Trump, Hofer: nem vagyok legitimek

2016. október 21. 15:58

Hans Rauscher
Der Standard
Az olyan emberek, mint Trump, Strache/Hofer és mások meg vannak arról győződve, hogy egyedül ők az „igazi” nép valós képviselői, sőt, megtestesítői. A szemükben ezért mindenki más illegitim.

„He did it again. Az utolsó tévévitában se volt hajlandó Donald Trump bejelenteni, hogy akkor is elfogadja az amerikai elnökválasztás végeredményét, ha elveszíti. Eddig arra volt csak képes, hogy könnyes szemű követői előtt kilátásba helyezze a választás megóvását. Csakhogy ez több, mint egy óvással való fenyegetés. Ez a demokratikus alkotmány semmibevétele. Hillary Clinton nem is jelöltethette volna magát, kelt ki magából Trump, majd minden bizonyíték nélkül elsütötte, hogy »milliók« nem is lennének jogosultak választani. Ezalatt a kisebbségeket érti, amelyek választási magatartását a szavazókörök átrajzolásával, a gerrymandering eszközeivel szokták semlegesíteni.

Mire vagy kire emlékeztet mindez? Talán Norbert Hofer rejtélyes kijelentésére, miszerint győztes ellenfele, Alexander van der Bellen nem megszavazva, csak megszámolva lett? Vagy éppen Strache permanens választási manipulációról szóló tirádáira. Mi a különbség? Leszámítva, hogy Hofer aggasztó nézeteit sokkal jobban el tudja rejteni barátságos mosolya mögött, mint az ámokfutó Trump?

Az olyan emberek, mint Trump, Strache/Hofer és mások meg vannak arról győződve, hogy egyedül ők az »igazi« nép valós képviselői, sőt, megtestesítői. A szemükben ezért mindenki más illegitim. Ebből következik, hogy nem tartják legitimnek azokat a választási eredményeket, amelyek nekik nem tetszenek. Ez ennyire elrettentően egyszerű.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az olyan emberek, mint Hans Rauscher meg vannak győződve, hogy neki kell megmondani, ki képviseli az "igazi" népet.

Akinek kerek a feje a jóltápláltságtól, meg van győződve, hogy megérdemli amit megeszik. Az éhezőket másokkal etetné, de megmentő titulust magának tartaná meg.

" Trump, Strache/Hofer és mások nem tartják legitimnek azokat a választási eredményeket, amelyek nekik nem tetszenek. Ez ennyire elrettentően egyszerű.”"

Nyilván hallottak az 1947-es magyarországi kékcédulás választásokról...
"...a kommunisták a későbbi hetekben is gondoskodtak arról, hogy az elvártnál gyengébb eredményt tovább „kozmetikázzák.” A 670 000 szavazatot szerző Magyar Függetlenségi Párt csalással vádolta meg az MKP-t; Rákosiék hasonló vádakkal válaszoltak, így hamarosan bírósági eljárás indult, mely során a Major Ákos vezette ONB a kommunisták javára döntött, egyúttal pedig megsemmisítette a Függetlenségi Párt mandátumait. A „petíciós pert” követően a Baloldali Blokk vitathatatlan többségbe került, Magyarországon – négy évtizedre – a kommunisták szerezték meg a hatalmat."
Pedig az egész egy "ártatlan" megjegyzéssel indult:
„Olyan rettenetes szerencsétlenség-e a magyar demokrácia számára, ha néhány ezer ilyen parasztlevente nem fog szavazni ezen a választáson?”
(Kádár János)
Aztán lett belőle 40 év és egy morálisan/etikában lerohasztott ország.
Túl a Fekete János örökségén.

"...Trump, Strache/Hofer és mások meg vannak arról győződve, hogy egyedül ők az »igazi« nép valós képviselői..." - még mindig jobb, mint ahogy az önmaguk igenléséből, vagy egy háttérhatalom segítségével felszínre jutó bábfigurák teszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés