Viszlát, fiatal!

2017. február 15. 7:16

Pápay György
Magyar Nemzet
Lehet, hogy nemcsak büszkének kellene lennünk a fiataljainkra, hanem meg is kellene becsülnünk őket.

„Lehet, hogy nemcsak büszkének kellene lennünk a fiataljainkra, hanem meg is kellene becsülnünk őket. Még akkor is, ha – megint csak a kutatás adataira támaszkodva – sokan vannak köztük, akik liberálisnak vallják magukat (sőt olyanok is, akik jobboldalinak és liberálisnak). S még akkor is, ha hat év illiberálisállam-építés ellenére 55 százaléknyian – a 2012-es aránynál 15 százalékkal többen – mondják azt, hogy a demokrácia jobb minden más politikai rendszernél. Az a demokrácia, ahol az általuk jogos szkepszissel szemlélt politikusok számára az ő generációjuk jelenleg vajmi kevéssé érdekes. Hiszen nehezen mozgósítható, nem hoz elég szavazatot. Akkor minek fektessenek beléjük? Persze ennyi erővel azt is kérdezhetnénk, minek fektessünk a jövőbe.

Nincs nagyobb evidencia, mint hogy a pillanat uralásán túlmutató politikának mindent meg kell tennie annak a »minden hatodiknak« az itthon tartásáért. Persze ez nem csekély feladat: nem lehet puszta kommunikációval, jobbanteljesít-kampányokkal letudni. Mint ismeretes, a költséges Gyere haza, fiatal! programmal mindössze 105 ifjú honfitársunkat sikerült hazacsábítani. Mással kellene végre foglalkozni: azzal, hogy miért félig üres az a pohár, és mi üzeni a még itthon lévőknek, hogy viszlát, fiatal.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"... hat év illiberálisállam-építés ellenére 55 százaléknyian – a 2012-es aránynál 15 százalékkal többen – mondják azt, hogy a demokrácia jobb minden más politikai rendszernél."

Tehát a magyar fiatalok jobban hisznek a demokráciában, mint azok az európai társaik, akik a toleranciabajnok, integrációpárti és inkluzív társadalmakban élnek.

Szerintem ez igen elgondolkodtató. Lehet, hogy ez nem az "illiberálisállam-építés ELLENÉRE", hanem éppen AMIATT van így?!

T. Pápay György firkász úr!
A böffenését ajánlatos lenne némi számadattal is alátámasztani, megadva a forrás helyét, mert így elég gázos a böffenete.

Ezt a cikket melyik országban jelenteti meg?
Tegnapi hír, hogy arányaiban Magyarországról mentek el a legkevesebben külföldre dolgozni. Lehet vitatkozni egy európai lehetőséggel, tendenciával, de pillanatnyilag nem érdemes.
Szerintem minden egyes fiatal fontos, így a 105 is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ha azt a kérdést feszegetné, hogy a diplomásainkat fogadó országok a kint végzett munka után mennyit fizetnek nekünk a képzésért cserébe, azt még megérteném.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés