Az igazságos Magyaroszágért

2017. január 23. 12:35

Botka László
168 Óra
Ezt szeretném tenni Magyarország miniszterelnökeként.

„Az egyenlő állampolgárság eszméje sérül, amikor kialakul az új tekintetes és kegyelmes urak és asszonyok kasztja, akik nem osztoznak közös tereken a közemberekkel, nem szívnak velük egy levegőt. Elég csak a gyűlöletpropagandáért felelős miniszterre gondolni, aki helikopterrel jár szórakozni vagy a kormány főminiszterére, aki egy vadászaton a társaival több száz fácánt lelő, és aki szerint mindenki annyit ér amennyije van. Közben az általuk teremtett rendszerben egész tömegekre zárul rá a szegénység és a közmunka világa. Ide züllesztette Orbán Viktor és a Fidesz Magyarországot: a polgártársak országa helyett az urak és cselédek országává váltunk.  A kormánypárt politikusai ma már nem az emberek, az állampolgárok és a nemzet érdekeit képviselik az ország házában, hanem saját elkülönült, „elit” kasztjuk privát céljait. Ez nem mehet így tovább!

A baloldal legfontosabb feladatának pontosan azt látom, hogy újra megteremtse az egyenlő állampolgárság feltételeit. Alkalmassá kell válnunk az egyenlőség elvének és gyakorlatának képviseletére. Véget kell vetnünk az elvtelen kompromisszumok, a meghátrálás, a kibekkelés időszakának, erkölcsi alapon kell politizálnunk. Az egyenlőség politikája igazságos, és alkalmas Magyarország felzárkóztatására a fejlett nyugati világhoz.

Ebből következik, hogy a következő baloldali kormánynak elvszerű külpolitikát is kell folytatnia. Orbán Viktor felcserélte a szilárd erkölcsi elveken nyugvó nyugati orientációt a diktátorokkal való barátkozás opportunizmusára. Nem adhatjuk fel a szabad és nyitott Európa ideálját egy új vasfüggöny-korszakért. A közös ideálokon alapuló európai partnerség a helyes, egyúttal Magyarország érdekét szolgáló politika. Hiába mondja az ellenkezőjét Orbán Viktor, mi a szabad világhoz tartozunk.

Eddigi politikai pályám során, a rendelkezésemre álló eszközökkel, a szabad és igazságos Magyarországért, az egyenlőség politikájáért dolgoztam. Ha az állampolgároktól lehetőséget kapok, ezt szeretném tenni Magyarország miniszterelnökeként is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 121 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A baloldal legfontosabb feladatának pontosan azt látom, hogy újra megteremtse az egyenlő állampolgárság feltételeit."

Igen, szokás szerint lefelé nivellálva, ahogyan azt a baloldaltól a régi idők alapján megszoktuk.

+1 :))))

Ez az első alapkérdés.
A második pedig az, hogy miért hinnénk el a ballib bagázsnak akár egyetlen szavát is 2002 után?

"Nem adhatjuk fel a szabad és nyitott Európa ideálját egy új vasfüggöny-korszakért."

Gondolom, itt a bevándorlókról van szó. Ezt kell képviselnie, hogy Martin Schulz, és Merkel áldását megkaphassa.

Botka a semmitmondás csimborasszóját produkálta . Ezt az itt olvasható akármit minden kb. 10 éves gyerek ki tudta volna fejteni . A semmitmondás mellé jön a szokásos balos kelléktár : migráns-áradat burkolt ránk szabadítása ; az "üvegzseb" blöff megismétlése / bár azt ígérte , nem tér vissza a 2010 előtti szoci praxishoz / ; a kvázi-komcsi jellegű azonnali Paradicsom-beígérése mindenkinek ; egy kis "igazi szabadság" ál-Orbán-alternatíva .

Ezt a mondatot érteni vélem én is, a többi blabla.

Már megint a bolha köhög?

Még talán el is hinném, ha nem egyből orbánrezsimezéssel indította volna a nyilatkozatait, és nem az MSZP élén vázolná fel ezeket a vadiúj balos elveket.

A szocik reménytelenek: nem tudják merre induljanak, a célok irreálisak és nevetségesek, ráadásul mindezt más pénzéből (hitelekből vagy brutális adókból) tudják csak megvalósítani. Javaslom, keressék tovább a miniszterelnököt!!!

Tudtommal a Nemzeti Olimpiai Központ épül, s benne a Puskás Ferenc Stadion. Két megépült stadionról tudok: Nagyerdei és Grupama. A megtérülési idő 5-10 év. Mi a röhejes abban, ha van néhány modern stadionunk? Te Európában élsz vagy Afrikában? Nézz körül az USA-ban!!!

Lózungok és csúsztatások.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés