Budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla hamvait

2016. május 4. 15:00
A radikális marxista Népi Front weblapja szerint május elsején egy budai erdőben, titokban szórták szét Biszku Béla volt kommunista vezető hamvait.

A Népi Front nevű radikális marxista párt honlapján maga a pártelnök adott hírt róla, hogy május elsején szűk körben, végakaratának megfelelően egy budai erdőben szétszórták Biszku Béla volt kommunista vezető hamvait. Az 1956-os forradalom utáni megtorlás egyik irányítója az előtt halt meg 94 évesen, hogy ítélet született volna perében. A per 2010-ben indult, a volt kommunista vezetőt többek között a nemzetiszocialista és kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadásával vádolták.

Nem mindenki volt azonban meggyőződve Biszku bűnösségéről, a Népi Front vezetője például a temetésről hírt adó cikkben meleg hangon emlékezett rá: „A városligeti majálison pártunk kérésére pontban délben 5 percre elcsendesült a környék. Biszku Béla tisztelői, a Népi Front tagjai és szimpatizánsai az Internacionálé eléneklésével tisztelegtek a kommunista politikus emléke előtt. Mintha csak a sors akarta volna úgy, hogy a szocializmus eszméjéhez haláláig hűséges elvtársunkat a munkásmozgalom legnagyobb ünnepén, Május 1-jén helyezzék örök nyugalomra. Biszku Bélát nem törte meg sem a személye ellen irányuló rágalomhadjárat, sem a jobboldal bosszúvágya, sem a per. Példát mutatott a mai kommunistáknak bátorságból és elvhűségből egyaránt.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az emésztőt jobban megérdemelte volna...

A budai erdőkben tarvágásra készülnek?

E gyászos esményhez egy szellemdús-vidám-jópofa visszhang...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés