Így kampányolnak majd a szocik

2016. augusztus 27. 13:03
Klasszikus kampánnyal készül az MSZP az október 2-i kvótanépszavazásra: plakátokkal, szórólapokkal, újságokkal, valamint erőteljes közösségimédia-megjelenéssel biztatják az embereket a népszavazástól való távolmaradásra. Amit nem fognak bojkottnak nevezni.

Az MSZP elnökének közlése szerint az október 2-ai népszavazásra klasszikus kampánnyal készülnek, plakátokkal, szórólapokkal, újságokkal, valamint erőteljes közösségi média megjelenéssel biztatják az embereket arra, ne vegyenek részt a referendumon.

Molnár Gyula szombaton, Móron tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, nem értenek egyet a kötelező betelepítési kvótával, a népszavazásnak azonban ebben a formában nincs jogi jelentősége. A referendum eredménye ugyanis nem vonatkozik arra „a körülbelül 1300 regisztrált menekültre, tehát nem illegális bevándorlóra”, akik elosztásáról már megszületett a döntés, a későbbi esetleges hasonló európai uniós döntésekre pedig nincs kötelező érvénye, fejtette ki. A népszavazás kockázatosságára a brit kilépést hozta példaként. Hozzátette: a briteknél is úgy kezdődött, hogy üzentek, egy kicsit belpolitikai célra használták Európa egyébként létező problémáit, majd azt vették észre egy reggel, hogy Anglia kilépett az Európai Unióból. És lehet, hogy ezt Anglia túl fogja élni, de Magyarország egy ilyen lépést nem bírna ki, mondta az MSZP elnöke.

Molnár Gyula bejelentette, hogy bár az otthon maradás mellett érvelnek, azért nem használják a bojkott szót, mert szeptember 3-án megalakul választmányuk és megkezdik kampányukat. Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint ez a népszavazás nem oldja meg a menekültválságot Európában. Arról is beszélt: a kormány a referendum hatmilliárdos költségét fordíthatná más célokra, például a határoknál szolgáló rendőrök, katonák megfelelő felszereléssel való ellátására.

A letelepedési kötvényt vásárlókra utalva a frakcióvezető azt mondta: miközben a kormány jó pénzért beenged orosz, kínai, szír, pakisztáni, iraki valós gazdasági bevándorlókat, gyűlöletet kelt minden Európába indulóval szemben. Véleménye szerint a letelepedési kötvényekért kapott majdnem nyolcvanmilliárd forintból meg lehetne oldani a humanitárius problémákat és a határvédelmi feladatokat. Tóth Bertalan azt mondta, az MSZP frakciója valós megoldásokra kíván javaslatot adni az őszi parlamenti ülésszakon és látogatást terveznek a röszkei határon is.

Képünk forrása az MSZP fővárosi majálisról készült remek fotógalériája.

Bukovics Martin
2016. August 27. 13:11
Valahol érthető a szocik stratégiája: lazán bemondhatják majd a népszavazást követően a kamerákba, hogy mindenki, aki nem vett részt a népszavazáson, tulajdonképpen MSZP-szavazó, hiszen otthon maradt. És ez a szám garantáltan nagyobb lesz annál a 10 százalék körüli eredménynél, amit jelenleg a teljes népesség körében mérnek a pártnak. No risk, just fun.
Válaszok:
Berecskereki | 2016-08-27 13:21:58
hátakkor | 2016-08-28 16:57:41

Összesen 112 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A vörös lufikban ingyen sör és virsli is van?

Válaszok:
hátakkor | 2016. augusztus 28. 16:59

Ez így van, de ez 2018-ban a választásnál vissza is üthet, ha a nem szavazók közül sokan elmennek szavazni, hogy megakadályozzák a balliberálisok visszakerülését a hatalomba. Így a Fidesznek megint kétharmada lesz.

"Ja pénzük az nincs csakpofájuk"

A székházeladásból még telik. Ha elfogy jöhetnek a kecskék meg a tartóik.

Te tényleg a Jobbikra akarsz szavazni 2018-ban?
Egy ultra-polkorrekt pártra?

Húha. :))))))))))

LOL

Ez valami újfajta dinnye akar lenni, ami kívül piros belül zöld, vagy kék?

Molnár Gyula a piros lufi, amiben belül Gyurcsányi üldögél. Annyit is ér.

A vörös lufikra majd felírják: ELKURTUK

Hát te tényleg ostobább vagy a szokásos felhozatalnál is. :)))))

Olvasgass egy kicsit "hazudnak mint a vízfolyás" témában:

https://kuruc.info/r/7/162971/

Vona.

(Nézel te egyáltalán ATV-t, vagy csak handabandázol? Ráadásul azon túl, hogy Vona az egyik legtöbbet szereplő politikus Kálmán Olgánál, nagyon jól meg is értik egymást... már-már turbékolnak. Na ezt bogozd ki.)

"...nem értenek egyet a kötelező betelepítési kvótával, a népszavazásnak azonban ebben a formában nincs jogi jelentősége. A referendum eredménye ugyanis nem vonatkozik arra „a körülbelül 1300 regisztrált menekültre, tehát nem illegális bevándorlóra”, akik elosztásáról már megszületett a döntés, a későbbi esetleges hasonló európai uniós döntésekre pedig nincs kötelező érvénye, fejtette ki."

Bazz, ez az üzenet? Ez a POLITIKAI üzenet, ezzel akarnak embereket meggyőzni? Nem elég, hogy hosszú és nyakatekert, de még értelme sincs!

http://www.gondola.hu/cikkek/1..

"A népszavazás bojkottjára szólítani: rendőrségi ügy
Akit egyszer is távolmaradásra lehet rábírni, az megszűnik demokratának lenni. Apátiába süllyed, és abban is marad életpályája végéig.
2016. augusztus 18. 14:03

Alighanem korlátozni kellene azokat az úgynevezett „pártokat”, amelyek a népszavazáson való részvétel ellen kampányolnak. Ezek a szélsőségesek egyértelműen a demokrácia megsemmisítésére törnek, beletaposnak az alkotmányosságba."

Persze, látni a képen a jó érett paradicsomokat:-)))-hamar romlanak:-))))

"érthető a szocik stratégiája: lazán bemondhatják majd a népszavazást követően a kamerákba, hogy mindenki, aki nem vett részt a népszavazáson, tulajdonképpen MSZP-szavazó, hiszen otthon maradt"

Hadd mondják! 200 ezer aláírást nem tudnak a rokonok összegyűjteni..

persze! Levegő a lufiban, meleg ser, hideg virsli.

Lenini értelemben vett hasznos idióta..

Faluhelyen már nincs komcsi..

"Ha a magyarok amiatt nem szavaznak a Jobbikra, mert én és még néhányan nem vagyunk "polkorrektek""

Más okot nem látsz a nem szavazásra?

Kopaszi gátról hallottál?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés