Ausztria? Az mi? És mivégre?

2016. május 23. 19:09

Schmidt Mária
Látószög
Ausztriát derék, katolikus, konzervatív gondolkodású, dolgos emberek lakják. A fejükön azonban ott ül az a bécsi '68-as „haladó”, de leginkább németimádó elit, mely megvet mindent, ami nekik szent, ami fontos.

„Ausztriát derék, katolikus, konzervatív gondolkodású, dolgos emberek lakják. A fejükön azonban ott ül az a bécsi '68-as »haladó«, de leginkább németimádó elit, mely megvet mindent, ami nekik szent, ami fontos, és amire joggal lehetnének büszkék. Az ő hangjuk nem hallatszik, érdekeik nem számítanak. Azok a kisvállalkozások, amelyek mindig is az osztrák gazdaság gerincét képezték, azon alapultak, hogy az osztrák emberek szorgalmasak, tudnak és akarnak is dolgozni. Amikor az osztrák és magyar emberek szolidaritására volt szükség, nem csalódtunk egymásban. Bizonyítja ezt 1956, amikor nyugati szomszédunk megnyitotta a magyar menekültek előtt a szívét, és ahogy tudott segített rajtuk.

Ahogy a Waldheim-ügy kapcsán folyó osztrákellenes uszítás idején is Orbán Viktor volt az, aki elsőként fogadta hivatalos látogatáson a Nyugat által páriának tekintett Schüssel kancellárt. Mi magyarok nem vettünk részt abban az Ausztria elleni folyó mocskolódási hadjáratban, aminek az élén ott sorakoztak az Unió aktuális bürokratái. Érdekes módon, kommunista pártokkal koalíciót kötni, volt kommunistákat, trockistákat uniós országok, illetve az Unió vezetőinek választani, nem hogy nem ciki, de egyenesen ajánlott is, ha valaki a nyugati szalonokba szeretne felvételt nyerni. De demokratikus választásokon elnyerni a választópolgárok támogatását azoknak, akiket a »fejlettek« arra érdemtelennek tartanak, az tényleg gáz, sőt tűrhetetlen is.

Ausztria ezek szerint egy új, alig hatvanéves ország. Ami előtte arrafelé történt, az egy másik országban esett meg, amihez nekik semmi közük. Abból a tradícióból nekik semmire nincs szükségük. Nekik elég a vörös Bécs, és a szocdem, illetve komcsi múlt – na és a '68-asok kulturális nyomulása identitásképző örökségnek. Ezért van, hogy szárnyas kapunak látják a kerítést és még az is lehet, hogy titokban abban reménykednek, hogy valahogy mégiscsak újra összeolvadhatnak a németekkel, hogy megszabadítsák őket végre attól a maradék felelősségüktől is, ami még van.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 74 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az osztrák Jan Slota alulmaradt. Ennek örülni kellene inkább.

Schmidt Mária Látószög-posztjai egyre súlyosabb optikai és kognitív zavarokról tanúskodnak.

Én amikor azt mondták, hogy kb 900.000 levél szavazat van akkor már sejteni lehetett, hogy a végelszámolásra tartalékoltak.

Nem engethették a Dzabadságpárti jelőlt gyözelmét.

Nem tudom, hogy ott hogy van, de nálunk mikor 1% alatti a külömbség két jelőlt között újra kell számlálni. Itt 0.3% Ez azért elég necces.

Úgy látszik a sogorok mé nem is gyanaszanak, hísz náluk nem rendelkeznek azokkal a tapasztalatokkal, hogy a szocik és libsik mire is képesek a cél érdekében.

Hiába nem ismerik azt a bölcseséget amit ráadásúl egy baloldali politikus mondott, hogy a "baloldal tiszteséges választással nem tudja legyüzni a jobboldalt, csak csalással".

Na ezt nálunk nem kell külön ecsetelni.

Ettől függettlenül reszkedhetnek a most összefogok, mivel a Szabadságpártot támogato egyedül hozták a közel 50%-ot.

Maga mit keres itt?
Visszavonult, nem?

Abban igazad van, hogy a Waldheim-ügy az 1986-ban kezdődött, de többször is felmerült. Végül 2001-ben tisztázódott amikor "az amerikai titkosszolgálat, a CIA eddig nem közölt dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyben Kurt Waldheimet, az ENSZ volt főtitkárát, Ausztria volt köztársasági elnökét és külügyminiszterét egyértelműen felmentik azon hamis vádak alól,"
http://heti-valasz.hu/vilag/wa..

Schüssel pedig jó viszonyt ápolt Kurt Waldheimmel. Amikor Schüsselt támadták az FPÖ-vel kapcsolatban a Waldheim-ügy is felmerült.
2001. március 8.án pedig mindhárman egy bécsi millenniumi kulturális rendezvénysorozaton vettek részt. http://2001-2006.orbanviktor.h..

Így feltehető, hogy Orbán Viktor kiállt Kurt Waldheim mellett és a szerző nem téved.

"Kaptak egy év haladékot"

Ez akkor igaz, ha előrehozott választások lesznek.

Ausztriában a 2007-es választási törvény szerint 5 évekként van parlamenti választás. Legutóbb 2013 évben volt. Így a következő 2018-ban várható.

Ha jól tudom elhunyt férje után örökölt 10 Milliárd körüli vagyont.
Ungár ezt az ingatlan bizniszben szerezte. Hogy ehhez a rendszerváltás körüli időszakban szükség volt arra, hogy jó kapcsolatokat ápoljon azokkal akikre Máriánk oly nagy elánnal fröcsög, az biztos.
No de lássuk be fialtatni kell az örökölt vagyont, (tovább tőkésíteni) és ehhez most másfajta barátságok szükségeltetnek.
Rendes, keresztény, konzervatív barátságok.

Láthatóan sokaknak ezzel nincs semmi baja.
Számomra viszont gyomorforgató.

Nem semmi ez a válogatásod.

Ez főleg akkor gusztustalan, ha mindeközeben keményen biszkubélázik az "illető".
Ugye?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés