Transzba esünk

2016. április 24. 9:29
Régebben kromoszóma-vizsgálatot végeztek a gyanús „női” sportolókon, eldöntendő, hogy fiú-e vagy lány. Ez most elképzelhetetlen. Mindenki kitérne a hitéből, hiszen ez genetikai (sic!) meghatározottság. Az pedig fasiszta dolog és nem is számít.

„Történt, hogy a kies Észak-Karolina államban az állam vezetése valamely, csak általa ismert oknál fogva, szükségesnek tartotta a nyilvános WC-k használatának szabályozását. Méghozzá olyképpen, hogy a férfiak feliratú ajtón csak férfiak, a nők feliratún pedig csak hölgyek mehetnek be. (...)

Tehát. Hogy a dolgot érthetővé tegyem egy metaforához folyamodnék. Van ugyebár egy egyszerű, mindenki által ismert eszköz, a bicikli. (Velocipederaszták az itt következőt kihagyhatják.) A biciklivel kapcsolatban, gyakorlati szempontból, kétféle ember létezik, aki tud biciklizni és aki nem. Misem könnyebb, mint ezt a kérdést eldönteni, adjunk a kísérleti alanynak egy biciklit és kérjük meg, hogy menjen egy kört. Vagy sikerül, vagy nem és a megfigyelés alapján mi pedig eldönthetjük a fenti kérdést. Tökéletesen más a helyzet azonban, ha nincs biciklink, vagy csak egyszerűen kedvünk nincs felállni a fotelból és ezért fejben kívánjuk eldönteni a dolgot. Ekkor is fennáll a két lehetőség, ám rövid töprengés után rájövünk: ez így túl egyszerű. Mert a két »véglet« között vannak ugye olyanok, akik éppen tanulnak, aztán olyanok is akik nem tudnak de úgy tesznek mintha tudnának, azután azok akik ebből kifolyólag kitörték a nyakukat és így tovább. Beláthatjuk, hogy szinte végtelen számú kategória képzelhető el, ám ettől függetlenül a gyakorlati biciklipróba csak két megoldást tesz lehetővé.

Továbbá a fotelben képtelenek vagyunk eldönteni valakiről, hogy melyik kategóriába tartozik. Mert hát igaza volt Hegelnek, mikor azt mondta Kant ismeretelméletéről, hogy a medence partján nem lehet eldönteni, hogy tudunk-e úszni.

Na most, ugyanez a helyzet ezekkel transzokkal is. Akármilyen transzizének tartom magamat vagy a saját nememhez vonzódok, ekkor buzi vagyok, vagy az ellenkező nemhez, akkor pedig hetero. Ha mindkettőhöz akkor meg mindegy. Ez azonban csak gyakorlati körülmények között – mondhatnók experimentálisan – döntő el. Az viszont nem elegáns, földhözragadt dolog. Továbbá a gyakorlati módon eldöntött kérdésről nem nagyon lehet könyvet írni és jól menő egyetemi tanszéket vinni a CEU-n, csillogószemű ifjaknak magyarázva a dolog bonyolultságát.(...)

Régebben kromoszóma-vizsgálatot végeztek a gyanús »női« sportolókon, eldöntendő, hogy fiú-e vagy lány. Ez most elképzelhetetlen. Mindenki kitérne a hitéből, hiszen ez genetikai (sic!) meghatározottság. Az pedig fasiszta dolog és nem is számít, hiszen az illető nőnek érzi magát, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy éppen a nők között akar versenyezni.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mindenkinek ajánlom az Aristo blogot és Aristo múltat földolgozó, nyilván önéletrajzi ihletésű visszaemlékezéseit. Nem kell arra várni, h. a mandi ideszemléz valami részletet.
Vannak pazar politikus portrék is, utóljára a Guy Verhofstadtról szólót olvastam.

Természetesen az egész problémakör egy baromság.
Mindössze arról van szó, hogy egy néhány tized vagy század ezrelék a libik által mondva csinált és nem valós problémáját (kit érdekel, hogy hol végzi a dolgát ? ugyis bemegy egy fülkébe és kész.) használják fel propaganda célokra. Na ez az igazán embertelen és antihumánus dolog.

Nemekhez vonzódni lehet az ABC minden betűjeféleképpen, a pisilés azonban ennél egyszerűbbnek tűnik, mivel a jóistennek még nem ment el teljesen az esze. Pisilni egyelőre még csak kukival vagy puncival lehet. Kukisok ide mennek, puncisok oda. Egy pisilés idejéig, különösen, ha nagyon kell, talán el lehet tekinteni attól, hogy ki melyikhez vagy mi máshoz vonzódik. tudom, nagy probléma, hogy hol pisiljenek, akik levágatták a kukijukat, de erre a problémára talán még nem érdemes törvényt hozni.

Miért ír valaki olyan témáról, aminek sem a történelmi hátterét, sem az alapfogalmait nem ismeri?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés