Szalámitaktika

2017. március 8. 8:47

Nagy Ottó
Magyar Hírlap
Az Európai Unió nyugati államainak vezetői semmit nem változtattak a véleményükön, azaz továbbra is másodrendű állampolgárnak tekintik a keleti régió országaiban élőket.

„Noha Francois Hollande ma már döglött oroszlánnak tekinthető, amelybe tudvalevőleg nem rúg bele senki, a francia államfő mégis mindent megtesz azért, hogy legalább a földtől elemelkedjenek a lábak. Legutóbb például a többsebességes Európa beindítását szorgalmazta, amikor a holnapi unió csúcs előtt találkozott Angela Merkel német kancellárral, Paolo Gentiloni olasz és Mariano Rajoy spanyol miniszterelnökkel. Tette mindezt Versailles-ban, ahol egyszer már rendesen, és kuplung nélkül is úgy hátramenetbe tették Magyarországot, hogy még ma is kapkodjuk miatta a levegőt. (...)

A lényeg az, hogy az Európai Unió nyugati államainak vezetői semmit nem változtattak a véleményükön, azaz továbbra is másodrendű állampolgárnak tekintik a keleti régió országaiban élőket. Amit természetesen következetesen tagadnak, mert megszerzett piacaikat azért meg akarják tartani. És ez akkor is igaz, ha a mi fejünkhöz is rendszeresen hozzávágják a mi árulóink is, hogy mennyi, de mennyi támogatást kaptunk és kapunk még ma is az uniótól, hogy persze az EU pénze az azért jó nekünk, azt elfogadjuk, de bezzeg ha valami píszí baromságot nem támogatunk, akkor azonnal kígyót-békát kiáltanak ránk.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés