velem a kapcsolatot.

:D

Most mit értetlenkedsz? ;-)
Vedd figyelembe, hogy a balliberálisok hitelből is tudnak takarékoskodni. Főleg ha a hitelt más törleszti.

Miért van az, h. ha tisztességes metszőollót, kézifűrészt, almahámozó kést, gyomborotvát akarok venni, Fiskars-t veszek? Sőt, Fiskars wokom is van. És így tovább a Gardenáig a kertben.

Hasonlítsa össze valaki a szarvasi kávéfőző kínálatot a Russel-Hobbs-szal!

Hogy a csudába NEM képes a magyar ipar ilyesmit ömleszteni?

Mi végre képzik a formatervezőket az Iparművészetin?

Itt egy csomó dolog nem úgy működik, ahogy kéne. Se szeri, se száma.

Az ország nem elhanyagolható része egy szemétdomb, vagy fölveri a gaz. Közben az éhezők gépkocsijai épp csak elférnek a bevásárló központ parkolójában.

Tudom, h. mennyi az igazi szegény, de nekik miért nem lehet hangsúlyozottan a tudomásukra hozni, h. legalább az általános iskolát KELL jó eredménnyel elvégezni?

Ne tegyünk úgy, h. itt minden rendben, csak a bérekkel van baj, minő igazságtalanság. Mióta a világ világ, nem a világ fog -akár az igazság kedvéért- hozzánk alkalmazkodni, nekünk kell.

Ez NEM népszavazással megoldható probléma, bár kétségtelenül nagyon szimpatikus lenne.

ja, lesz majd 300.000-es minimalber, meg 85%-os munkanelkuliseg, fasza lesz nagyon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés