Biszku, Mazsihisz, szegény, szegény zsidók

2016. április 2. 21:31

Szombat-szerkesztőség
Szombat.hu
Ilyen erkölcsi kárt, mint amit ma Biszku nevének nyilvánosság előtti összekapcsolása jelent a Mazsihisz nevével, nemigen tud okozni antiszemita. Ilyen hülyeségre csak zsidók képesek. Mégoly emberiesek is.

„A Mazsihisz Szeretetkórházában elhunyt Biszku Béla, egykori kommunista politikus, nem volt zsidó. Katolikus családból származott. Kérdés, akkor mit keresett a Szeretetkórházban.

(...)

Fogjuk a fejünket és nem értjük.

Tudjuk, persze, helyes és emberies, amit Heisler András mond, miszerint beteg és beteg között nincs különbség, és nem médiaszempontból, hanem rászorultság szempontjából vesznek fel betegeket, de mégis. Nem értjük, miért nem lehetett más kórházat ajánlani. Nem értjük, miért nem elővigyázatosabbak a Mazsihisz Szeretetkórházában, miért nem gondolkodnak előre, miért nem gondolkodnak a zsidó közösség érdekeinek figyelembe vételével?

Merthogy ma hírportálok százain jelenik meg együtt Biszku Béla és a Mazsihisz, valamint a Szeretetkórház neve. Százezrekben merül fel, aha, ez a Biszku is… Rohadt zsidó kommunista. Rohadt zsidók. Pedig nem. Biszku lehet rohadt kommunista, de nem zsidó. Katolikus, földműves családból származott.

Vajon miért kellett ezt a terhet a Szeretetkórháznak magára, illetve a zsidó közösségre húznia? Miért fogadták be azt a kommunista vezetőt, akinek történelmi felelőssége van 1956-os felkelők és egyszerű, szabadságra vágyó emberek – köztük netán zsidók – meghurcolásában, esetleg halálában? Miért?

Emberiesség? Orvosi kötelesség? Csak itt remélte gondozója biztonságban az egykori bűnöst, a ma magatehetetlen öregembert? Mert a zsidók nem fogják bántani?

(...)

Egy biztos: ez a gesztus nagyon sokak fejében kínos asszociációkat teremt a kommunista diktatúra bűneiben részes Biszku Béla és a zsidók között.

Ilyen erkölcsi kárt, mint amit ma Biszku nevének nyilvánosság előtti összekapcsolása jelent a Mazsihisz nevével, nemigen tud okozni antiszemita. Ilyen hülyeségre csak zsidók képesek. Mégoly emberiesek is.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 195 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

tök így van,most kellemetlenül érezheti magát minden zsidó tesó..

hagyjál már ezzel.
ez minden szögbők égő, és nem lehet jól lekommunikálni. komolyan,ilyet. azt hittem hogy van eszük,de nincsen.

az a abj,hogy a maszihisz ezzel a hozzád hasonlóknak ágyazott meg,úgyhogyí hátba veregethetik maguk

ezt próbáld meg mégegyszer.mi a kérdésed?
gondolom a zsiráfokhoz levelekkl lehet köze kerülni

nem is rossz ötlet..de az

Moshe ben Maimon szerint "egy goj asszonyt nem lehet a szülésnél segíteni szombaton, még fizetség ellenében sem: nem szabad tartani az ellenségességtől sem, még akkor sem ha a segítés nem vonja maga után a szombat megszentségtelenítését."
Mikor nem vonja?
Ha a segítés gazdag és befolyásos goj páciensekre vonatkozik, akiknek az ellenszenve veszélyes lehet.

Vagy, mint Biszku esetében, már megszolgált.

hát igen,biztos van ami jobban fial..)

látszik is rajta. de jól játsza a szerepét

Tetszettek volna forradalmat csinálni! - ugye.

Ehelyett lett a szadesz, az gázabb mint Biszku.

Még akkor is, ha a cikk igaz, de sajnos álszent.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés