Büszke voltam a díjra

2016. augusztus 22. 12:34

Heisler András
Facebook

Nem kívánok még virtuálisan sem egy közösségbe tartozni Bayer Zsolttal, ezért bejelentem, hogy a civilként megkapott díjamat felelős magyar állampolgárként visszaadom.

MAZSIHISZ elnökké választásom előtt, 2011-ben kaptam meg »a zsidó közösség érdekében végzett sokéves társadalmi munkám elismeréseként« a Lovagkeresztet. Civilként tüntettek ki. Büszke voltam a díjra, s úgy gondoltam, erkölcsi értékét csak erősíti, hogy a díjazottak között sokféle emberrel, különböző nézeteket valló személyiségekkel, más-más politikai oldalt kedvelőkkel, egyházak széles skálájának képviselőivel kerültem laza közösségbe. A sokszínűség számomra érték, egymás nézeteinek tolerálása pedig Magyarország jövőjét jelenti. 

Ma azonban ugyanannak a díjnak vagyok tulajdonosa, mint Bayer Zsolt. Ugyanannak, amit most augusztus 20-án Bayer Zsolt is megkapott. Egy ember, aki rasszista, aki antiszemita, aki izzó cigánygyűlölettel és nemzetpusztító eszmékkel szennyezi Magyarországot, s éberen őrködik a magyarországi szélsőjobboldal hagyományainak megőrzése, a félelem és gyűlölet érzésének ébren tartása felett. A sokszínűséget szeretem, a romboló szélsőségeket nem. Nem kívánok még virtuálisan sem egy közösségbe tartozni Bayer Zsolttal, ezért bejelentem, hogy a civilként megkapott díjamat felelős magyar állampolgárként visszaadom. Döntésem személyes, nem kívánok befolyásolni senkit. Nem szeretnék megítélni egy korábbi kitüntetettet sem amiatt, hogy a díj visszaadásáról hogyan dönt. Ez mindenkinek személyes választása kell, hogy legyen. Szeretném, ha ezt mások is elfogadnák.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/103345