A Kövér elleni Fb-lincselést a halál szájszaga járja át

2015. december 17. 9:13

Kobza Miklós
Facebook
A negatív terhességi tesztes őrület jópofa geg akar lenni, de valójában tagadása mindannak, ami az életben nagyszerű.

„Olyan hétköznapi kultúrában voltam gyerek, hogy ugyan mindennapos volt, de eseményszámba ment, ha kibújt egy kisliba a tojásból vagy megszületett a legújabb kisborjú. Azaz természetes volt az új élet megérkezte feletti osztatlan öröm, s az is, hogy akkor arról az új életről mostantól gondoskodni kell, legalább addig, amíg az majd gondoskodik magáról. Ugyanez volt igaz arra is, mikor unokák sorban érkeztek a nagyszüleim örömére: mindenkit nagy szeretettel és kedvességgel fogadtak. A szüleim a mai napig párás hanggal mondják a telefonba, hogy új bocik vagy új kismacskák születtek. Talán azért is, mert egy új életnek a maga báján túl értéke is van.

Ezzel a hétköznapi életigenléssel nagyon-nagyon szemben állónak tartom, hogy az Fb-n azt látom, csoport szerveződött arra, az erre fogékonyak küldjenek negatív terhességi tesztet Kövérnek. Ezt egyéni és közösségi destrukciónak tartom, és mint ilyen, értéktelen, sőt, több, mint értéktelen, egyenesen káros, mert az élettelenséget abszolutizálja az élettel szemben, miközben ha valamire nagy szükségünk lenne egyéni és közösségi szempontból is, az nem más, mint az életigenlés (aktivitás, életerő, tettrekészség).

Tehát miközben a negatív terhességi tesztes őrület jópofa geg, poén akar lenni, aközben egyáltalán nem vicces, félreértelmezetten individualista, és nem is értékes, hanem értéktelen üzenetet közvetít. Mert tagadása mindannak, ami az életben nagyszerű.

A Kövér elleni Fb-lincselést a halál szájszaga járja át.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt egyéni és közösségi destrukciónak tartom, és mint ilyen, értéktelen, sőt, több, mint értéktelen, egyenesen káros, mert az élettelenséget abszolutizálja az élettel szemben, miközben ha valamire nagy szükségünk lenne egyéni és közösségi szempontból is, az nem más, mint az életigenlés (aktivitás, életerő, tettrekészség).

II. János Pál pápa már húsz évvel ezelőtt a "halál kultúrájáról beszélt. Felhívta a figyelmet arra,hogy a nyugati civilizáció módszeresen és tudományos álcában támadja vagy kezdi ki az élethez való jogot, különböző programok, döntések rendszerének segítségével. Az eltelt húsz év alatt ennek beértek a gyümölcsei.

"...rá kell döbbenteniük arra, hogy a jó és a rossz, a halál és az élet, a halál kultúrája és az élet kultúrája közti hatalmas és drámai összeütközés előtt állunk. De nemcsak előtte, hanem a konfliktus kellős közepében állunk: részesei vagyunk valamennyien azzal a lerázhatatlan felelősséggel, hogy föltétlenül az élet javára kell választanunk.” (Evangelium vitae)

Németországban évente 300 ezer abortusz van, a születések száma drasztikusan csökken. Ezért (is) kellenek a migránsok.

Valahol a sors fintora ez az egész helyzet, amikor az európai, individualista ember kézzel-lábbal küzd a saját fennmaradása ellen, és negatív terhességi tesztet lóbál, aközben éppen özönlenek befelé a jóval életerősebb, és szaporodni kész honfoglalók, talán épp ezt a halálszagot érezték meg ők is, érzik, hogy nekünk lassan végünk, és átvehetik a helyünket.

Ilyen cikket ír egy egészséges lelkületű fiatalember:-))))

teljesen igazad van. Nem lett volna semmi abban, ha üzleti alapon bontják fel a szerződést, vagy megvárják, míg lejár és nem hosszabbítanak, de egy véleményért ilyen retorziót alkalmazni diktatórikus véleményterror, ugyanis elkezdhet mindenki félni, milyen következményei lesznek annak, ha kimondja a véleményét.

Bezzeg, ha Csernus Imre mondja, akkor egy szavuk sincs!

'A lányok elképesztő módon maszkulinizálódnak. Én ezt úgy fogalmazom meg, hogy rengeteg, és egyre több a tökös nő. „Határozott vagyok”, „erőszakos vagyok”, „majd én megmondom”, „mindig mindent jól tudok” – ilyeneket szoktak mondani, de a csajok nem tudják, hogy ezzel valójában a férfi nemi szervük növekszik. Ezt csak fejlesztett érzelmi intelligenciával lehet kezelni és helyre rakni, de a pasiknak meg nagyon alacsony az érzelmi intelligenciájuk, és erre nem is figyelnek, úgyhogy a nők egyre bizonytalanabb pasikkal fognak találkozni. És egyre több az úgynevezett feminizálódott pasi. A hiteles nemi identitások felborultak."

Válaszok:
peninsulavaldes | 2015. december 18. 11:17

"csoport szerveződött arra, az erre fogékonyak küldjenek negatív terhességi tesztet Kövérnek"
Abortált csecsemők fotóját küldeni nem jutott eszükbe.
Ez is valami.

Hát ez nagy probléma az biztos. Hétvégi apuval, tesitanárral, középiskolában talán több férfitanárral találkoznak. Egyrészt.
Másrészt viszont, a II. vil. háború után is nők nevelték nagyrészt az apa nélkül maradt gyerekeket.
És ők vitték itthon a terheket a férjek helyett.

lehet menni férfinak is óvodai dolgozónak,senki nem tiltja meg

határozottnak kell lenni
a többi viszont nem férfiasság és nőiesség kérdése, hanem azé,hogy volt e gyerekszobád

Válaszok:
Sulammit | 2015. december 19. 11:38

Persze, hogy határozottnak, de nem elviselhetetlennek. Vagyis erőszakosnak. Vannak ezek a verekedős izmos nőkről szóló gyerek vagy milyen filmek. Mit sugallnak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés