Ebből született az EB-siker: dokumentumfilm a magyar válogatottról

2016. június 23. 18:14
Ha még nem látta, nézze meg, hogyan jutott ki magyar válogatott a foci EB-re, és hogyan kovácsolt Dárdai Pál és Bernd Storck sikercsapatot a fiúkból!

Négy év alatt két selejtezősorozat mérkőzésein forgatott Muhi András Pires és stábja összesen 250 óra nyersanyagot. Soha nem látott felvételeket tartalmaz a film, például Szalai Ádámot és Dzsudzsák Balázs tengózását a telki edzőközpont folyosóján, de láthatóak az edzések, taktikai értekezletek, valamint a meccs előtti eligazítások is.

A legérdekesebb azonban, hogy betekinthetünk abba, hogy a szövetségi kapitányok, hogyan irányítják a csapatot, hogyan képesek közösséget alkotni, illetve profizmust vinni az eligazításokba.

A film a TV2-n jelent meg, majd az Origo-n, most nálunk is láthatják.

Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ebben a filmben nem elmesélik a történetet (ahogy az dokumentumfilmekben tipikus), hanem szinte magunk is ott vagyunk a történet, az események kellős közepén.
Hogy valaki a kispadon vagy az öltözőben (meccs előtt, szünetben és mérkőzés után) történteket test közelből dokumentálja, az egészen elképesztő. Ilyen lehetőségről még a legtapasztaltabb sportújságírók is csak álmodozhatnak.
Le a kalappal az ifjú rendező (operatőr, vágó), Muhi András Pires előtt!
És persze, le a kalappal Dárdai és Storck előtt. Ebből a filmből is nyilvánvaló, hogy nagyon tudnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés