A börtönőr és a haverok

2016. január 11. 11:56

Batka Zoltán
Népszabadság Online
A jelek szerint a kormányzatot és a rendvédelemben dolgozókat mintha nem igazán érdekelné az az apró eshetőség, hogy esetleg egy fegyverrel rendelkező egyenruhás pszichopata masírozhat, erőszakoskodhat közöttünk szabadon.

„Vida Ildikót idéző hatékonysággal, három nap alatt vizsgálta ki és tisztázta magát a magyar Belügyminisztérium a New York Times vádja alól. Néhány nappal ezelőtt egy írásában a lap a menekülteket érő szexuális támadások között írt arról, hogy egy magyar börtönőr bosszúból ájultra vert egy menekült nőt, mivel az nem hagyta magát megerőszakolni. Szerencsére a belügy Sherlockjai egyből kiszúrták, hogy mi a hiba a sztorival: magyar börtönökben csak a férfi menekülteket vették idegenrendészeti őrizetbe, nőket nem, ez az eset tehát nem történhetett meg. (...)

Az pedig egyenesen vérforraló volna, ha a szervek egy pár soros ­e-mailt sem tudnának írni az újságírónő nyilvános e-mail címére, miközben Szijjártó Péternek bőven volt arra ideje, hogy teátrálisan és fontoskodva helyreigazítást kérjen a New York Timestól a nagy semmire, illetve sajtóperrel fenyegetőzzön. Szóval a jelek szerint a kormányzatot és a rendvédelemben dolgozókat mintha nem igazán érdekelné az az apró eshetőség, hogy esetleg egy fegyverrel rendelkező egyenruhás pszichopata masírozhat, erőszakoskodhat közöttünk szabadon.

Mondjuk éppen csak olyan, mint S. Vilmos, a szegedi Csillagbörtön volt tiszthelyettese. Csak fél éve történt, hogy a civilben kétdanos küzdősportoló smasszer több célzott ütéssel szilánkosra törte egy bevándorlónak nézett barátja védelmére kelő huszonéves magyar lány arc­csontját, majd az esetről készült video tanúsága szerint a szintén hústorony haverjaival nekiment az ájult lány körül állóknak is, végül segítségnyújtás nélkül ott hagyták a földön fekvő, mozdulatlan fiatal lányt. Amúgy ez a támadás sem a börtönben történt, hanem Újszegeden egy szórakozóhely mellett. A börtönőr és a haverjai éppen ott eresztették ki a gőzt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Céljuk a 4,9% elérése, ezért munkálkodnak:-))))

A kedves szerző is írhatna e-mailt az amerikai újságírónőnek, kérvén a bizonyítékot a magyar börtönőr tettére.
Sz.rt kavarni persze könnyebb és kifizetődőbb is.

legyen igazad:-)

"Néhány nappal ezelőtt egy írásában a lap a menekülteket érő szexuális támadások között írt arról, hogy egy magyar börtönőr bosszúból ájultra vert egy menekült nőt, mivel az nem hagyta magát megerőszakolni."

Arról viszont a kedves szerző nem ír, hogy az "újságírónő" elismerte, hogy semmi (!!) konkrét bizonyíték nincs arra, hogy az eset valóban megtörtént. Sem az "áldozat" sem a testvére nem vállalta sem a nevét sem az arcát, az állításhoz.
Ettől függetlenül a nagy New York Times megtörténtnek írja le az eseményt.
Pedig azt nyilván tanulta a hölgy, hogy bizonyíték is kéne, ha valamit állítunk...

Szerzőnk leír egy garázdálkodást, de nem írja, hogy lett-e belőle feljelentés.
Micsoda csapnivaló újságírás az ilyen? És főszerkesztés!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés