26 babát mentettünk meg az abortusztól!

2017. május 8. 3:42
Abortusztúlélő vagyok. Anyukámnak lett volna egy harmadik kisbabája, de elvetette. Ahogy az abortusz után nagyon gyakran lenni szokott, beleőrült, szétment a házassága, és élete végig gyógyszereket kell szednie az ebből fakadó lelki bajaira. Interjú.

Noémi, mesélj egy kicsit magadról! Hogyan köteleződtél el az életvédő misszió mellett?

Abortusztúlélő vagyok. Anyukámnak lett volna egy harmadik kisbabája, de elvetette. Ahogy az abortusz után nagyon gyakran lenni szokott, beleőrült, szétment a házassága, és élete végig gyógyszereket kell szednie az ebből fakadó lelki bajaira. A mai napig azt hajtogatja, hogy azért abortálta az ártatlan, pici baba kistestvéremet, hogy én és az öcsém Adidas-cipőben járhassunk... Ezt a gyászt testvérként sem lehet feldolgozni. A szakirodalom szerint abortusztúlélőnek számít az, akiknek statisztikailag kevés esélye volt a terhesség túlélésére. Magyarországon például napjainkban is minden harmadik gyereket megölnek abortusszal(!). Minden harmadikat! Minden magyar embernek 33 százalék az esélye arra, hogy megöli a saját édesanyja. Mindenki, aki ezt hallja, az a szerencsés 66 százalékba tartozik...

Nemrégiben létrehoztál egy életvédő csoportot, aminek újszerű működési elve van. Eredményeitek is vannak. Mit kell erről tudnunk?

Hogy is van az Újszövetségben? Ahol megszaporodik a gonoszság, ott túlárad a kegyelem. És tényleg. Két hónapja létezik az életvédő csoport, amivel már 26 gyönyörű kisbabát megmentettünk az abortusztól. Pusztán azzal, hogy pár lelkes ember hajlandó naponta pár percet rááldozni a netezéséből arra, hogy valóban értelmes dolgot csináljon. 

Mit csináltok tulajdonképpen? Miből áll a tevékenységetek?

Babákat mentünk. Nem kerül sok időbe, és szinte mindenkinek megvannak hozzá a feltételei, ezért mindenkit bíztatok, hogy csatlakozzanak! (...)

Milyen segítség jönne jól nektek, a lelkes új tagok munkáján túl?

Nagy segítség lenne, hogyha valaki konkrét helyet, épületet tudna felajánlani a bajba jutott anyák számára. Magyarországon kb. 50-szeres az anyaotthonokban a túljelentkezés, és sokan - mivel nem tudnak hová menni - abortuszra mennek. Nehogy már ezen múljon egy baba élete! Ha valaki fel tud ajánlani helyet, vagy ismer valakit, akinek erre helye van, akkor konkrétan életet menthet.”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nőként sem törődöm bele soha.
A magzat emberi lény, létezése két ember cselekedetének eredménye és mindkettejük felelősége.
Az abortusz gyilkosság, kár mentegetni.

"...Magyarországon például napjainkban is minden harmadik gyereket megölnek abortusszal(!). Minden harmadikat! Minden magyar embernek 33 százalék az esélye arra, hogy megöli a saját édesanyja. Mindenki, aki ezt hallja, az a szerencsés 66 százalékba tartozik..."

Jaj.

Ha megölöd az önös szándékból abortuszt elkövető anyát, ugyanolyan gyilkos vagy mint ő.
Szóval ne dobálózz a nagy szavakkal!

Sem nyugdíjas, se karhatalmista nem vagyok/voltam.
Erről ennyit.
A piszkálódás (nyilvánvaló véletlen volt az egy s) nem elegáns.

Bárcsak segíteni tudnék egy üres ingatlannal!

Ez tényleg blabla. Sok nő szeretne erről dönteni, de dönt helyette, pl. a férje, anyósa, anyja, vagy maga a baba.
Törődj bele.

Ne becsüld alá a fórumtársaidat. Ezt már írtad valakinek. .
Bátran használtam az "előzmény gombot", hiszen láthattad a válaszomat a commentednél.
Erre válaszoltál.

Apáczai 2017. május 8. 06:08
" Az közönséges gyilkos, aki védekezésre képtelen, kiszolgáltatott kiskorú ellen társtettesként előre megfontoltan követi el a legszörnyűbb bűnt, amit emberi lény elkövethet."

vigyor 2017. május 8. 06:13
179
@Apáczai
Blabla....amióta ember él a földön a nők döntenek arról, hogy mi történjen az utóddal. Tessék beletörődni.

vigyor 2017. május 8. 06:30
136
@Apáczai
Hülye vagy, anyukám döntött és megtartott. Mert alkalmasnak érezte a helyet az időt és a körülményeket arra, hogy én is megszülessek. Ha nem így érezte volna, akkor meg nem születek meg. Mert arról is ő döntött volna. És ez így van jól.

Te még nem hallottál zsarolásról, erőszakról verésről?
Ha megmered tartani ez és ez lesz veled. Ezt és ezt csinálom veled. Kirúgom belőled, agyon verlek. Ha szeretsz akkor elveteted, ha megtartod elhagylak, stb.

Ja persze a nő dönt. És még ő hárítja másra a felelősséget?
Nemcsak barátnőket, asszonyokat is ilyen módszerrel bírnak jobb belátásra a férjek.
Miről beszélsz te?

Mint egy vágóhídra hajtott állatnak. Igen ő dönt, hogy elvetesse-e, vagy hagyja, hogy kirúgják belőle a gyereket. És ezt te döntésnek nevezed?
Szerinted miért menekülnének el a nők ezekre a helyekre, ha tudnának? Elárulom neked. Mert nem akarják megölni, meggyilkolni a gyermeküket.

"Nagy segítség lenne, hogyha valaki konkrét helyet, épületet tudna felajánlani a bajba jutott anyák számára. Magyarországon kb. 50-szeres az anyaotthonokban a túljelentkezés, és sokan - mivel nem tudnak hová menni - abortuszra mennek."

Csakhogy egy nő ilyenkor vállalja a felelősséget és nem hárítja. Vállalja, mert neki nem lehet több gyereke, ő viszi a bőrét a vásárra. Neki kell egyedül felnevelnie.
Ilyen értelemben valóban ő dönt, de ezt nem nevezném a saját döntésének. Mert, ha ő döntene, megtartaná.

Ha kilátástalan helyzetben van, akkor védekezzen. Ma már többféleképpen lehet.

Nagyon sokféle női sors van.
Egy idősebb nő mesélte, a férje halála után, hogy sosem fogja megbocsátani neki, hogy nem szülhetett még egy gyermeket.
Nem volt rossz a házassága. Abban az időben nem váltak az emberek, pláne nem a nők. Kénytelen volt beletörődni.

"/Úgy szeretném látni, hogy feminista jogvédők bántalmazott nők segítségéért állnak ki, hogy megtarthassák a gyermeküket./"
Tényleg!

Vannak ilyen helyzetek. Egy ismerősöm így jutott egy kisbabához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés