Szijjártó: Magyarországnak érdeke a CETA

2016. október 24. 14:16
Az EU-Kanada szabadkereskedelmi megállapodás aláírását sürgette az éppen Kanadában tartózkodó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, mivel szerinte ez szolgálja a magyar érdeket.

A Kanadában tárgyaló Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint Magyarországnak érdeke, hogy létrejöjjön a szabadkereskedelmi megállapodás az Európai Unó és Kanada között. Az 1956-os megemlékezésekre Montrealba érkezett Szijjártó Péter hétfőn, helyi idő szerint a kora reggeli órákban már Ottawában kezdte meg diplomáciai és gazdasági tárgyalásait. 

Reggel kétoldalú megbeszélést folytatott Stéphane Dion külügyminiszterrel, majd – miután az '56-os emlékműnél koszorúzott – a gazdasági élet befolyásos szereplőivel, köztük Peter Munk üzletemberrel találkozott. 

Az MTI-nek telefonon nyilatkozva a külgazdasági és külügyi tárca vezetője a többi között az Európai Unió és Kanada közötti szabadkereskedelmi megállapodás (CETA) aláírását sürgette, mivel – mint fogalmazott – ez szolgálja a magyar érdekeket. (MTI)

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi a véleménye Szijjártónak a vallonok kifogásairól?

http://www.origo.hu/gazdasag/2..

Az usa meg majd a kanadaiakon keresztül nyomul az eu-ba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés