Képmutatás Kelet-Európa félelme az „ismeretlentől”

2016. április 19. 17:19

Marko Martin
Die Welt
Nem kell pszichológusnak lennünk ahhoz, hogy megértsük, miféle feldolgozatlan kisebbségi komplexusok alapozzák meg a tisztaságról és hagyományról szóló kelet-európai beszédeket.

„A »nyugatot«, amit állítólag meg akarnak védeni, Jeruzsálem és Athén, Westminster és Voltaire, Bach zenéje, a katolikus reneszánsz és barokk építészet írja le legszebben. Ezekben gyönyörködik az EU-támogatások ellenére is még mindig eléggé lecsúszott Kelet-Európa, csakhogy ezek többnyire a toleráns, többnemzetiségű K. u. K. időszakból származó dolgok, nem pedig a »nemzeti függetlenség« korszakaiból, amelyek főleg arról szóltak, hogy tekintélyelvű rendszereket hozzanak létre és megfélemlítsék a kisebbségeket.

Magyarország mostanság különösen vicces módon azokat a feltételezett értékeket mutatja fel, amiket az „összekevert” Nyugat-Európa régóta elfelejtett.

Aki azonban a Nemzeti Galériában, a budai várban végignézi az olajfestményeket, amely »nemzeti örökségeken« bátor magyarok küzdenek mongolok és törökök hordái ellen, főleg bajszos, fekete hajú magyarokat lát, keskeny szemekkel, akik a valóságban addigra már rég keveredtek a »határsértőkkel«.

Nem kell pszichológusnak lennünk ahhoz, hogy megértsük, miféle feldolgozatlan kisebbségi komplexusok alapozzák meg a tisztaságról és hagyományról szóló beszédeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 106 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez akár a Mein Kampfban is lehetne.

Jól értem, fajokról elmélkedik a kedves aranyos liberálbolsi újságíró megmondóember? 19. századi festmények alapján???

Valóban álmélkodunk Bach zenéjén, de vajon mi köze van annak a mai "összekevert Nyugat-Európa" értékvilágához? S ha már zene, tudnám ajánlani az úrnak a magyar parasztzene és Bartók hallgatását, hogy megértse "a tisztaságról és hagyományról szóló beszédünket" S jó bogarászást kívánok benne a "feldolgozatlan kisebbségi komplexusok" iránt.

Most mondjam azt, hogy a nemet cimetallatot a "deutsche adlert" is az osellenseg romai legioktol loptatok...

Most nem azert de ez elegge roman szokas...

Ha mar a feldolgozatlan traumaknal tartunk kedves marko...

Ha valakiknek feldolgozatlan komplexusaik vannak, azok pont ezek a szerencsétlenek. A felsőbbrendű faj. :D

Legyünk őszinték, Marko Martinnak igaza van. Eleink jöttment migráns rablóként, fosztogatóként érkeztek Európába (ezt szokás "honfoglalás"-ként felstilizálni) és évszázadokon át különböző népek uralma alatt éltek, indolens alattvalóként. Ilyen bizonytalan háttérrel az lenne a fura, ha nem lenne általános a kisebbrendűségi komplexus.

Válaszok:
Teknős | 2016. április 20. 10:05

Tény 1: A magyarok europidok voltak és most is azok.
Tény 2: A "nyugati" népek mind legalább féltucatnyi nép keverékei.
Tény 3: A mai nyugati népek őseinek java is kelet jött.
Tény 4: Soha nem a magyarok hirdették a maguk felsőbbrendűségét, hanem az ún. nyugati népek.

Ha Kelet-Európa ennyire kompenzál, ennyire fogyatékos, akkor miért nem vonatkozik rá a gyengécskéknek megjáró antidiszkriminációs védelem?

Bezzeg a roma, a homoszexuális, a migráns közeg agresszív és önromboló komplexusairól úgy írnak, mint valami védendő, kihaló félben lévő folklórról.

Szóval az egész cikk egy merő képmutatás és projekció.

Kedves jóléti nyugati társadalom, tele van a gatyátok a keleteurópai szókimondó vitalitástól.

De még inkább attól, ami vár rátok, ha odacsődül hozzátok az összes migráns, meleg és roma. Akkor ugyanis elönti a közéletet a sekély demokrata vízszint alatt besűrűsödő fasiszta iszap. Ez vagytok ti.

Nektek teljesen elment az eszetek!

Vegyél már elő egy történelemkönyvet és tanulmányozd!

A történelem egy mondatban úgy hangzik, hogy az erősebb kutya b* (mégiscsak egy családanya vagyok) csinál utódokat.

Most is így van, az iszlám hódítók felfedezték, hogy ti teljesen megbuggyantatok a jólétben és olyan szinten hazudoztok, hogy már saját magatokat is becsapjátok!

Elárulom, mi még nem hülyültünk el, veled ellentétben. A történelem nem a múlt, hanem az útmutatás a jövőre, idióta!

Hagyd őt, teljesen bedőlt a liberális hülyeségnek.

Az Erik a viking atlantiszi idiótái ők, akiknek már a lábát nyaldossa a víz, de akkor sem vallják be, hogy ostobaságokat beszélnek.

Ez az, amikor egy csoport feladja az erkölcseit és az önazonosságát. Biológiai szükségszerűség, hogy ezek szelektálódnak a versenyből. Elpuhult, realitásérzékét vesztő biológiai hulladékok.

Jeruzsálem és Athén mint többnemzetiségű KuK időszakból származó dolog?! Itt kellett volna abbahagynom az olvasást. Sajnos nem tettem. Így még azt is megtudtam, hogy az idegen szép. Kivéve, ha bajszos, fekete hajú magyarokról van szó, keskeny szemekkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés