Le Pen: Franciaországot nő fogja vezetni. Vagy én, vagy Merkel!

2017. május 4. 15:12
Marine Le Pen rátalált kedvenc ellenségére a francia elnökválasztás második fordulója előtti tévévitában.

Éles, személyeskedő támadások jellemezték a francia elnökjelöltek első, szerda este, négy nappal a második forduló előtt tartott televíziós vitáját: a szuverenista Marine Le Pen a féktelen globalizáció jelöltjének nevezte centrista riválisát, míg Emmanuel Macron azzal vádolta a radikális Nemzeti Front jelöltjét, hogy a kudarc szellemiségét képviseli és hazugságokat terjeszt. Le Pen addig ment el a vitában, hogy egy ponton azt vágta Macron fejéhez: „Franciaországot mindenképpen egy nő fogja vezetni. Vagy én, vagy Angela Merkel!”

Marine Le Pen már két évvel ezelőtt is hevesen kifakadt a német kancellár ellen az Európai Parlamentben: „Összefoglalva, sokan azt mondhatnák most, hogy én vagyok az Anti-Merkel. Tudják mit? Az vagyok!” Marine Le Pen akkor közvetlenül a kereszténydemokrata német kancellárnak címezte szavait: „Nem adom meg önnek azt a jogot, hogy egy Németország vezette Európa abszurd kísérletében döntsön fölöttünk! A német érdekek képviselete nem jogosítja fel önt más európai népek leigázására!”

A Merkel vezette Franciaország toposza sem újkeletű a Front National elnökjelöltjénél: két éve éppen Francois Hollande államfővel szemben játszotta ki, akit a vita hevében nemes egyszerűséggel a németek francia provinciájának helytartójának nevezett.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Es milyen igaza van :)

Sajnálom azokat, akik csak a mandiner szűrt, egyoldalú, tendenciózus, a Kádár-i időket, illetve a mai német média gyakorlatot idéző információira szorul.

Semmiképpen sem örülnék Le Pen győzelmének, de a sajtóetika, a tisztességes tájékoztatás iránti igény megkívánná, hogy a mandiner adja vissza a két vitapartner lényegi okfejtését, bírálatait. Lássák az emberek, hogy milyen érvek feszülnek egymással szemben.

Persze ehhez függetlennek, s egy bizonyos színvonalat megütőnek kellene lennie a mandinernek.

Hiába gúnyolódsz, igaza van. Ez az EU német érdekeket érvényesít. Az más tészta, hogy a háttérhatalom, aminek Soros az arca, Németországot sem mint nemzetállamot tartja számon.

"Le Pen: Franciaországot nő fogja vezetni. Vagy én, vagy Merkel!"

Sajnos tökéletesen látja a valóságot.

"német kancellárnak címezte szavait: „

"A német érdekek képviselete nem jogosítja fel önt más európai népek leigázására!”

Nehéz lenne cáfolni!

Ez attól zseniális, hogy igaz!

Külföldről a kommunisták, majd a szélnácik, aztán újfent a kommunisták vártak megváltást, most meg a balnácik. Ez persze ugyanazt a csoportot takarja, csak a nevük változott időről időre.
A csendes többség szeretné úgy tenni a dolgát, hogy ne külföldről kapja az irányokat. Ezért bízott Trumpban, és ezért szeretné Le Pen győzelmében.
Mit gondolsz, mit a fenét várna bárki is Le Pentől? Viszont Macrontól folyamatos cseszegetésre, és migránsfronton kifejezett támadásokra számíthatunk.

Gerontofil. De amúgy igazad vagyon.

A klasszikus francia németutálatra épít ezzel, mely olcsó és káros politikai eszköz. Merkelnek ugyanis annyi köze van Németország érdekeihez, mint Sorosnak a magyar érdekekhez.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés