Ibiza, mert megérdemli

2015. december 9. 10:50

Tóta W. Árpád
hvg.hu
Az ellentmondás, ami nemcsak az ő esetében ordít, hanem a luxusjobboldal minden figurájából. A személyes integritás hiánya: hogy másmilyen országot csinál, mint amiben ő maga jól érezné magát.

Nyilván nincs mindenkinek pénze csak úgy kiruccanni Ibizára bulizni egyet, viszont lehetne agyuk felfogni, hogy ez nem extrém, és önmagában nem bűncselekmény. Végül is ahhoz hozzászoktunk valamiképpen, hogy a miénknél drágább autók jönnek szembe a forgalomban.

Az persze nem mindegy, hogy abból a drága autóból kiszáll-e a tulajdonosa, hogy hasbarugdosson. Illetve az se mellékes, hogy Habony jövedelmét nyilvánvalóan mi fizetjük, csak nem kötik az orrunkra, hogy milyen csatornán keresztül, és mennyit. Tehát nem áll módunkban mérlegelni, hogy megéri-e ez nekünk. (…)

Miért mégis az a zsigeri undor, amit az ibizai képkockák kiváltanak? Egy élvonalbeli szakember megérdemelt jövedelmét költi egy mediterrán mulatóban. Ő így érzi jól magát, a színes nyugati forgatagban, Gucci-táskával a lábánál, vidáman röpködve az Európai Unióban és azon kívül. Nem a Paprika csárdában ordítja a fehérvári huszárokat, hanem Ibizán koktélozik.

És ez a viszolygás oka. Az ellentmondás, ami nemcsak az ő esetében ordít, hanem a luxusjobboldal minden figurájából. A személyes integritás hiánya: hogy másmilyen országot csinál, mint amiben ő maga jól érezné magát. Úgy élvezik a liberális, nyitott, nyugati modernitást, mint bármely normális ember – de a nem normálisakból élnek és azokat szaporítják, butítás útján. Erre Habony ibizai kalandjánál sokkal jobb példa közeli kollégája, Arthur Finkelstein, aki meghitt melegházasságban él Amerikában, jövedelmét azonban más országokban kifejtett homofób kampányokból szerzi. Például a magyar kormánypárttól.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 173 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

bocs Árpi, de mi a faszom a probléma azzal hogy elment valaki Ibiza LEGJOBB klubjába?

voltak ott mások is szép számmal

nincs ebben semmi szenzációs

végül is amíg ott szívja a csíkokat, addig sem rugdal össze nyugdíjasokat

leszámítva Zoltai Guszti bácsit

engem nem. Neked kellene eldöntened, hogy megbékélsz az ávósokkal vagy sem. Úgy nem megy, hogy egyikkel igen, másikkal nem. Illetve dehogynem megy. Ha nem menne, nem párttitkárok mögött békemenetelnél.

Nem tudom, Habony mennyi hasznot hajt az országnak, azt sem, hogy miből telik neki Ibizára, de hogy Tótavé mennyit ér,azt igen.

Szóval neked ez a normális, ugye? Mennél te is közpénzből, csak most nem neked tejel a "köz". Mindössze ennyi a problémád.

Az pedig a miénk, hogy ezek a "luxusjobboldaliak" valóban undorítóak. Majdnem annyira, mint ez a Tóta.

Cicus, inkább csak vicces, hogy egy kokainmámorban kóválygó, női ruhákban járó, öregeket rugdaló faszkalap a főnökötök legbizalmasabb tanácsadója.

Volt már Magyarországon gazdag üldözés.
Igaz akkor a Szabad Nép tűzelte fel az irigyeket.

Habonyt szerintem azért fizetik, hogy a frusztrált honpolgárok rajta töltsék ki a mérgüket. :)

Ibiza egyébként nem tűnik extrém helyszínnek.

Igaz. Ezért is ment ki Ibizára a főtanácsadó úr, hogy valaki a jó hírünket is keltse már.

Kell a siker, kell az elismerés, amit csak hiteles emberekkel lehet kivívni. Konzervatív alapokon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés