A fasizmus újjászületését éljük át

2016. november 12. 13:59

Jakob Augstein
Facebook
Az idegen gyűlöletét, a nők lealacsonyítását, a változástól való félelmet, a gyenge megvetését, az erő magasztalását. Ez mind a fasizmus.

„Amivel itt dolgunk van, az a fasizmus. A jobboldali populizmus kifejezés nem alkalmas a jelenség leírására. Ne is használjuk többet. Ártalmatlanítja a valóságot.

A fasizmus újjászületését éljük át.

Az idegen gyűlöletét, a nők lealacsonyítását, a változástól való félelmet, a gyenge megvetését, az erő magasztalását. Ez mind a fasizmus.

A fasizmus célt ad az emberek dühének. Eltereli a figyelmet a tulajdonon alapuló rendszerről, az igazságtalanságról, az egyenlőtlenségről.

Aki Trumpot, a brexitpártiakat, Le Pent, az AfD-t és a hozzájuk hasonlókat csak jobboldali populistának nevezi, elkeni a jobboldali forradalom döntő jellemzőjét. Amivel a politikát csinálják.

A populizmus szó ugyanis megengedi, hogy kiegészítsék azzal, hogy bal- vagy jobboldali. Csakhogy baloldalon nincs embereket megvető populizmus. (Őszintén szólva, semmiféle baloldali populizmus nincs. Ez pedig hatalmas mulasztás.)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Csakhogy baloldalon nincs embereket megvető populizmus."

Nincs hát. Ők szépen csendben hagyták megdögölni azt a csomó négert, akiknek elvitte az otthonát a hurrikán. Nem írt róla a balos média, nem beszélt róla a tévé, hallgattak a politikusok. Ez a szemethunyó, semmiről sem beszélő "demokratikus" kormányzás nevelte ki magából a rendőrterrort, a feketék magasszintű szegregációját, gettósodását, esélytelenségét. DE ők nem voltak populisták, dehogyis, nem, kicsit sem.

Úgy tűnik soha nem tanulják meg, hogy ha akkor is farkast kiáltanak amikor csak ők vetítik oda (ahol nincs) akkor egészen biztos, hogy ha valóban ott lesz már a kutya sem fog figyelni rájuk.
Szörnyű. És láthatóan fel sem fogják, hogy mennyit ártanak- maguknak is.

" a változástól való félelmet,"

Ekkora melléfogást:-)))))))) hiszen pont a változásra szavaztak:-))))))))))))

Hát valamikor a 'baloldal' volt populista. Aztán hatalomra kerültek, a populus meg maradt ott ahol volt.

Biológiai apja egy valódi náci volt.
"Augstein was born in Hamburg. He grew up as the son of Maria Carlsson, translator, and Rudolf Augstein, publisher of the post-war news magazine Der Spiegel. After the death of Rudolf in 2002, his mother told Jakob that his biological father is the famous writer (novelist) and Nazi Party member[1] Martin Walser." (Wikipedia)

Nem uram . Ez minden olyan ostobaság , mint az Ön szövege...Ugyanis , Adám-Éva , Káin óta vannak ezek a dolgok .

A fasizmus ma abban nyilvánul meg, amikor egy ideológiai körnem képes , nem is akar meghallani normális hangokat!

Szóval zsidóuralmat prognosztizálsz:

„A fasiszta mozgalom maga is aránytalanul zsidó mozgalom volt – tehát a zsidók arányaiban nagyobb részét alkották a pártnak, annak egész történetén keresztül, mint az olasz lakosság. … 1938-ra a pártnak 10,215 felnőtt zsidó tagja volt.” (Amikor Olaszország teljes lakosságából körülbelül 47,000 volt zsidó.) „Mussolininek több zsidó munkatársa volt, így a kedvenc és legbefolyásosabb szeretője, Margherita Sarfatti. Róma főrabbija hivatalos áldásában részesítette Mussolinit, aki (olasz támaszponton) segítette a cionista haditengerészet kifejlesztését, mint a brit imperializmus elleni manővert.”
Forrás: Stanley G. Payne: A History of Fascism, 1914-1945, The University of Wisconsin Press, 1995, 240.old.

"Az idegen gyűlöletét, a nők lealacsonyítását, a változástól való félelmet, a gyenge megvetését, az erő magasztalását. Ez mind a fasizmus."

Nem. Ez mind kommunizmus.

1. Utazások tiltása, határövezetek létesítése, telefonlehallgatás, stb.
2. Nőkből traktoristák ás Malter julcsák csinálása.
3. Honecker megtiltotta a Trabant fejlesztését.
4. Militarizmus, proletárdiktatúra, rendőrállam, vörösterror.

Valami oka csak van, hogy megint szükségét érzed a "zsidó témának" ???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés