Ez a liberálfasiszta tempó

2015. december 16. 10:46

Stumpf András
Mandiner
Ez a liberálfasiszta tempó, ahol egy véleményért, egy vágy megfogalmazásáért, egy „én így gondolom”-ért nem egy „nem értek egyet”, hanem a legdurvább személyeskedő mocskolódás jár

Azért az elképesztő, amit a Kövér-beszédre és Ákos nyilatkozatára tüzet nyitó véleményterrorista társaság művel. Vagy értelmezési nehézségeik vannak, vagy a szokásos, szándékos hazugság és belemagyarázás van megint, lásd még köteles beszéd. Nem lenne érdekes ez, de jócskán túlmutat a dolog önmagán. Elsősorban véleményterroristáinknak köszönhető, hogy a Fidesz megfeledkezhet önmagáról, olyan erős. Hogy harácsolhatnak akár a legfelsőbb szinteken is. (Pont nem Kövér egyébként.) Azt a bezárt, hazug, szabadságot tagadó légkört, azt az élettől elrugaszkodott semmit ugyanis nem lehetne elviselni, amit véleményterroristáink képviselnek.

Ez a liberálfasiszta tempó, ahol egy véleményért, egy vágy megfogalmazásáért, egy »én így gondolom«-ért nem egy »nem értek egyet«, hanem a legdurvább személyeskedő mocskolódás jár, ráadásul nem is az elhangzottakra reagálva, hanem arra, ami nem hangzott el, de belemagyarázták gyorsan - ez tehát nem csak genderőrültjeinket lehetetleníti el, de az értelmes beszédet, a fontos közös ügyek megvitatását is. Lehet, hogy mégiscsak írnom kell majd a témáról egy nagyot. Pedig nem akartam. Eskü nem.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 187 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meghallgattam az interjút. Ákos vállalható módon fejtette ki a véleményét. Eleve a riporter (aki egyébként szerintem szörnyen béna volt) kérdezett rá a kérdésre.

Ugyanakkor ezekre a baloldali reakciókra is lehetett számítani, és azt gondolom, hogy Ákosnak van annyi esze, hogy ezt tudta előre. Legalábbis sejtenie kellett.

Szóval nem történt semmi égbekiáltó dolog, épp ellenkezőleg. Mindenki hozza a papírformát.

Ha valaki nem ért egyet és ennek merészel hangot adni, az már "véleményterror" meg fasizmus?

Kövér hülyeséget beszélt. A szólásszabadság értelmében joga van hozzá.
Sokaknak nem tetszik, akik nem rejtik véka alá a véleményüket. Nekik is joguk van.

Ha kimond valaki valamit, legyen felnőtt és vállalja a következményeket, ellenvéleményeket!

De Stumpf András min sértődik meg, amikor őt pont nem támadta senki? Ő is elmondhatja a véleményét, hajrá, a karakter ingyen van.

Kövér szerintem hülyeséget mondott.
Kövér szerinted nem mondott hülyeséget.

Ezek után te engem agyhalottnak és véleményterroristának nevezel. Ha már számon kéred "a liberálisokon" az ellenvélemény elfogadását, akkor talán kezdhetnéd magadon is az elfogadást.

De leírom úgy is, hogy a csökött agyad is felfogja: hess picsába, bohóc!

Ki mondta, hogy én megsértődtem volna SA írásán?

Bajusz mester az ország második (harmadik? nem vagyok jogász) legmagasabb közjogi méltósága, aki vagy nem teheti meg, hogy ennyire érzéketlenül fejezi ki magát, még ha neki ez is a véleménye. És ha mégis megteszi, akkor viselje férfiként a kritikát, felháborodást és fogadja fel, hogy egyeseket jobban bánt, mint amilyen hangosan a fidesz kongresszuson tapsoltak neki.

Fölösleges hazudozni, mert nem így történt. Igen, azt nyilatkozta, hogy létezik egyfajta abszolute normalitás, ami alapján ez a genderesdi nem normális, de nem azt mondta,hogy ő lenne a normalitás forrása, hanem a bilbiára hivatkozott.

Szerintem azt a nőt,akit inkább a karrier érdekel,mint a gyermekvállalás,Kövér László vérig sértette. Így hát a válaszreakció indokolt.

Minél gyengébb az ellenzék, annál erőszakosabb. Rosszat sejtek.

Azért agresszív hisztiért a Stumpf Andrásnak sem kell a szomszédba menni.
"liberálfasiszta tempó"
"véleményterrorista társaság"
"genderőrültjeink"

Lassan a mandinerkonzervatívoknak is safe space kell?

Nem te vagy a legélesebb kés a fiókban, gyermekem, ha kénytelen vagy azt érvként használni, hogy a vitabeli ellenfél szerinted "bibsi". Tényleg szükséges ez az érv? Az álláspontod egy kisstílű rasszizmusod erősíti?

Kikerülhetsz, de azt csak az irány különbözteti meg számomra a meneküléstől.

Akkor nézd meg a riportot, kb. 10.00-tól az ominózus részt. A jelzőket meg azért aggatod a mondanivalóra, hogy legyen mit kritizálni (fennhéjázó, nagyképű).

Ákos azzal kezdte a témakört, hogy ebben a fenenagy szabadságban pont a szabad vélemény nyilvánítás az, ami nem igazán működik. És most épp ezt igazoljátok azzal, ahogyan támadjátok a véleményéért.

He-he bb, vigyázz, még a végén leantiszemitáznak! :-)

D. pedig nem számít, őt is.

újszékelyek, újnácik.... így van ez

Engem is nagyon zavar a túlreagálás.
Az is, hogy nem érzik (mert ostobák?) hogy ezzel a anaphylaxiás sokkal (és azokkal amiket más esetekben produkálnak) pont az ellenkezőjét érik el annak, amit akarnak.
Engem pl ha taszít valami - de annak annyira durván és nem is érdemben esnek neki, mint pl most Kövérnek és Kovácsnak akkor nagyon hamar elfedi eredeti viszolygásom, és a túltolók ellen jelentkezik, igen csak erősen.
Nem tartom helyesnek, hogy a politikai élet szereplői, vagy Ákos típusú hírességek férfiként kinyilatkoztassák hogyan kellene élniük az életüket a nőknek (igen, nem azt mondták, hogy kell, egyértelműen a véleményüket közölték). Ha az a véleményük ami, akkor inkább a helyzetükből fakadó véleményformáló erővel hassanak férfi társaikra és a társadalmi munkamegosztásra hogy a nőknek legyen kedvük (és merszük) megszülni a második, harmadik -vagy akár az első gyereket.
De ahogy most a liberális oldal reagál az tényleg minden, csak nem liberális.

Gondolod kiszámolták, háthogyne, csakis úgy lehetett. :-)


"Tegnap" óta kalkulálták üzleti prognózisaikat
tervezőcsapataik ,és átszámolták ,és jelentették a
szerződésekért illetékes menedzsernek...

EZ a szamurájkardos bigott hite a szentpiacban :-D
Illetve a Telekom -nál megbújó naprakész Ákos-képletekben, Ákos-függvényekben...

Hogy ez is mint minden csak (literally)
"business as usual" :-D

Merthogy van ilyenre excelsablon , meg spreadsheet,
és a döntéseik mélyenmegalapozott szigorú üzletiszakértelemmel születnek mindenkor
az üzleti szféra szent rögvalóságának törvényei által :-DCsak megjegyzem: Az "Így megy ez" szöveg például Kurt Vonnegut szövege az
"Ötös számú vágóhíd" c. írásából, ami Drezda terrorbombázását örökíti meg...

Szerintem az látszik, hogy egyes embereket nem is érdekli az igazság, helyette az a fontos, hogy minél mélyebbre süllyedjenek a szennyben.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés