A háttér­hatalom ellen

2017. május 2. 10:24

Bősz Anett
168 Óra
A kormány jobban tenné, ha a saját portája előtt listázgatna.

 

„Indítványunk szerint a kormány és annak minden álcivil szervezete 15 napon belül köteles bejelenteni külföldről befolyásolt szervezetté válását. Ezután haladéktalanul közzé kell tennie a kormányzati honlapokon, valamint fel kell tüntetnie az általa vagy az oligarchái által finanszírozott sajtótermékekben, hogy e törvény alapján a kormány külföldről befolyásolt szervezetnek minősül.

Az állampolgároknak ugyanis joguk van tudni, hogy milyen érdekeket képvisel az a szervezet, amelyik az Európai Unió destabilizálásáért küzd és orosz propagandát közvetít. Amennyiben a kormány nem teljesíti e törvény szerinti bejelentési kötelezettségét, úgy az ügyész keresetet indít a kormány törlése iránt. Ha a bíróság az ügyész keresete alapján megszünteti a kormányt vagy álcivil szervezetét, akkor őket törölni kell a nyilvántartásból.

Ez esetben javasoljuk az új választások kiírását.

Magyarországon a kormányt leszámítva mindenkinek az az érdeke, hogy a civil társadalom önszerveződésének feltételei javuljanak. Nem az esetek túlnyomó részében szerény költségvetéssel gazdálkodó szervezeteket kell listázni, hanem azokat a kormányhoz kötődő álcivileket, akik közpénzt használva szolgálják ki a kormányt és annak külföldi megbízóit. Őket valóban érdemes különválasztani a többiektől, mert működésükkel lejáratják az igazi civil szervezeteket. Azokat, amelyek a vak komondoron átesett nőknek nyújtanak menedéket, a magukra hagyott, hátrányos helyzetű kistelepüléseken szerveznek oktatást roma gyerekeknek meg jogsegélyt nyújtanak azoknak a polgároknak, akiket sérelem ér a hatóságok részéről. Az igazi civilek közül sokan az államtól vesznek át a társadalom és az egyes állampolgárok érdekét szolgáló fontos feladatokat, más civil szervezetek pedig a hatalom működését ellenőrzik tevékenységükkel.

Az ilyen civil szervezetek legtöbbje évekig tud működni akkora összegből, amennyit az adófizetők pénzéből az álcivil CÖF egyetlen plakátkampányra elkölt. A kormány jobban tenné, ha a saját portája előtt listázgatna.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, elvállik a szar a májtól: aki nem antiorbánista, vagy nem romákat akar segíteni, az nem civil, és lehet, hogy orosz propagandista is.

Konkrétan annak a nőnek nem kellett menedéket nyújtanotok, mert hozzáment feleségül a komondor gazdájához, az átesés óta.

"Azokat, amelyek a vak komondoron átesett nőknek nyújtanak menedéket,"

A cigánygyerekekkel pedig a pedagógusok, az állam és egyházak segítenek, nem egy 0%-os párt. Persze, ha megneveznéd, hogy kik és hol, cáfolhatnád a commentemet.

"a magukra hagyott, hátrányos helyzetű kistelepüléseken szerveznek oktatást roma gyerekeknek"

Még egy ilyen ostoba nő, aztán igazán nem fogom szeretni a női megmondókat.
Elég nekünk a Bernike is!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés