A Mikulás és krampusza kultúránk részei!

2016. december 7. 18:55

Heinz-Christian Strache
Facebook
Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk ezt a hagyományt! Olyan nincs, hogy az osztrák óvodákba nem engedik be a Mikulást, csak mert pár muszlim nem akar vele találkozni.

„Számomra a Mikulás és a krampusz hazánk kultúrájához tartozik. Nem hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk ezt a hagyományt! Olyan nincs, hogy az osztrák óvodákba nem engedik be a Mikulást, csak mert pár muszlim nem akar vele találkozni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez kettős mérce , a saját nép elleni diszkrimináció , ja , és hazaárulás...

Ez része a kezdetben szovjet, majd a globális hagyománygyilkolásnak.

Ugye a Mikulás és a kramusz helyett jött a télapó, sőt karácsonykor is a Jézuska helyett.
Most Mikulások grasszálnak a városban, az áruházakban fogyasztásra csábítva. Persze megjelentek a tökéletesen idegen Bálint nap és hanuka a kivágott tökökkel. A húsvéti locsolkodás leszólandó, a betlehemezés pláne. Nem más ez sem mint a kulturális gyarmatosítás része.

Persze a muszlimosítás is meghozza gyümölceit.

Valójában hol szavaznának arról, hol akarnak arról dönteni többségében, hol van reális esélye annak, hogy a Mikulást általánosan betiltsák Ausztrián belül? Vagy adott személyek felvetését nagyítják fel adott politikusok olyan méretekre, úgy publikálva mindent, mintha megindult volna Ausztria a Mikulás hagyomány általános betiltása irányába?

Korábban a muszlimok nem akarták, csak a jelenben?

Válaszok:
Tündér_Lala | 2016. december 7. 20:03
hhonor | 2016. december 7. 20:12

Nem a muszlimok hanem a neolibsik rájuk hivatkozva. Lásd Franciaországot, ahol a karácsonyfák ellen lépnek fel.

Sebastian Kurz külügyminiszter már másként fogalmaz. Megfogalmazása szerint kevésbé zavarja a Mikulás a muzulmánokat, mint adott politikusokat.

Ausztriában a lakosság számának kb. 1,5%-val növekedett a muszlimok számossága a migrációs hullám alatt. Vajon ezzel érkezett el hirtelen az országban a világvége, a Mikulás hagyomány tiszteletének vége?

Olyanok mindig lesznek minden országban, akik különböző dolgokat szeretnének, akár más hagyományokat tisztelni. Az, hogy Ausztriában hogyan kezelik a Mikulást, az nem az érkező 1,5%-tól fog megváltozni, nem tíz vagy száz vagy ezer ember felvetésétől, még akkor sem, ha ezt szeretnénk elhitetni, hanem attól, hogy a túlnyomó többségnek, millióknak az országban jelent-e valamit a Mikulás hagyománya vagy sem.

Így van : a szekularizmus élősködik a kereszténységen . Ahogy egy angol költő írta : a Hazugság kölcsönkérte az Igazság nyelvét , s lármává degradálta...

Lehet, hogy már késő! De talán még van egy sansza Ausztriának!

A mozgásszegény európai kultúrában jót tesz majd a napi ötszöri hajlongás és le-föl guggolás. Még azt is megtanuljátok merre van Mekka. A tájékozódás is jobban megy.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés