Kínzó kérdés a kockásingingről

2016. február 19. 13:19

Rajcsányi Gellért
Mandiner
A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében.

kockas_ing.jpg

A tanárok és tüntető társaik számos jogos követelésével nekilódult tüntetési hullám épp most fullad saját bohózatába, amikor is a kreatív energiák és politizáló cselekvések kezdenek kimerülni a kockás inges, ironikus szelfik készítésében. A kormány kezdhet megnyugodni: ellenfelei valósnak induló politikai cselekvései pont oda jutnak, ahová a korábbi mozgolódásaik: a virtuális térbe, Facebookra, közösségi oldalakra. Ismét lehet karosszékből folytatott lájkolással letudni a politikai állásfoglalásokat.

Egyáltalán, miről is van szó? Klinghammer István volt (volt, v.o.l.t.) államtitkár adott egy rosszkedvű interjút a Magyar Nemzetnek, melyben ugyan kiszólt a tanárokra („Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál”), de ugyanúgy kritizálta a kormányt is, nyilatkozatán látszik a sértettsége. 

Tehát egy visszavonult, hatalom, befolyás és döntési jogkör nélküli exállamtitkár morózus nyilatkozatának egy részletére reagálnak most a tüntető tanárok és szimpatizánsaik? Mit akarnak ezzel kifejezni? Mit akarnak ezzel elérni?

Egy Klinghammer István nevű, 75 éves, nyugdíjas, „dohogó öregúr” (saját megfogalmazása) divatról és megjelenésről alkotott egyéni nézeteire reflektálnak egy országos méretű szelfimozgalommal, ami csak a valódi cselekvéstől veszi el a teret, a felületet és az energiát.

Valahogy nem látom, hogy az ország vezetői ettől reszketni méltóztatnak majd.

Csak gratulálni lehet az antiorbánista mozgalom újabb sikeres önlelohasztásához!

Összesen 211 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nekem az a bajom ezekkel a kockásing
mozgalmakkal, hogy ettől kezdve nem hordhatom
a kedvenc ruhadarabjaimat anélkül, hogy ne
tapadna hozzá valami ideológia.

Ugyanígy: szivárvány, melegfront stb szavak,
fogalmak. A liberális definíciós kényszer terrorja.

Erős csúsztatás: kokárdát nem hordunk minden
nap, kockás ing meg minden ruhatárban van és
bárkin bármikor lehet. Tehát, ha én lenyomom a
műszakot a bassgitárral a country bárban kockás
ingben, akkor ne kelljen azon filóznom, hogy
vagyok-e én egy klikkopponens vagy sem.

A "nemzeti" szó használata pedig jogszabályilag
meghatározott, ezzel jó lenne tisztában lenni.

A "kockás ing" mindössze egy kihagyhatatlan poén.
Nagy kár, hogy Gyurcsány erre is rátelepedett.

Atomot kell dobni Budapestre, le van tudva a gond.

ui.: Sajnos ezzel én is ott veszek, de ennyit megér a dolog, a vörös veszedelemnek pusztulnia kell!

"jogszabályilagos szabályozottságot a jogszabályi jogszabályszövegben"

O.o?

Ez kicsit túl lett bonyolítva, nem?

Ez csupán humor akart lenni, abból is egy morbid fajta...így sikerült.:(

Hát próbálj alakítani egy olyan kft-t, hogy mondjuk
Nemzeti Szikvízkészítő Üzem Kft azt nézd meg,
hogy a cégbíróság mit lép.

Csak, ha unom a banánt.

Ha csak ez történne teljesen jogos lenne amit ír.

Kérem a hisztinek semmi értelme.
Egyeztetni kell, a hibákat ki kell javítani (akár új ötletekkel, például Széchenyi kártyához hasonló iskola kártyával /elszámolási kötelezettség mellett, tényleg indokolt esetben/, az adminisztráció végiggondolásával, stb.) és slusz.
Aki pedig ebből akar bármilyen politikai tőkét kovácsolni, nyerészkedni, plusz pénzt keríteni, az menjen a sunyiba. Pont.

(Mondjuk a kormány tárgyalókészségét a rendszer finomításához értelmes lenne javítani. Létrehoztak fórumot és mégsem használták. Ez baj. Miért kell mozgalom ehhez ?)

És akik az egészből csak a kockás inget fogták fel, és azzal tromfolnak nyelvet öltögetve, azok akarnak komoly tárgyalópartnerei lenni ennek a narancsos rezsimnek? Nem kéne úgy nekimenni a dolognak, hogy eleve lenézem az ellenfelet.

Jellemző a színvonalra, hogy csak ennyit fogtak fel Klinghammer István mondanivalójából.

Klinghammer nem akárki, a hangja pedig a józan ész hangja.
Nemcsak ezerszer szimpatikusabb (Zsusztina), de tekintélyt parancsoló tudású, tapasztalt, okos, sőt, vezető.

Aki ezt a kockás inges cirkuszt kitalálta, nem normális, nagyon szomorú, h. ennyi a követője. Komolytalan.

Ha erre van idő és energia, üzenni, h. öltözködj lazán, hányj fittyet az elvárásoknak, akkor annyira nem lehetnek leterheltek, de okosok sem.

Szerintem van olyan dress code, ami leginkább közmegegyezésen alapszik. Ha az oktatás világában nincs, az nem jó, még ha most ki is állnak a nem léte mellett.

Ez azért valahogy szól az önfegyelemről is és a nevelésről. Nem tudom, miért kéne a gyerekeknek később mindezt majd a saját kárukon megtanulni.

Nem vicc, de múltkor beszéltem volt ált. iskolai osztálytársnőmmel, aki később matematika tanár és ig. helyettes lett a régi iskolánkban.
Az édesanyjában egy iparművész veszett el és fantasztikusan szép ruhákat varrt neki, kötött mindent, zoknitól pulóverig és később is ragaszkodott ahhoz, h. a lánya elegánsan öltözzék, majdnem magassarkúban járjon. Igaz sík vidéken, igaz nem nagyon messze, de biciklivel járt tanítani, gondolom, nem akármilyen, de szoknya-blúz-pulóverben.

Tüntet a debilség.

Egyetértek ergé által megfogalmazottakkal, bár én másként látom, másként fogalmazom meg.

Idézve az ominózus mondatot „Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek. i kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek.” láthatjuk, hogy sokkal többről van szó, mint a kockás ing. Borotválatlan, kócos szavak tartoznak a kockás inghez. Úgy is fogalmazhatnánk; Ápolatlan külső.
Most pedig következik a két kérdés; A „borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar” milyen példát mutat? A kockás ingben tüntetők vajon nem arra tanítanak; Forgasd ki az öreg mondatát, kelts iránta gyűlölete, mert ezzel megalázod?

Azt írja Bencsik János: »Nem a ruha teszi az embert.« - Nekem még ezt tanították földműves nagyszüleim a békési tanyavilágban.

Ha csak ennyire emlékszik, akkor rosszul emlékszik, vagy a szülei nem megfelelően alkalmazták. Ez a népi mondásnak az a jelentése, hogy a személy értékét nem a külső teszi. Abban a bakonyi faluban ahol a gyermekkoromat töltöttem az a mondás járta, ha egy tahó, bunkó, hanyag ember, évente egyszer kiöltözött, hogy a kocsmába jól berúgjon, megjegyezték; Kiöltözött, mint szaros Pista Jézus neve napjára.

Végezetül: Észrevette már valaki e kockás inges debilek közül valaki, ha gyűrött kockás ingben kócosan borotválatlanul megjelenik egy intézményben, áruházban, vendéglőben hogyan néznek rá és hogyan viszonyulnak hozzá?
Ha még nem, próbálja ki.

Igen, úgy látom, hogy ez az egész egy egyre inkább fókuszát veszett feszültséglevezetésbe megy át, ami aztán valószínűleg idővel felmorzsolódik.

Már a 25. pontos követeléslistát is túl soknak éreztem, de ebből a rendszerellenes nemtudommiből szerintem is a kormány fog jól kijönni. Persze van rá minimális esély, hogy fordítva sül el a dolog, de jelen pillanatban nem úgy fest.

Saul Alinsky: A radikálisok 12 szabálya

1. Nem csak az a hatalom, amivel valóban rendelkezel, hanem az is, amiről az ellenség azt hiszi, hogy rendelkezel. A hatalomnak két fő forrása van: a pénz és az emberek. Akiknek nincs pénzük, a testükből kell felépíteniük a hatalmat.

2. Sose kerülj kívül az embereid tapasztalati körén. Csak zavarodottságot, félelmet és meghátrálást fog eredményezni.

3. Amikor csak lehet, kerülj az ellenség tapasztalati körén kívülre. Keresd a módját, hogyan növelhetnéd a bizonytalanságát és az idegességét.
4. Kényszerítsd az ellenséget, hogy a saját szabályai szerint járjon el. Ha az a szabálya, hogy minden levélre válaszolnia kell, küldj 30 000 levelet. Ezzel kinyírhatod, mert senki sem képes megfelelni az összes maga állította szabályának.
5. A nevetségessé tevés az ember leghatásosabb fegyvere. Nincs védekezés. Irracionális. Dühítő. Döntő nyomásgyakorlási pontként is szolgálhat, hogy engedményekre kényszerítsd az ellenfelet.
6. Az a jó taktika, amit élveznek az embereid. Unszolás nélkül is tenni fogják. El fogják végezni a feladatukat, és még jobbakat is fognak javasolni. Ebben az értelemben a radikális aktivisták semmiben sem különböznek a többi emberi lénytől. Mind kerüljük az örömtelen tevékenységet, de élvezzük azt, ami működik és eredménnyel jár.
7. Az a taktika, ami túl hosszan alkalmazol, teherré válik. Sose válj unalmassá. Még a radikális aktivisták is elunják magukat.
8. Tartsd fenn a nyomást. Ne engedd fel. Folyamatosan próbálj ki új dolgokat, hogy bizonytalanságban tartsd az ellenfelet. Ahogy az ellenfél kiismer egy taktikát, vágd lágyékon valami újjal. Támadj, támadj, támadj minden irányból, sose hagyj esélyt a tántorgó szervezetnek a pihenésre, átcsoportosításra, talpra állásra és a stratégiája újragondolására.
9. A fenyegetés gyakran rémisztőbb, mint maga a dolog. A képzelet és az ego gyakran sokkal több negatív következményt képes vizionálni, mint bármely aktivista. És amit valóságnak észlelnek, az azzá válik. A nagy szervezetek mindig a legrosszabb forgatókönyvre készülnek fel, ami talán végtelenül távol áll az aktivista elképzeléseitől. Az eredmény az lesz, hogy a szervezetek hatalmas mennyiségű energiát és időt fognak azzal tölteni, hogy számbaveszik a legszörnyűbb következményeket. Ez könnyen megmérgezi a gondolkodást, és demoralizálja őket.
10. Ha egy negatívumot elég keményen nyomsz végül pozitívvá fog válni. Ha a másik oldal erőszakot alkalmaz, könnyen a te oldaladra állítja a közvéleményt, mert az a gyengébb féllel szimpatizál.
11. A sikeres támadás ára a konstruktív alternatíva. Soha ne hagyd, hogy az ellenfél pontot vigyen be, mert azon kapnak, hogy nincs megoldásod a problémára. Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. Mindenképp rendelkezniük kell egy kompromisszumos megoldással.
12. Válaszd ki a célpontot, izoláld, nevezd meg és polarizáld. Vágd el a támogatói hálózatától és szigeteld el a célpontot a szimpátiától. Embereket támadj, ne intézményeket, mert az emberek sérülékenyebbek, mint az intézmények

Ha most képviselő lennék, az oktatási törvényhez módosító javaslatot terjesztenék be, amely így szólna

Pedagógus egyenruha: A pedagógusok csak borotválatlanul, kócosan és kockás ingben/blúzban jelenthetnek meg az iskolában.

Ez a kódex hiányos, pontatlan.

Nincsen benne, hogy kötelező a borotválatlanság, a kócos haj, a kockás ing. Kockás inghez csak kócos haj és borotválatlanság illik.
Így javításra szorul.

Miét hordnak a pedagógusok kockás inget?
???
Azon számolják ki, hogy mennyi a kötelező óraszámuk.

Sajnos én nem tudok sem ergével, sem veled egyetérteni.

Én nagyon is kedvelem a borotválatlan tanárnőket!


:-)

"a kockás ing már jelkép lett"

Bizony. A kócosok és borotvátlanok, a debilek jelképe.

Ha én politikai tanácsadó lennék, akkor ilyennel vinném félre az ilyen megmozdulást. Az ilyenekkel lehet rendszerellenessé tenni, és egyben félresiklatni az egészet.

Az elején is látszott, hogy a tiltakozóknak nagyon nehéz dolguk lesz, mert nem vagy csak nagy nehézségek árán fogják tudni megakadályozni az Antiorbán hadest ráakaszkodását az ügyre. És most ezzel az egésszel sikerült is kudarcot vallaniuk.

A keresztasztal valószínűleg megy tovább, lesz is majd valami eredménye, de láthatóan ez sokakat már nem érdekel, mert most megint, sokadjára, ismét rendszert akarnak bontani. És ezzel szerintem gyakorlatilag ki is nyírták a mozgalmat.

'56-ban azt mondták a lyukas zászlóra a hatalom képviselői, hogy igénytelen, nevetséges, az erkölcsi nihilizmust képviseli. Aztán mégis azonosult vele egy egész ország...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés