Vasárnapi meló

2016. április 17. 10:17

Pető Péter
Népszabadság
Az internetadó ötleténél és a boltzárnál egyaránt a mindennapokba avatkoztak be. Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak.

„Meg azzal a politikai gyávasággal, amelynek új dimenziójába vezetett be minket a KDNP. A pártnak álcázott világnézeti dumaszínház, amely nem mert nemmel voksolni mindmáig egyetlen megvalósult követelésének eltörlésére sem. A kereszténydemokraták sunnyogva elfogadták, ahogyan Orbán hülyét csinál belőlük. Frakcióvezetőjük, Harrach Péter volt az egyetlen, aki nemmel voksolt, de a papírformának megfelelően róla is kiderült, hogy nem bátorságból vagy elvhűségből, hanem tévedésből. Ugyanolyan udvarias nemet akart mondani, ahogyan párttársai.

Igaz, ez csak lábjegyzet a »vasárnap« történetében. Annak tanulsága mindenekelőtt az érintettség ereje. Ami a határ átlépésekor válik a hatalom számára félelmetessé: az internetadó ötleténél és a boltzárnál egyaránt a mindennapokba avatkoztak be. Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak. Ezekből a nagy ügyekből tanulva nyerhetne több kicsit az ellenzék, ha megtalálná azokat, akiknek van akarata, igazsága, de nincs hangja. Ha bevonná az érintetteket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 72 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesznél láthatóan nem értik, hogy a Kádár-rendszer azért működött évtizedekig, mert a hatalom nem próbált beleszólni az emberek privát életébe. Az orbánizmus lényege a csúcsra járatott voluntarizmus. Mindent uralni akarnak, mindent le akarnak nyúlni - pont, mint Rákosiék. Remélhetően a sorsuk is ugyanaz lesz.

Na, mi van? Már nem minden úgy kezdődik, hogy "szétverték a demokráciát"?
Szerencsétlenek vagytok!

Az előrejutás nem duma, hanem munka kérdése.

Röhej, amit mondasz!
A ballib szeretné, ha mindenki önmegvalósítana és nem gondolkodna!v
Téged már sikerült átnevelniük. Ez a te bajod.

Úgy alulmaradtak, hogy nem győztök mocskolódni, munka helyett!

De arról, csak te nem érted.
Ez azért nem ugyanaz...

Az ingázó magyarokat ellenőrizni? Azért próbáld mérsékelni a hülyeségeket, amit leírsz, te kis szerencsétlen. Minél jobban elönti a szar az agyadat, annál nagyobb baromságokat írsz.

"Szokásokat változtattak volna meg, és alulmaradtak."

A tisztelt szerző ezt akár elvbarátai migrációs politikájáról is írhatta volna. Csak ott a "szokások" csöppet fajsúlyosabbak, mint a vasárnapi fogyasztás fétise. Olyan "apróságok" tartoznak bele, mint kultúra, hagyományok, vallás, európai identitás, miegyéb. Ezeket igyekszik az uniós migrációs politika megváltoztatni, persze humanista-emberbaráti álorca alatt, pedig a cél tisztán gazdasági: olcsóbb munkaerőt azoknak, akik a vasárnapi nyitvatartáshoz az árukat adják az üzleteknek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés