Mi a magyar? – Orbán kirekesztő beszédéről

2016. október 25. 10:43

Labanino Rafael
Kettős Mérce
Itt az ideje, hogy mi magyarok is szolidaritást vállaljunk végre egymással. Meddig lehet még ezt az országot tovább szabdalni? Meddig hagyjuk még, hogy cinikus politikusok rendre megcsonkítsanak minket?

„Én személyesen csak azt tudom mondani, hogy színesbőrű magyarként nekem nem adatik meg az a luxus, hogy Orbán szavait bagatelizálhassam, mentegethessem. Apaként még komolyabban érint ez a kirekesztő beszéd. Fiam nem kívánt gyerek a magyar állam vezetője szerint. Ráadásul egy olyan magyar családban nőttem fel, ahol nem absztrakt történelmi tapasztalat, amikor az ilyen kirekesztő beszédből kirekesztő politika lesz, hanem nagymamám könnyei, amikor imádott és munkaszolgálatban megölt bátyja fotóját nézi, vagy dédnagyszüleim sárga csillagos fotója a falon, közvetlenül két unokatestvérem gyerekkori képe között.

Ha családtagjainkat, szeretteinket, barátainkat, ismerőseinket, munkatársainkat is beleszámítjuk, akkor akár milliós tömeget érintenek Orbán kirekesztő szavai. Svájcban, a Svájci Néppárt legutóbbi idegenelles népszavazási kezdeményezése kapcsán ezt ismerték fel fiatal civilek. A kezdeményezés szerint akár szabálysértésekért is kötelező lett volna kiutasítani az országból külföldieket, függetlenül attól, hogy elkövettek-e valaha már valamit, hány éve élnek az országban, ott születtek-e vagy sem. Az országos politikában addig teljesen ismeretlen fiatalok sikeresen megakadályozták az embertelen kezdeményezést kampányukkal, amit a szolidaritásra alapoztak. Rádöbbentették az embereket a javaslat igazságtalanságára, embertelenségére, és ami a legfontosabb, arra, hogy barátaikról, szerelmeikről, osztálytársaikról, kollégáikról, szomszédaikról, ismerőseikről van szó, nem valami megfoghatatlan »külföldi« masszáról. Itt az ideje, hogy mi magyarok is szolidaritást vállaljunk végre egymással. Meddig lehet még ezt az országot tovább szabdalni? Meddig hagyjuk még, hogy cinikus politikusok rendre megcsonkítsanak minket?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd eldönti - ilyen fiatalon senki se kényszerítsen rá nemi szerepeket!

A tisztelt szerzőnek "színesbőrű magyarként" inkább megadatik az a "progresszív", "demokrata" kötelesség, hogy iparszerűen rettegjen olyasmitől, ami például a haladó Svájcban a jelek szerint népszavazási kérdéssé tudott válni, míg nálunk ez fel sem merült...

Az iparszerű, demokrata rettegést természetesen azonnal fel kell függeszteni, ha "baloldali", "európai" kormány van hatalmon.

Akiket pedig onnan is fel lehet ismerni, hogy kormányzásuk idején rendszeresek a szélsőjobboldali felvonulások, NINCS beszüntetve a Magyar Gárda, NEM ŐK hoznak törvényt a holokauszt emléknapról és NEM ŐK dolgoznak ki átfogó (bár a szokásoknak megfelelően soha meg nem valósuló) roma stratégiát.

"Magyarország sajnos egy rasszista, homofób, xenofób, antiszemita, belterjes, begyepesedett, szűklátókörű buta ország lett."

Szép példája az árnyalt, empatikus, toleranciával átitatott gondolkodásnak, amely egyáltalán nem sztereotípiákra épít.

De ezek demokrata sztereotípiák, az igazmondás profetikus kötelezettsége mondatja ki őket csupán.

A magyarság iránti elkötelezett szeretettől vezérelve.

Ja, nem...

"Apaként még komolyabban érint ez a kirekesztő beszéd. Fiam nem kívánt gyerek a magyar állam vezetője szerint."

Én megvédeném Rafaelt. Semmi baj nincs sem a
korával, sem a származásával. Ezekről ugyanis
nem tehet.

De tehet arról, amit leír, és van egy jó mondata:
"Itt az ideje, hogy mi magyarok is szolidaritást
vállaljunk végre egymással." Ennyit elég is lett
volna írnia, mert valóban itt az ideje. Harcolni a
határon túliak megmaradásáért, a nyomorba
süllyedt vidékekért, szuverenitásunkért és
keresztény mivoltunkért.

Van egy rakás logikai bukfenc az írásában.

Tudja Rafael, azt halandzsázik a politikáról amit akar - joga van hozzá. Demokratikus joga.

Hazudozni viszont nem szép dolog. Mindannyian tudjuk, ön is tudja, hogy Orbán magyarnak tekint minden itt élőt, mindenkit, aki magát magyarnak tartja, bőrszíntől és származástól függetlenül. Tehát a maga gyerekei is magyarok. Saját magyarok.

Mindenki tudja, ön is tudja, hogy Orbán a tömeges betelepítést ellenzi. A tömeges muzulmán betelepítést, a párhuzamos társadalom kialakulásához vezető iszlám térhódítást.

Mindenki tudja, ön is tudja, hogy Orbán nem rekeszt ki senkit, aki itt van, és aki azért jön, hogy magyar legyen, magyarként itt éljen. És nem rekeszt ki senkit, aki az európai civilizációhoz tartozik. Azokat rekeszti kint, akik kint vannak és bent is kint akarnak maradni.

És ne hazudjon a cigányokról se. Orbán számtalanszor elmondta, hogy a magyar cigányokra erőforrásként tekint. Fel akarja emelni őket: iskoláztatni és munkába állítani.

Nem Orbán riogat, nem ő bontja meg a szolidaritást, nem ő szabdalja az országot, hanem ön.

Mondhatni teljesen értelmetlen? (-::

Egy kis lépés a semmitmondás útján.

Itt az ideje innen elmenni.Még szerencse, hogy a magyarországi zsidóság döntő többsége nem így látja, virágzik a zsidó kultúra, a közélet. Amihez van gazdag értelmiség.

Nem a zsidók, a magyarok tehetnek arról, hogy a cigány értelmiség ilyen vékony és felkészületlen, de annál demagógabb, követelőzőbb, lásd Orsós Jánost Miskolcon. No meg menekülnek saját népük megváltása elől...

Gondolom a kommunistákat is kritizáltad nyílt színen, hogy mire való az osztály- és rétegharc.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés