Ha adhatok Orbán Viktornak egy tanácsot...

2015. december 31. 13:10

Pierre Woodman
Alfahír

Azért, hogy az emberek kevesebbet szexelnek, elsősorban megint csak a politika felelős. Az óvszer szerintem olyan, mint szeptember 11-e, egy hatalmas üzlet. Interjú.

- Akkor még egy kérdés a pornónézéssel kapcsolatban, ha már így belemerültünk. Egyes kutatások szerint a szexuális aktivitást csökkenti a pornófogyasztás. Japánban például több milliónyian vannak olyan fiatalok, akik egyáltalán nem érdeklődnek sem a párkapcsolatok, sem a szex iránt, és vannak olyan elemzések, amelyek szerint ez összefügg azzal is, hogy megelégednek a sokkal kevesebb problémával járó, de elegendő élvezetet nyújtó pornófilmekkel. Mit gondol erről?

- Azért, hogy az emberek kevesebbet szexelnek, szerintem elsősorban megint csak a politika felelős. Legalábbis nekem ez a véleményem, és persze erről most órákat tudnánk beszélgetni, de a lényeg az, hogy soha nem mondták el nekünk az igazságot az AIDS-ről. Mi, akik a pornóval foglalkozunk, sokkal jobban ismerjük ezt a betegséget. Statisztikailag tudjuk alátámasztani az állításainkat.

- Miért, mit mutatnak a számok?

Azt, hogy 43 évnyi pornózás alatt egyetlen esetben sem volt arra példa, hogy egy heteroszexuális pornós AIDS-es lett volna. Amikor valaki AIDS-es lett, az vagy homoszexuális volt, vagy közvetlenül fertőződött meg tőlük, esetleg a drogozás miatt lett az. Ez mindent elárul. Az AIDS a homoszexuálisok betegsége. Amikor négy évig rendőr voltam Párizsban, nagyon sok AIDS-es esetet láttam a kórházban, és sosem volt köztük nő, mindig csak homoszexuálisok és drogosok. Egy időben azzal támadott meg az egészségügyi minisztérium, hogy gyilkos vagyok, mert nem használok óvszert a forgatások során. Ekkor csináltam erről egy filmet, amiben kérdéseket akartam feltenni egy orvosnak, de senki nem volt erre hajlandó.

- Ez furcsa. Kellemetlen volt az orvosoknak az AIDS-ről beszélni?

Arra jöttem rá akkor, hogy vagy senki nem tud semmit az AIDS-ről, vagy pedig mindent tudnak, csak nem akarnak erről beszélni. Nem akarják vádolni a homoszexuális vagy az afrikai közösséget. Emlékszem, 17 éves voltam, amikor először hallottam a betegségről. A híradóban azt mondta akkor egy bemondó, hogy van egy új betegség, ami a San Franciscó-i homoszexuális közösségből származik. Ma nem fogsz ilyet hallani. Az óvszer szerintem olyan, mint szeptember 11-e, egy hatalmas üzlet.

- Ez azért erős kijelentés. Mi a probléma az óvszer népszerűsítésével?

- Kötelezővé teszik, és ezzel elveszik az emberek libidóját, hogy kevesebbet szexeljenek. Azt ültették bele egy generációba, hogy az alkohol, a drog, a haverokkal való ivás jobb, mint szexelni. Most jöttem vissza az USA-ból, és minden lány arról beszél nekem, hogy van otthon vibrátoruk, ami sokkal jobb, mint az élő partner. Arról panaszkodnak, hogy a férfiak nem csinálják jól, nem törődnek velük, durvák, húszévesen már potencianövelőt szednek, mert a gumi miatt nem működik rendesen. És ez valakiknek egy hatalmas üzlet, hiszen nagyon drága az óvszer. Ha ennyire kötelező, akkor miért nem adják ingyen?”

(Pierre Woodman Magyarországon élő francia pornóproducer és -rendező)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/95690