Lehetetlen a muszlimok integrálása

2016. február 23. 9:59

Maróth Miklós
Magyar Idők
Így ők most magukkal hozzák azt a káoszt és azt a rendetlenséget, amely elől egyébként menekülnek. Európának nem állhat érdekében olyan emberek befogadása, akik a belépésükkor kérdésessé teszik, hogy rájuk érvényesek a törvények. Interjú.

Integrálhatók az Európába érkező iszlám vallású bevándorlók?

A magyarországi példa azt mutatja, hogy beolvadt a muzulmán embereknek az a csoportja, amely Magyarországon telepedett le azután, hogy nálunk tanult. Ez annak az eredménye, hogy egy szekularizált arab közegből jöttek. Jelenleg azonban nem ilyen arab országokból jönnek, hanem erősen vallási irányba eltolódott területekről. Olyan emberek, akik a nyelvi korlátok és a műveltségbeli hiányok miatt nem képesek fölvenni a befogadó országok kultúráját. Nem is igen érdekli őket a befogadó közeg, tekintettel arra, hogy a muzulmán meggyőződésük azt súgja nekik: az ő vallásuk magasabb rendű, tehát ők vannak a vallási igazság birtokában, míg a keresztények meghamisítják Isten szavát. Bizonyos tekintetben vonzza őket Európa, mert szabadabb életet élhetnek, mint odahaza. Természetesen ezt a jogot a bevándorló férfiak maguknak tartják fenn, a velük együtt érkező családjuknak, elsősorban a nőknek, ezt nem adják meg.

Ugyanakkor megvetik az »erkölcstelenségét« annak az európai kultúrának, amelyet élvezni akarnak. Ebből fakadóan azt látjuk, hogy – néhány példától eltekintve – nem akarnak integrálódni, szemben azokkal, akik kulturálisan is megállják a helyüket. Párhuzamos társadalmakat hoznak létre, és az iskolarendszerből is ők buknak ki elsősorban, mivel a kibocsátó országok olyan rétegeiből érkeznek, amelyek nem a legtehetségesebbek. Bizonyos országokban a statisztikai adatok azt mutatják, hogy az iskolákból kibukott gyermekek 80 százalékát a bevándorló hátterű családok adják. Ennek következtében ezeknek a családoknak a következő generációja még kevésbé tud beilleszkedni, mint az első, amely konkrétan még valamilyen munkahely reményében jött be Európába. Ezekből áll össze az a lumpen réteg, amely autókat borogat fel, fosztogat és gyújtogat.

Így ők most magukkal hozzák azt a káoszt és azt a rendetlenséget, amely elől egyébként menekülnek. Európának nem állhat érdekében olyan emberek befogadása, akik a belépésükkor kérdésessé teszik, hogy rájuk érvényesek a törvények.

A vallási fanatizmus természetes velejárója az iszlám vallásnak?

A vallási fanatizmus többnyire személyiségfüggő. Azt szokták mondani, hogy Magyarországon és a világon máshol, az arab országokban is, a lakosság tíz-tizenöt százaléka hajlamos a szélsőségekre. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy nagyjából háromszázmillió szélsőséges muszlimmal kell számolnunk. Azok az emberek, akik a társadalmi frusztrációjuk miatt idegennek érzik magukat Európában, hajlamosabbak arra, hogy szélsőséges nézeteket valljanak. Tekintettel arra, hogy az iszlámban a vallás és nemzetiség igen szorosan összetartozik, kéz a kézben jár, ennek következtében az európai társdalom perifériáin élő emberek fölfedezik magukban az arabot vagy az afgánt, attól függően, hogy honnan jöttek, és ezzel együtt fölfedezik magukban a muszlimot is. A tapasztalatok alapján ha a mecsetekben ezt az érzést még felelőtlenül tüzelik is bennük, ez olyan eseményekhez vezethet, mint amit Londonban is láthattunk. Angliában született brit állampolgárságú, de külföldi hátterű emberek az angol polgártársaikat voltak képesek szívtelenül felrobbantani.


Az illegális bevándorlókat mi mozgatja, és milyen hozzáállással érkeznek Európába?

Nem a háború az oka a menekülésüknek. A háború csak lehetővé tette, hogy meneküljenek. Az ok igazából gazdasági. A Közel-Kelet nem képes eltartani a népességrobbanás miatt rendkívüli nagyságúra megnőtt lakosságszámot. Ha figyelembe vesszük, hogy 2000 és 2050 között az iszlám világ gyarapodását egymilliárd főben jelölték meg – egy olyan terület gyarapodását, amely már most sem tudja eltartani az ott élő lakosságot –, akkor ez alapján ebben az ötven évben egymilliárd embernek az elvándorlásával lehet számolni. Mivel mi közel vagyunk a Közel- és Közép-Kelethez, kézenfekvő, hogy ennek a feleslegnek a megjelenése elsősorban Európában várható.

Olyan emberekről van szó, akik radikalizálódhatnak az itteni muzulmán lelki vezetők hatására. Elgondolkodtató, hogy vajon mit jelent az, amikor megjelenik Európában egymillió muzulmán bevándorló, Szaúd-Arábia pedig segítségként felajánlja, hogy 240 mecsetet épít. Ha érzékelni szeretnénk az iszlám világban az első világháború óta bekövetkezett rendkívüli mértékű népességnövekedést és az ebből adódó problémákat, elég abba belegondolni, vajon Magyarországon milyen társadalmi és gazdasági problémákat okozna, ha a mostani 10 millió helyett 70 millióan élnénk az ország mai területén.”
 
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A népszaporulat alakulását tekintve NEM a muszlimok integrálása lesz majd a téma.

Sajnos, úgy tűnik, igaza van.

Bővebben is ki tudnád fejteni, mi a probléma a leírtakkal?

Ezt azért gondold át jobban.

Kezdjük azzal, ami nem hit kérdése. Ezek a migránsok itt, Európában, ahol hirdetik a liberális demokráciát, sem liberálisok, sem demokraták nem lesznek, mert ez számukra ismeretlen fogalom. Nem így szocializálódtak.

A hitről pedig annyit, hogy Európa feladta keresztény identitását, addig a muszlimok még mindig a Korán alapján állnak, onnét tartják lenézendőnek és erkölcstelennek Európát a maga liberalizmusával.

Mit várhatunk azoktól, akik olyan társadalomból jönnek, ahol a középkori inkvizíciót idéző saríja törvénykezés van - lefejezések, megcsonkítások, megkövezések - olyan cselekedetekért, ami nálunk belefér a liberális felfogásba. Ez a társadalom még középkori szintű vallásháborúkat vív a siíta-szunnita ellentét jegyében, vagy a keresztények és zsidók ellen. Ezeket az ellentéteket hozzák magukkal, és az ide bevándorló, majd szükségszerűen csalódott, frusztrált tömegeket - ahogyan az a cikkben is le van írva - könnyű lesz vallási alapon mozgósítani.

Európának pedig már se hite, se ereje, se tartása nincs. Önmagát fényezi, miközben saját jövőjét ássa alá.

Miért van az, hogy akinek nincs értelmes gondolata, vagy cáfolata egy téma kifejtését olvasva, az mégis ide ír bármit, csak hogy szerepelhessen?

Lehet irónia is, de érthető másképpen is.

A különbség az emberanyagban van, amit a technológia sohasem fog pótolni. Európa emberanyaga pedig silány és nincs tartása. A német férfiak képtelenek asszonyaikat, lányaikat megvédeni, az állam pedig gátolja azokat, akik ezt megtennék.

Irakban az amerikai fegyverekkel felszerelt hadsereg felszerelését hátra hagyva megfutamodott az Iszlám Állam elől. Szerinted egy európai mikor vállalkozna olyan hosszú, veszélyes útra, amelyet a bevándorlók felvállalnak? Egy európai mikor lenne képes olyan fanatikus akciókra, mint a muszlimok?

Nálunk, ha harcra kerülne a sor, mindenki hozná a mag orvosi bizonyítványát, hogy ő nem bírja a stresszes helyzeteket.

Vagy miért győzött mindig az oroszok fanatizmusa az európai támadásokkal szemben Napóleon és Hitler esetében? Ez is emberanyag kérdése volt.

Nem tudom ki mondta, de igaz, szakállas nőkkel nem lehet felvenni a harcot szakállas férfiakkal szemben. Európa a komfortérzete, és a látszatszabadsága nélkül gyámoltalan kisgyerekké válik, mert nem tud szabadulni a rá erőltetett kényszerképzetektől.

De érveid azért lehetnének, még akkor is, ha a cipőjét nem kötheted meg a cikkben nyilatkozó iszlám szakértőnek. Mert itt most az ő mondanivalójáról van szó, nem a diktátor szavairól, még ha nem is veszed észre.

Ezeken lehet vitatkozni, de Európa emberanyagban ma sehol nincs a muszlimokhoz képest.

Nem ez a lényege annak, amit írtam, ez csak egy mellékszál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés