Nincs helye

2015. december 11. 10:03

A szerk.
Népszabadság
Már attól is ég az arcunk, hogy akadnak magyar döntéshozók, akiknek el kell magyarázni, miért méltatlan az utókor tiszteletére egy antiszemita.

„Adott egy szaktekintélynek számító történész, remek városfejlesztő, aki megannyi tudományos szervezetet és intézményt vezetett a Horthy-korszakban. Csak éppen ugyanez a dicső férfiú bűzlött az aljasságig menő antiszemitizmustól. Az a típus volt, aki nem elégszik meg azzal, ha záróra után tajt részegen hülyeségekkel fárasztja a kocsmában ragadt társaságot. Emberünk antiszemitizmusa politikai eszmerendszerré állt össze, és miniszterként elegendő hatalommal bírt ahhoz, hogy nézeteit tragikusan jó hatásfokkal képviselje.

Hóman Bálintról beszélünk. Többé-kevésbé védelmezői is elismerik, hogy politikai ténykedése – amelyet a nyilas-hatalomátvétel sem szakított félbe – vállalhatatlan, de úgy gondolják, egyéb érdemeire tekintettel jár neki szobor Székesfehérváron.

Hát a francokat jár. Már attól is ég az arcunk, hogy akadnak magyar döntéshozók, akiknek el kell magyarázni, miért méltatlan az utókor tiszteletére egy antiszemita.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Meg Ságvárival,aki gyilkos volt.

És persze , azt a Népszabadság meg a balos zsidó társaság definiálja , ki "antiszemita"...

A pesti zsidók jelentős része erősen magyargyűlölő volt/van. Mondhatnám, ezt ők rendszerszintűvé fejlesztették, aminek következtében az ország jelentősége elveszett.

Ezen magyargyűlölők egyikének ott áll a szobra a Szent István parkban. Lukács György kezéhez vér is tapad, valamint kiszolgált néhány diktatúrát.

Kell még valamit mondanom, Ildikó?

Ja, és a kurva anyátokat!

Tehát: az antiszemita magyar rosszabb, mint a magyargyűlölő zsidó?

Ti Nyirő újratemetését megakadályoztátok, mocskos banda, pedig ez Szophoklész óta égre kiáltó gaztett! Összefogtatok a román nacionalistákkal, ismét elárulva Magyarországot.

Néphazugság! 2004-ben is a magyarok ellen agitáltatok.

Elég belőletek, egyszer és mindenkorra!

Nyirőnek nincs joga a szülőföldjén nyugodni?

Ez még a legutolsó tróger gyilkost is megilleti.

Legfeljebb ti arccal lefelé, összekötött kézzel szerettek temetni.

(Nyilván nem rád gondolok, de amit képviselsz, arra igen.)

1. Demokráciában pluralitás van , tehát a definíciós monopólium semmiféle témában nem ajánlatos / még az Alkotmányt is vitatják / / .
2. A tényleges eredmény mindig konkrét politikai harcban dől el .
3. Jómagam pusztán a Hóman-szobor kapcsán a Népszabadság fölényeskedő-kioktató hangvétele ellen szóltam . Ha azt írják , mi a zsidó-lobbi képviselői vagyunk , természetes , hogy lehet vitatkozni a nem-zsidó lobbi szempontjaival . Az azonban diktatórikus-komcsi stílus , ha eleve lesöprik az ellenvéleményt , s éppen a vitatémát minősítik vitathatatlannak...
4. Minden embernek van definíciós hatalma és joga .
5. Mivel a definíció mindig elvont , a valóság teljességét soha nem adja vissza , azért kikerülhetetlen a vita , s alig van konszenzus .

1.Nézze , éppen azt írtam , hogy nem "a" definíció a lényeg / sokféle van.../ , hanem a vitatéma vitatémának tekintése / a sokféle lehetséges definíció szembesítése / .
2.Érdekes tény : sokféle embernek állítanak szobrot , akik tele voltak jelentős emberi hibákkal , de valamiben kiemelkedőt alkottak . De "az" antiszemitizmus egy törpe kisebbség által definiált , privilegizált meghatározása akadályozó tényező a szobor felállításában...Más szóval , ha a balos zsidó lobbi Hóman ellen nem szól , senkit nem zavarna szobra Fehérváron , mert elismerésre méltó , kiemelkedő teljesítményt nyújtott...
3. Csak erről a furcsa praxisról , érdekes tényről akartam írni .

Túlbonyolítja...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés