„Jobbik: Simicska. Baloldal: Soros. Ez világos?”

2017. április 4. 7:30
Mit szólnak a képviselők Simicska Lajos Jobbik melletti coming outjához? Kérne-e pénzt Fodor Gábor a milliárdostól? Mit nem csinál rosszul az Együtt? Lesz-e lagzi a szocialisták és a Közgép tulajdonosa között? A Mandinernek Harrach Péter még a feleségéről is mesélt. Azonnali kérdések perce.

Az Azonnali kérdések perce eheti adásában a Mandiner arra kereste a választ, hogyan reagálnak a parlamenti pártok képviselői Simicska Lajos hétvégi nyilatkozatára, melyben a korábban a Fidesz körül sertepertélő nagyvállalkozó nyíltan hitet tett a Jobbik mellett. A jobbikosok kérdésünkre szinte kivétel nélkül szó szerint felmondták a leckét: minden támogató szavazatnak örülnek, és igyekeztek nem beszélni arról a tényről, hogy most történetesen egy milliárdos oligarcha támogatásáról van szó, aki nemrég még a Fidesz legfontosabb háttérembere volt. Csak Szávay István nyilatkozott semlegesen Simicska Jobbik iránti szimpátiájáról, mondván: az a milliárdos dolga, hogy kivel szimpatizál.

A Fideszből egyedül Kövér László merészkedett a sajtófolyosóra hétfőn, viszont szokás szerint csak a hátának engedte a kérdést feltenni. A kereszténydemokrata Harrach Péter viszont türelmesen válaszolgatott az újságírók kérdéseire, még a Fidesz nevében is. Szerinte a Jobbikban sokkal jobban benne van most Simicska Lajos, mint régebben a Fideszben volt, konkrétumokat firtató kérdésünkre viszont csak annyit mondott: nincs otthon a pénzügyekben, ennek a felesége a megmondhatója. A kormány aktuális ügyekről alkotott álláspontját ellenben öt szóban összefoglalta a Mandinernek: „Jobbik: Simicska. Baloldal: Soros. Ez világos?”

Megkérdeztük Fodor Gábort is, aki fideszes és Bibó szakkollégiumos múltja révén régi ismeretséget ápol Simicskával. Mint mondta, okos és érdekes figura „a Lajos”, de elfogadhatatlan, amit az utóbbi időben művelt, tevékenysége miatt ő lett az oligarcha iskolapéldája. Felvetésünkre, miszerint mindketten szembefordultak Orbánnal, így akár pénzt is kérhetne tőle liberális pártjának, azt mondta: ez szóba se jöhet. Hasonló válasz érkezett a szocialista Hiller Istvántól is: a szocialisták és Simicska nem éreznek egymás iránt szimpátiát, így az ő lagzijuk sem jön össze. 

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

a királyi tv mindig is szervilisen kormánypárti volt. az origo és egyéb jobbosított szintén a hírtv-hez hasonlóan szomorú állapotot mutatnak. bár azért kár lenne úgy tenni, mintha habonyék előtt az origón soha nem fordult volna elő politikai célú hírferdítés/csúsztatás...

összességében nagyon lehangoló a hazai média helyzete. egy bbc olyan lenne itt nekünk, mint oázis a szahara közepén...

nem tudom, de arról lehetne megismerni, hogy a balosok bőszen habonymédiáznának, a fidesz szerint meg sorossimicska működtetésű lenne. :D

„A liberálisok segítettek Budapestre hozni a Soros-egyetemet
Origo2017.04.04. 08:53
Személyes hangulatú levélben kérte a milliárdos Soros György Gyurcsány Ferenctől és Magyar Bálinttól, hogy milyen módon szabályozzák a hazai felsőoktatást, hogy az az általa alapított egyetemnek minél jobb legyen - derült ki abból az Origo birtokába került levélből, amit a tőzsdespekuláns írt még 2005. március 5-én. A levél bizonyíték arra, hogy Soros milyen nagy informális befolyással bírt a hazai döntéshozatalra a korábbi szociálliberális kormány idején.”
http://www.origo.hu/itthon/201..

harrach péterben azt az egyet bírom, hogy nem átall hülyét csinálni magából: ő mindig hajlandó válaszolni a sajtó kérdéseire.

ellentétben a fidesz vezető politikusaival

Erről van szó. Ezt mondom az ügy kirobbanása óta. Habony újabb gumicsontja, amíg ezen hörög mindenki, simán mehet a lopás.

Szarházi banda.

Nézd az echót, az kell neked, migránsmama.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés