„Tudjuk, mit akarunk és mit nem”

Kövér: Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát

2015. december 13. 12:37

A házelnök is felszólalt a Fidesz kongresszusán, például arról is beszélt, hogy ha a Fidesz nem akar az MSZP sorsára jutni, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Kövér László aztán kifejtette, hogy nem akarják a Soros-félék nyitott társadalmát, azt viszont szeretnék, ha a lányaik az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekik.

A szervezetépítést, a 2018-as választásra felkészülést nevezte az új Fidesz-elnökség egyik legfontosabb feladatának Kövér László házelnök, a Fidesz választmányi elnöke a kormánypárt XXVI., tisztújító kongresszusán, Budapesten. A politikus szerint a Fidesznek – Kelet- és Közép-Európa legerősebb politikai közösségének – szembe kell néznie azzal, hogy ha nem akar az MSZP sorsára jutni, vagyis ha nem akarja nyugdíjasklubok hálózatává „aszalni” a szövetséget, akkor be kell vonnia a fiatalokat. Ez mindenkinek feladata a pártban, mert „minden Fidesz-tag felelős minden Fidesz-tagért” – hangsúlyozta.

Az Országgyűlés elnöke azt is mondta, „nagy párt vagyunk, sokféle ember, sokféle érdek”. „Próbáljunk meg ezekkel együtt élni úgy, hogy a közjó szolgálata tekintetében semmilyen felróható hibát ne kövessünk el a közvélemény szemében”. Figyelmeztetőleg hatott – elevenítette fel – a két elveszített időközi országgyűlési választás – Veszprémben és Tapolcán – és az így elveszített kétharmados parlamenti mandátumtöbbség.

„Reális alternatívát felmutatni képes ellenzék nélkül önmagunkkal kell megküzdenünk” - fogalmazott, jelezve, hogy ebben a helyzetben a „belső ellentétek” szükségképpen felnagyítódnak, ami „a felelősségünket csak felerősíti”. A belső ellentétekről annyit mondott: soha nem tartottak igényt több bizalomra és megbecsülésre a választóktól, mint amennyit egymás iránt tanúsítanak a közösségen belül.

Lányok, szüljetek!

Kövér László arról is beszélt, „tudjuk, mit akarunk és mit nem”. „Nem akarjuk a Soros-félék nyitott társadalmát”, „nem akarjuk a genderőrületet”, és azt sem – fogalmazott –, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol „férfigyűlölő nők” és „feminin férfiak” a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk” – tette hozzá.

Nem akarjuk a multikultit” sem – folytatta a politikus –, mert „ami ma Európában van, az nem multikulturalizmus a szó valódi értelmében”, hanem egy olyan kísérlet, ami „gyökértelen barbárok szállásterületévé” alakítaná át a kontinenst. Az európai politikáról Kövér László úgy fogalmazott, Magyarországnak az a tét, hogy vagy „egy Európai Egyesült Államok” periférikus tartományaként végzi a történelmét, vagy egy sokszínű Közép-Európában megőrzi nemzeti szuverenitását. „Levegőt akarunk, szabad levegőt: önálló magyar Magyarországot akarunk, keresztény kultúránk, hagyományaink megőrzését, a nemzetek Európáját” – mondta a házelnök, választmányi elnök.

A bejegyzés trackback címe: http://mandiner.hu/trackback/95254