Jót tehet az uniónak a kanadai nyitás

2016. augusztus 20. 12:09

Hörcsik Richárd
Magyar Hírlap
A piacok megnyitásával a CETA támogatja az unió növekedését, munkahelyeket teremthet, és magában hordozza annak lehetőségét, hogy az árak alacsonyan maradjanak, a fogyasztók pedig minőségi termékek nagyobb köréből válasszanak.

Milyen előnyei származhatnak az Európai Uniónak a kanadai egyezményből?

Egyrészt jelentősen javulnak majd az európai vállalatok üzleti lehetőségeit Kanadában. A piacok megnyitásával a CETA támogatja az unió növekedését, munkahelyeket teremthet, és magában hordozza annak lehetőségét, hogy az árak alacsonyan maradjanak, a fogyasztók pedig minőségi termékek nagyobb köréből válasszanak. Másrészt a vámok megszűnése évente több százmillió euró megtakarítást jelent majd az európai exportőröknek. A piacok megnyitásával továbbá lehetőség lesz az árak csökkentésére és a kínálat növelésére is.

Nem merültek fel olyan fogyasztóvédelmi aggályok, mint a TTIP-nél? A tengerentúli szabályozás lazább az európainál.

A CETA nem változtat az uniós szabványokon. Az élelmiszer-biztonsággal, termékbiztonsággal, fogyasztóvédelemmel, egészséggel, környezettel, szociális és munkaügyi kérdésekkel kapcsolatos szabványok és előírások érintetlenek maradnak. A Kanadából származó összes behozatal meg kell, hogy feleljen az Európai Unió valamennyi termékére vonatkozó szabályának és rendeletének. 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés