Káros-e a tűzijáték?

2016. augusztus 21. 9:15

Jachimek Anett
Ecolife
Vajon milyen hatással vannak a környezetre és az emberi szervezetre az ünnepségekkor ellőtt pirotechnikai eszközök? Augusztus 20-a alkalmából erre a kérdésre kerestük a választ.

Augusztus 20-án is rövid időre jelentősen megemelkedik a budapesti tűzijáték hatására a főváros levegőjének nitrogén-oxid-tartalma, és nőtt a szén-monoxid mennyisége is a város felett, de a mért értékek az ünnepség után nem érik el az egészségügyi határt, így a hatása elenyésző. Ám nem árt óvatosnak lenni, ugyanis minél közelebbről élvezi valaki a tűzijáték ragyogását, annál nagyobb a kockázata annak, hogy a robbanótöltetek égése során keletkező mérgező vegyületek valamelyikével érintkezhet.

A tűzijátékok által a levegőbe kibocsátott anyagok viszonylag magasan, 150-200 méteren jelennek meg, ahol olyan mértékben szétoszlanak, hogy nem kell nagyobb egészségkárosító hatással számolni, de a petárdák által okozott környezetszennyezés következményekkel járhat.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, így van. Ha a napi ipari termelésben vagy a közlekedésben egy tízezrednyit sikerülne csökkenteni a károsanyag-kibocsátáson, az összehasonlíthatatlanul többet jelentene, mint egy évi egyszeri esemény elmaradása.

Ja, mer a balosok nagy része szellemi arisztokráciát alkot. Általában gigászok küzdelmeit szemlélhetjük ittene, de ez oldalfüggetlen. Kinek hol akad be valami.

Mondom: kinek mi kattan be. Keresztényekkel meg a balosok szoktak bunkóskodni. Nü?

Az a gond a poszttal, hogy rossz irányba tereli a figyelmet. Ha környezetvédelem, akkor a naponta, tömegek által ismételt tevékenységek a lényegesek.

A tüzijátékról csevegni olyan, mint napozóágyakat tologatnia süllyedő Titanicon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés