Orbán: Csak mellékhadszíntér a CEU-ügy

2017. április 16. 9:46
Soros György privilégiumaiért lépnek fel a magyar akadémikusok, ahelyett, hogy saját maguk jogaikért harcolnának – nyilatkozta értetlenkedve Orbán Viktor a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök arról is beszélt a CEU-ügy kapcsán, hogy a Soros-hálózat valódi célja, hogy minél nagyobb lakossági keveredés legyen Európában.

A migrációt tartja a konfliktusok középpontjának Orbán Viktor miniszterelnök, aki a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában kijelentette: ha a magyar emberek biztonságáról van szó, akkor nincs pardon. Értékelése szerint ma egy kampányfőpróba zajlik Magyarországon, ez kavarta fel az állóvizet és „töltötte meg ricsajjal a nagyhetet”.

A felsőoktatási törvény módosításával összefüggésben érthetőnek tartotta, hogy Soros György nemzetközi és hazai hálózata tiltakozik, mivel az „megfizeti az embereit”.

Annak megértése azonban még előttük van, miért van az, hogy magyar akadémikusok, tudósok, hazai egyetemeken tanító professzorok nem azért lépnek fel, hogy az ő egyetemeik is megkapják azokat a jogokat, amelyeket a CEU élvez, hanem amellett állnak ki, hogy Soros György megtarthassa a privilégiumait.

Orbán Viktor a tiltakozásokat egy nagyobb konfliktus „mellékhadszíntereként” jellemezte, az igazi sorsdöntő konfliktust pedig abban azonosította, hogy milyen népesség lakja Európát a jövőben. A magukat civilnek nevező, de valójában NGO–knak mondott nemzetközi hálózatok hazai fiókintézményei egy olyan Európát képzelnek el, amelyben részleges lakosságcsere történik, idegen népelemeket engednek be a világ más részeiből – fogalmazott.

„Úgy képzelik, majd jól összekeveredünk egymással”

Megjegyezte, az európai életszínvonalra vágyók akadálytalan befogadásával az érintettek vállalnák a terrorizmus, a közbiztonság romlásának kockázatát és azt, hogy egymás mellett fog élni egy muzulmán és egy keresztény társadalom Európán belül.

„Ők úgy képzelik, azt hiszem, hogy majd jól össze fogunk keveredni egymással, és ebből egy új minőség jön létre” – fejtette ki, jelezve: szerinte Soros György hálózata azért dühös Magyarországra, mert megállította a migránsáradatot, amelyről ők már papíron bebizonyították, hogy úgysem lehet megállítani.

Utalt arra, hogy „a Soros György világához tartozó Kofi Annan” a 2000–es évek közepén a bevándorlás szükségességéről és bátorításáról értekezett az Európai Parlamentben (EP).

Meg is történt az áttörés, amely a balkáni útvonalon átszakította az államhatárokat, és ellenőrizetlen, félkatonai jelleggel megszervezett muszlim tömeget nyomott be, hozott föl Soros György segítségével Európába.

Orbán: Soros hiába próbálkozott pénzügyi manipulációival

„Ne felejtsük el azt se, hogy egy pénzügyi spekulánsról beszélünk” – jegyezte meg, kifejtve, az üzletember abból csinálta a milliárdjait, hogy egyes országok bankrendszereit megtámadta, s pénzügyi spekulációkkal nagy vagyont gyűjtött össze. „Itt a zavarosban halászás klasszikus esetéről is szó van” – vélekedett.

A konfliktus kiélesedésének időpontjáról szólva azt mondta: az EU júniusig le akarja zárni a vitát, el akarja fogadtatni az új, mindenkire kötelező bevándorlási szabályokat. „Néhányan ellenállunk” – mondta, példaként hozva a visegrádi négyeket és Romániát, amely meg akarja őrizni a keresztény kulturális identitást.

Egy döntő összecsapás készülődik – fogalmazott azzal összefüggésben, hogy április végén az EP–ben lesz téma Magyarország, az azt követő két uniós kormányfői csúcson pedig dűlőre akarják vinni a betelepítést. „Ez a küzdelem a következő két–három hónap fő eseménye, szerintem ezzel függ össze, hogy éppen most forrósodott fel a hangulat Magyarországon” – vetette fel.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a rendszerváltásnak voltak Soros Györgyhöz köthető hasznos momentumai: sok antikommunista fiatalt, civil szervezetet, kiadványt, szamizdatot támogatott.

Ezzel nem is volt semmi baj, s azzal is meglett volna, hogy Soros György a '90–es évek után megpróbálkozott néhány pénzügyi manipulációval – mondta, példaként említve, hogy „az OTP–t akarta zsebre vágni, aztán később spekulált a magyar forint ellen”.

„Kidőlt a liszt”

Még azzal is együtt tudna élni – folytatta –, hogy létezik a Soros–egyetem, amely liberális aktivistákat képez ki a délszláv és a közép–európai térség politikai élete számára. „A liszt azért dőlt ki, mert a Soros–féle birodalom beleállt a migránsok támogatásába” – magyarázta a miniszterelnök, aki szerint itt most már a magyar emberek biztonságáról, határvédelemről, közbiztonságról, terrorizmusról van szó, és itt nincs pardon.

Szimpla hazugságnak nevezte, hogy a kormány bezárna egy egyetemet, s úgy értékelt, egy demokratikus kultúrához méltó, megértő, megegyezni akaró és biztonságot nyújtó pozíciót vettek fel, és egyáltalán nem ütöttek meg ellenséges hangot.

Kiemelte, hogy az országnak ma nemzeti kormánya van, amely nem a provokátorokat, hanem a becsületes embereket védi. Ezt szembeállította a szocialista–liberális kormány idejével, amikor a rendőri és közhatalmi szervek szavai szerint inkább a bűnelkövetők oldalán álltak, azokat mentegették.

Beszélt a civil szervezetekről is, kifejtve, a kormány támogatja a munkájukat, mert egyes szociális, egészségügyi, környezetvédelmi feladatokat jobban elvégeznek, mint az állam tenné. Ezeknek semmi közük azokhoz a magukat civilnek nevező lobbiszervezetekhez, amelyek az emberek befolyásolására törekednek – szögezte le, utóbbiakkal kapcsolatban azt az igényt megfogalmazva, hogy mindenki tudhassa, hogy aki beszél, az kinek a pénzén, milyen céllal teszi.

Orbán Viktor mulatságosnak nevezte egyúttal, hogy egyes demonstrálók „borzalmas dolgokat skandálnak”, becsületbe vágó, súlyos dolgokat vágnak az ország és vezetőinek fejéhez, miközben azt állítják, hogy nincs demokrácia. Kiemelte, hogy a magyar rendőrök – szemben a legtöbb nyugat–európai országéval – a végsőkig türelmesek, csak azt szeretnék, ha balhé nélkül érnének véget az utcai megmozdulások, és nem lépnek fel válaszeszközökkel. Ezért tiszteletet érdemelnek – mondta.

Beszámolt arról is, hogy ma erős a gazdaság, az ország a saját lábán áll és ellen tud állni minden nemzetközi pénzügyi zsarolásnak, azonban ha 6–7 éve érte volna a migrációs válság, akkor lehet, hogy maga alá temette volna.

(MTI)

Összesen 222 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt azért elmondhattad volna Vonának is a kóta népszavazás és az alkotmánymódosítás kapcsán. De hát neki az az egyetlen törekvése, hogy különbözzön a Fidesztől, miközben ez nem megy a baloldalhoz való közeledés nélkül.

Kevés szó esik arról, hogy Michael Ignatieff, a CEU rektora hogyan mentegeti a terrorakciókat. Szerinte a terrorcselekmények áldozatait járulékos veszteségnek kéne tekinteni a migránsok betelepítése érdekében? Vajon ezek a saját szavai, vagy kimondja Soros törekvéseit?

..."a párizsi terrortámadás miatt az országok egyszerűen lezárják a határaikat és ez katasztrófa. […] emberek milliói égnek a vágytól, hogy a fáradt, öreg Európába jöjjenek, mert Európa szabad, dinamikus és itt alkotmányos szabadság van. Ezek olyan dolgok, amiért ezek az emberek hajlandóak lennének meghalni. A menekültek ezen a furcsa módon adják tudatunkra, hogy miről is szól ez a kontinens. Szerintem a menekültek sokkal melegebb fogadtatást érdemelnének.”

Szóval, a terrorcselekmény csak egy furcsa módon kifejezett vélemény. Ráadásul arról, hogy miről szól a mi kontinensünk. Michael Ignatieff adott esetben ezt a saját kontinensén, a saját hazájában is el merné mondani? El merte volna mondani 9/11 idején?

Nagyon szép védőbeszéd, de mit szólsz a CEU rektorához, hogyan azt 10:14-nél leírtam? Nem kell nagy iskolázottság ahhoz, hogy ezt értelmezni lehessen.

Jó anyag lehet. :))))))

Nagyon ravaszul lett ez kitalalva. A kelet-europaiak menni nyugatra, ide pedig jonni migransok, jo lesz az nekunk! A Nyugat hol kolonizal, hol agyat sziv el, csak rosszul nem jarhat. De van, hogy elsokbol utolsok, es forditva, lesznek.

Követelem, hogy irassák a Pénztároslőrincre fél Heves megyét és az egész Tokajhegyalját!
És nemvolttaggyűlés!

Soros gyengülni látszik. Jó lenne egy gyors per.......

"Hatalmas összegre perelik Soros Györgyöt
Pörge Béla
2017. április 15. 18:28
NEW YORK, 18:28

Egy bányász vállalat indított pert Soros ellen, aki ha veszít, még számára is érezhető mennyiségű pénzt bukhat el.

Helyi idő szerint pénteken egy New York-i szövetségi bíróságon keresetet nyújtott be Soros György ellen a BSGR nevű bányászati cég, mert szerintük az amerikai üzletember áll amögött, hogy 2014-ben elveszítették koncessziós jogaikat Guineában, és ezzel 10 milliárd dolláros kárt okozott nekik — írja a Híradó.
Fotó: AFP
A cég azzal is vádolja a magyar származású amerikai üzletembert, hogy az afrikai ország kormányát és választott tisztségviselőit manipulálta és egyéb törvénytelenségeket is elkövetett azért, hogy elvegye a cégtől a kormány a koncessziós jogokat.

A vádlók szerint Soros lejáratta a céget azokkal a hamis információkkal, amelyek szerint a BSGR korrupcióban érintett. Hozzátették: Sorost nem gazdasági érdekek, hanem a szándékos károkozás vezérelte, mivel nem volt semmilyen gazdasági érdekeltsége az afrikai országban.

Michael Vachon, az amerikai üzletember szóvivője egyelőre nem kommentálta az ügyet."

"Orbán célja most már egyértelmű: Magyarország kiléptetése az únióból"

LOL :)))))))))))))

Forrás, esetleg?
Ha már annyira EGYÉRTELMŰ a dolog szerinted.

"magyarok ezreit fogják bebörtönözni."

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Na jó, inkább visszavonom az előző kérdésemet is.
Ez ugyanis megint inkább tűnik egy tudatmódoító szer kiváltotta tripnek, mint racionális kommunikációnak. :))))

:)

Ja, valószínű hogy a páholy, Gyuri bácsi meg Junckerék azért buktatják meg OV-t, hogy a zavarosfejű Vonát meg a Jobbikban továbbra is tobzódó szélsőségeseket ültessék hatalomba.
(Persze még így is lehet, csak akkor... pontosan oda jutunk gondolatilag, hogy OV fáj a páholynak, Gyuri bácsinak meg Junckeréknek, az OV-nál tíz éven át ezerszer durvábban ugató (!) Jobbik meg nem, hiszen kezelhető pincsikutya...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés