Bulvárnorbi az uborkafán

2016. április 7. 8:39

Gazda Albert
Magyar Nemzet
A zsír és a szénhidrát elleni kíméletlen küzdelem természetes közege a Facebook és a bulvársajtó, de semmiképpen sem a tőzsdei szintű biznisz.

Nincs ebben semmi rendkívüli. Az egyikhez értenek, a másikhoz nem. Konkrétabban fogalmazva: a zsír és a szénhidrát elleni kíméletlen küzdelem természetes közege a Facebook és a bulvársajtó, de semmiképpen sem a tőzsdei szintű biznisz. Amit Norbi elért-megkeresett, annak köszönheti, hogy mindig tudta, hogyan kell bánni a bulvárkultúrák lakóival. Érezte, mit hisznek el, mit szeretnének, mire vágynak, tisztában volt vele, melyek számukra a legfontosabb kérdések, és hogy ezekre a kérdésekre milyen válaszokat várnak.

Van ehhez egy tréfás párhuzamom: Schobert Norbert sok szempontból abszolút olyan, mint Orbán Viktor. Annyiban okvetlenül, hogy mindketten tudják, mikor mit szeretnének hallani az emberek, meg azt is, hogy mikor és miképpen kell megjelenni a médiában. Akadnak nyilván fontos különbségek is közöttük. Az egyik, hogy Orbán okosabb, mint a hívei átlaga, ami Schobertről ezzel szemben nem feltétlenül mondható el. A másik, hogy míg a miniszterelnöknek 512 ezer Fb-rajongója van, addig a fitneszedző-kajakereskedőnek közel kétszer annyi, 971 ezer. A harmadik, hogy Orbán – vagyis akik az oldalát szerkesztik – aligha írná le a hamikázni szót. Van egy szint, ami alá ő még nem megy. (…)

A jelenségben most igazából egyvalami érdekes. Az, hogy milyen tisztán látszik a túlkapaszkodás reménytelensége. Ami géemkás módon és színvonalon működik, az hiába próbál nyrt.-ként, tőzsdei cégként viselkedni. Lowcarbból nem lesz szalonna, Schobertből sem világsztár. A cégéből sem regionális multi. Ahhoz kevés cuki Réka-fotókat posztolni az Fb-n, és harcias cukorellenes cikkeket publikáltatni dettó. Még szerencse, ahogy mondani szokás. Amúgy ez sem tragédia, lokális bulvárhősnek lenni sem utolsó dolog, hiszen így is fizet a bolt, mint a köles. Csinálja utána, aki tudja – és akinek van hozzá gyomra.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez világjelenség, sőt, világbutaság. Amikoris egy celeb sokkal fontosabb a nép egyszerű gyermekeinek, mint egy min.elnök.
Erről a jelenségről ír Gazda, és nem orbánozik.

Én sem kedvelem Schobertet, de nem értem, Orbánnak mi köze ehhez. Gazda se érti, ahogy elnézem, de hát nem azért fizetik, hogy ne orbánozzon.

"Van ehhez egy tréfás párhuzamom: Schobert Norbert sok szempontból abszolút olyan, mint Orbán Viktor."
Abszolút!
Csak van egy különbség. Orbán tudja, hogy ha egyszerre nem eszünk sokat, nem hízunk.
Norbi is tudja, de ez olyan egyszerű, hogy rá semmi szükség nem lenne.
Gazduram, meg Zorbánozni akart egyet, így aztán tekert egyet az NYRT-k világába.

Gondolj bele, mi lesz Zolával ha netán a két jó barát kibékül?
Brrrrrrrrrrrrrrr

Gondolj bele, mi lesz Zolával ha netán a két jó barát kibékül?
Brrrrrrrrrrrrrrr

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában