A Leicester City nyerte az angol bajnokságot, sokat buktak a fogadóirodák

2016. május 3. 7:04
Egyes fogadóirodáknak ötezerszeres pénzt kell fizetnie, miután a Leicester City teljesen váratlanul megnyerte az angol bajnokságot. A fogadóirodák még azt is valószínűbbnek tartották tavaly nyáron, hogy megtalálják a Loch Ness legendás szörnyét. Szakértők szerint a teljes brit fogadóipar 50 millió fontot fog kifizetni a Leicester győzelmére feltett tétekre.

Becslések szerint 50 millió fontjába (20 milliárd forintjába) kerül az angol fogadóiparnak, hogy a Leicester City - fennállása óta első ízben - megnyerte az angol labdarúgó-bajnokságot. Tavaly augusztusban, a Premier League szezonnyitányának idején egyes fogadóirodák 5000-1-es nyereményesélyt is kiírtak erre a lehetőségre, vagyis gyakorlatilag teljesen valószínűtlennek tartották a Leicester bajnoki címét, és így a maguk szempontjából szinte kockázatmentesnek az erre kínált fogadójátékot.

Az egyik országos fogadóhálózat, a Coral szóvivője már a bajnokság sorsát eldöntő hétfő esti Chelsea-Tottenham meccs előtt azt mondta a Financial Times című lapnak, hogy ha a Leicester végez a tabella első helyén, az a brit fogadóipar történetének legnagyobb sokkja lesz. A második helyen álló Tottenham Hotspur hétfő este 2-2-es döntetlent játszott a Chelsea vendégeként, és ezzel behozhatatlanná vált az első helyezett Leicester hétpontos előnye két fordulóval a Premier League idei szezonjának vége előtt.

A Coral szóvivője a londoni üzleti napilapnak elmondta, hogy csak az ő cégének nettó 1,7 millió fontjába kerül a Leicester diadala, de van olyan fogadóhálózat, amely 10 millió fontot, a teljes brit fogadóipar pedig várhatóan 50 millió fontot fog kifizetni az erre feltett tétekre. A Coral szakértője szerint a Leicester City bajnoki címe át fogja alakítani a fogadási tétek kiírásának gyakorlatát, és a fogadóirodák valószínűleg soha többé semmire nem kínálnak 5000-1-es oddsokat.

A fogadási hálózatok még a Loch Ness legendás szörnyetegének megtalálását is tízszer valószínűbbnek tartották, mint azt, hogy a Leicester City lesz a Premier League idei bajnoka. „Nessie” fellelésére ugyanis 500-1-es nyereményeséllyel lehetett fogadásokat kötni a bajnoki szezon elején. Ugyanilyen nyereményígérettel kínálták fogadásra azt, hogy Simon Cowell, a televíziós tehetségkutató műsorairól ismert világhírű brit producer lesz Nagy-Britannia következő miniszterelnöke, és arra is csak 2000-1-es odds mellett - vagyis a Leicester bajnoki címére ajánlott legnagyobb nyereményesélynek nem egészen a felével - lehetett fogadást kötni, hogy Elvis Presley élve előkerül.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2002-03-ban kedvenc csapatom, a Norwich City közel állt ugyanehhez a csodához, de nem bírták a végét. Örülök, hogy a Leicesternek összejött. Azért ne feledjük, hogy gazdaságilag a világ 24. csapatáról beszélünk.

a Blackburn is nagy szám volt, de nem ekkora. Az ő felfutásuk folyamatos volt, megelőzte egy bajnoki ezüstérem. Akkor még elegendő volt, hogy egy helyi tehetősebb vállalkozó, aki mellesleg a klub rajongója, felfuttassa a csapatot.

ahhoz mérd, hogy az ellenfeleik mennyiből gazdálkodnak

igen, meg Shearer, aki lőtt 34 gólt.

Mindkettőjüket Walker (a tulaj) vitte a klubhoz

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés