Párhuzamos világunk a semmibe tart

2015. december 17. 16:49

Novák Tamás
Mandiner
Miközben az ütemesen fogyó nyugati civilizáció − peremén a miénkkel − a körkörös védelemre rendezkedik be, a népességünk és a kultúránk megtartása kapcsán üvöltve vitatkozunk egymással.

Miközben az ütemesen fogyó nyugati civilizáció − peremén a miénkkel − a körkörös védelemre rendezkedik be, a népességünk és a kultúránk megtartása kapcsán üvöltve vitatkozunk egymással.

Az ENSZ és a KSH adatai szerint Magyarország a demográfiai összeomlás felé halad. A 2050-es évekre, ha nem történik csoda, az ország lakossága kétmillió fővel fog csökkenni, és vannak ennél pesszimistább becslések is. Belátható időn belül, amikor e cikk olvasóinak jelentős része még életben lesz, nyolcmillió embernek kellene megoldania a feladatot, ami most közel tízmilliónak sem sikerül. A már most is vészesen öreg Magyarországon a korfák néhány évtizeden belül az egészséges piramisforma helyett felül szélesedő bunkósbotok lesznek. A már ma is kevés aktívan dolgozó magyar által eltartott nagy inaktív réteg arányaiban csak még nagyobb lesz. El fog jönni a pillanat, 2055-ben, 2065-ben, de ha pechünk van, akkor 2035-ben, amikor a rendszer teljesen fenntarthatatlanná válik, ha addig nem történik valami forradalmi változás. Ennek a forradalmi változásnak a demográfiai folyamatokat kellene megfordítania, mert Magyarországnak friss vérre van szüksége.

Az a baj, hogy továbbmennek - Bede Márton 444.hu

A)

Nem akarjuk a genderőrületet, és azt sem – fogalmazott –, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol férfigyűlölő nők és feminin férfiak a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk – tette hozzá.

Kövér László házelnök beszéde a Fidesz kongresszusán.

B)

A most Magyarországon átvonulókban én nem a magyarok munkahelyeire leselkedőket látom, hanem azokat az embereket, akik talán lendíthetnének valamit az ország gazdaságán, amit jelenleg néhány német autógyár tart életben. Ezek az emberek között vannak írástudatlan melósok, akikből éttermi mosogató, és jól képzett mérnökök, akiből gyakorlatilag bármi lehetne. Érdemes ezt a debreceni menekülttáborban forgatott videót megnézni a líbiai fogorvosról és a hazájában havi másfél millió forintot kereső irakiról. Ha mi ezeknek az embereknek nem tudunk olyan munkát adni, amivel hasznos tagjai lehetnek a magyar társadalomnak, az a magyar társadalom szégyene, a totális kudarc beismerése. Határaink lezárása és a bejutók elüldözése helyett jobban tennénk, ha mindent megtennénk azért, hogy a lehető legtöbben itt akarjanak maradni.

Az a baj, hogy továbbmennek − Bede Márton 444.hu

*

Önmegvalósítás és befogadás vs önkorlátozás és identitás megtartás. Aki a vitában szót kér, vagy szót emel, azt gyilkos gyűlölettel semmisíti meg az ellenfél.

Kívülről biztos mosolyogtató.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az I. vh. után nyolc milliónál kevesebben voltunk, annyiból is összeszedtük magunkat. Csak annyi kell, hogy ne a kevés gyerekkel akarjuk az 'életminőségünket' javítani.

Az a baj ezzel a bevándorlósdi gazdaságfellendítéssel, hogy semmilyen garancia nincs arra, hogy ez bejön, de az biztos, hogy az élettered rovására megy majd a dolog. Törökből, kínaiból sincs kevés Magyarországon, és semmiféle asszimilációról nincs szó, szubkultúra szintjén élnek. És vannak náluk határozottabb önazonossággal rendelkezők is, lásd az arabok gettósodását a skandináv országokban, mondjuk velük ki a fasz akar haverkodni.

A demográfiai problémát vagy mi oldjuk meg magunknak, vagy megoldják mások, de ők már nem nekünk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés