Nem tudom, mi újat lehet még mondani

2017. március 29. 7:47

Lakner Zoltán
Facebook
Nem baj, ha értéket veszít az állandóan hivatkozott nemzet, ennek a hatalomnak tényleg annál jobb, minél rosszabb. Megvédi összesküvés-elméleti és sérelmi politikai kultúránkat, ha belepusztulunk is.

„Nem tudom, mi újat lehet még mondani. Hét év után.

A kormány ellenőrizetlen külföldi pénzektől és befolyástól tart. Az a kormány, amelyből a szó szoros értelmében ki kell perelni a közadatokat, az kormány és kormánypárt, amelynek vezetői a sajátjukként kezelik a pénzünket, az a kormány, amelyről nem lehet tudni,mit ad cserébe a növekvő orosz befolyásért.

Aki mindezt szóvá teszi, az a hibás.

Küszöbön áll a kormányt a civilség felől kontrolláló, újabban már ügynöknek bélyegzett szervezetek regulázása. Addig is megpróbálják minimum befenyíteni, de akár lerohanni az egyik legjobb Magyarországon működő, nemzetközi vonzerőt jelentő egyetemet.

Nyilván kalkulálva azzal, hogy egy névtelen - de valaki által azért mégiscsak megírt, közölt - lejárató cikk, amely előkészíti »indokolja« a késő este felbukkanó törvényjavaslatot, jóval többekhez jut el, mint ahányan a CEU-t közelebbről ismerik. Az egyetem dolga kevesek ügye, vélhetik, s ez majd megint nem vált ki tartós és kiterjedt ellenállást. Nem baj, ha értéket veszít az állandóan hivatkozott nemzet, ennek a hatalomnak tényleg annál jobb, minél rosszabb. Megvédi összesküvés-elméleti és sérelmi politikai kultúránkat, ha belepusztulunk is.

Tényleg folyton ugyanaz történik. Mindenkivel. Nem csak másvalakivel, velünk is - nem csak velünk, másokkal is. Egyre szűkebb hely, egyre kevesebb levegő marad fellépni ellene. Ne hagyja magát, akiben maradt még szufla.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kis nép vagyunk, ez igaz. Őrlődünk a nagyobbak között. De nem a labancok tartják meg.

"Mi kis nemzet vagyunk." (Mindszenty)

Nem barátom, ti az internacionalizmus hívei vagytok, ami rendben is lenne, de sértve érzitek magatokat attól, hogy mi meg a nemzethez tartozunk.

Nektek az, ami nekünk érték és megőrizendő, az csak szemétdombra vethető kacat.
Ez is rendben van, megértjük, nem akarjátok azt, amit mi.

Csak én azt nem értem, hogy miért fáj nektek a saját hitvallásotok? Miért akarjátok, hogy úgy lássuk, hogy ti nem azt hiszitek, amit, hanem valami mást?

A nacionalizmus és az internacionalizmus két egymást kizáró fogalom. Ez a ti bajotok, hogy mindig mindent maszatolni akartok, hogy ne lássunk tisztán, csakhogy ezt a taktikát már látjuk és ha a fene fenét eszik sem fogjuk a kékre azt mondani, hogy piros, bármennyire is akarjátok! Mi nem vagyunk ti és pont,

Ha nem tudja, mi újat mondjon, minek ír? :-))))))))))))))))))))))

Lakner úr! Nem újat kéne mondani, hanem igazat.

Az Önök szempontjából kevés jobb dolog történhet, mint az "ország legjobb egyetemének" (Sic!!!) állítólagos bezáratása.

Ismét jöhet a sírás, az ajvék, a rettegés, a fuldoklás. Pedig egyelőre csak bizonyos feltételek betartatásáról szól egy TERVEZET.

Hát "ŐK". Így csupa nagybetűvel, hiszen ők a legyegyenlőbbek.

Lenin drasztikusabban fogalmazott: "A tízmilliósnál kisebb népek nem számítanak", és sajnos a magukat demokratikusnak tartó hatalmak is gyakorlatban ehhez tartják magukat.

Putyin pont az államszövetségi rendszer miatt bírálja Lenint, maradt volna Oroszország, ahonnan nem lehet kilépni. Persze elképzelése az volt, hogy a kommunista államszövetségbe majd belép Németország és mások is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés