Jobbik: Legyenek nyilvánosak a közpénzes szerződések!

2017. január 10. 16:35
A Jobbik csak azt a közpénzt tartalmazó szerződést tartaná érvényesnek, amelyet nyilvánosságra hoztak.

Staudt Gábor, a Jobbik frakcióvezető-helyettese keddi budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy határozati javaslatot nyújtanak be arra vonatkozóan a parlamentnek, hogy csak azt a közpénzt tartalmazó szerződés legyen érvényes, amelyet nyilvánosságra hoztak. Ebben a sarokpontokat határoznák meg a kormány számára, a részleteket – például hogy legyen-e összeghatár – pedig a Ház vitatná meg.

A jobbikos politikus egy automatizmust hiányolt, szerinte ma sok esetben a sajtó és az ellenzék sem tudja, milyen szerződéshez szeretne hozzáférni, legfeljebb a „jéghegy csúcsát tudja megcsócsálni”. Szóvá tette azt is, hogy sok esetben visszautasítják az adatok kiadását. Értékelése szerint egy ilyen érvényességi feltétel esetén mindenkinek érdeke lenne a nyilvánosságra hozatal. Staudt Gábor egy internetes felület működtetését várja a kormánytól, s amennyiben azon nem jelenik meg egy közpénzt érintő szerződés, az meg nem kötöttnek minősülne.

Az MTI kérdésére megerősítette, hogy 2015-ben már volt hasonló javaslata, amelyet akkor nem fogadtak el, most azonban egy fél ciklus eltelt és szavai szerint sokkal rosszabb lett a helyzet, így újra aktuális az. (MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma elég korán eladtad a csempészárut?

A Heller Ágnes javaslatával foglalkozzál.
http://www.atv.hu/videok/video..

A valódi nemzeti konzultáció megbukott, ennek az lehet az oka, hogy valóban törvénysértő volt kiszervezni az adatkezelést egy egyesületbe ( ami használt ruha boltban működött). Ha egy kormányozni akaró párt egy leveles konzultációt nem tud megoldani, hogyan tudna kormányozni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés