Trump: Elismerem Jeruzsálemet Izrael osztatlan fővárosának

2016. szeptember 25. 21:44
Elnökké választása esetén Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt Izrael osztatlan fővárosának ismerné el Jeruzsálemet – mondta a politikus Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek, akit a saját aranyozott luxuslakásában fogadott.

A New York-i Trump Towerben található aranyozott luxuslakásában találkozott Donald Trump, az amerikai republikánusok elnökjelöltje Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnöknek.

Trump és Netanyahu találkozása másfél óráig tartott. Trumpék utána közleményben közölték: ha Donald Trump lesz az elnök, az Egyesült Államok Izrael osztatlan fővárosának fogja elismerni Jeruzsálemet.

A két politikus beszélt egymással az izraeli határfalról, amit Trump modellértékűnek tart az amerikai-mexikói határ kapcsán is. Trump szerint Izrael katonai támogatása az Egyesült Államok „kitűnő befektetése”, és egyetértett Netanyahuval abban, hogy a közel-keleti béke csak akkor érhető el, ha a palesztinok elhagyják a gyűlölködést és erőszakot, elismerve Izraelt zsidó államként.

Netanjahu megköszönte Trumpnak Izrael támogatását.

Az izraeli miniszterelnök ezután Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel találkozott, mielőtt visszarepült volna Izraelbe.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Netanjahu megköszönte Trumpnak Izrael támogatását.

Az izraeli miniszterelnök ezután Hillary Clinton demokrata elnökjelölttel találkozott, mielőtt visszarepült volna Izraelbe."

Sajnos, nem bónuszkérdés:
1.Netanjahun kívül van-e a világon első számú országvezető, aki az USA elnökválasztás előtt két hónappal mindkét elnökjelölttől hűségnyilatkozatot fogad el?

2. Ha nincs ilyen; mi a helyzet a Cion bölcsei c. kiadványban leírtakkal?

Netanjahu találkozása Trumppal és Clintonnal erősíti, vagy gyengíti a Cion bölcsei-ben leírtakat?

"A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából"

"A Jegyzőkönyveket világméretű zsidó összeesküvés titkos dokumentumaiként adták ki.
A névtelen beszélő elmagyarázza, hogyan tervez az állítólagos világ-zsidóság a különböző államok kormányzataiba behatolni és ezzel a világ feletti uralmat átvenni, melyet ő „erőszak-uralomnak” és „átfogó terrornak” ábrázol.[1] Többek között előadja:

„A mi jelszavunk: - erőszak és megtévesztés. Az erőszak legyen az alapelv, a megtévesztés és ravaszság pedig a követendő irányvonal(1. jegyzőkönyv)[2]”

A francia forradalom jelszavát: „Liberté, Égalité, Fraternité” is állítólag a zsidók terjesztették el azzal a céllal, hogy a tömegek nyomására az állam igazi szabadságát és jólétét szétrombolják.
A jelenben a zsidók önmagukat mint az elszegényített munkásság felszabadítóit tüntetik fel. Szocialisták, anarchisták és kommunisták állítólag az általuk szervezett „szabadkőműves páholyok hadserege“, mellyel ők „a munkásság számára az általános emberiség szolgálatát mímelnék“.
A valóságban azonban a zsidók továbbra is gondoskodnának arról, hogy ... a tőkének még több hatalma lehessen, mint amit bármikor királyi hatalom a nemességnek adhatott volna."

Persze, lehetséges, Netanjahu szövetségest keres Trump és Clinton személyében a tőke több hatalmával szemben.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2016. szeptember 26. 14:24

HAARETZ

„Gyűlölöm az AIPAC-et. Ezt az önhitt, úgynevezett Izrael-barát amerikai lobbit, amely óriási károkat okoz Izraelnek. Tagjai gazdag, befolyásos zsidók, akik Amerikában élnek és önmagukat kenték fel arra, hogy az én érdekeimet képviseljék és védjenek engem. Milyen alapon? Hücpéjük (arcátlanságuk) elképesztő”, kezdődik az izraeli lap cikke, amely azután rátér Clintonné milliárdos, a háttérben dolgozó, Izrael-ügyi tanácsadójára, Haim Sabanra. A cikkíró kiemeli, az ilyen emberek Netanjahu izraeli miniszterelnökkel, és az izraeli zsidókkal felelősek a megszállás, az illegális telepek és a kétnemzetű állam fennállásáért.
(Lovas István nemzetközi lapszemléjéből.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés